ETH-alternativmarknaden visar delat sentiment: analys

ETH- och EOS-alternativbild

I korthet

  • Ether (ETH) -alternativ Open Interest (OI) har svävat nära sin allra högsta nivå när fler derivathandlare hoppar in i optionskärret.
  • Alternativ kan vara ett bättre val när det gäller riskhantering.
  • Handelsdata visar att vissa optionshandlare verkar titta på längre daterade kontrakt med ett högre strejk, medan kontrakt som löper ut i juni förblir de mest populära.

ETH-alternativ i fokus

ETH-optionsmarknaderna har fått mer uppmärksamhet nyligen eftersom den näst största kryptos riskuppfattning har varit mestadels positiv sedan slutet av förra månaden. Data från Skew visar att det totala ETH-alternativet OI – det totala värdet av utestående optionskontrakt som ännu inte har avvecklats – är ungefär 150 miljoner dollar, en ny ATH, vilket slog det tidigare rekordet på cirka 80 miljoner dollar i juni 2019.

Totala ETH-alternativ OI når ATH. Källa: Skev

ETH: s starka resultat under den senaste månaden – särskilt bättre än Bitcoin (BTC) – kan vara en av anledningarna till det ökande intresset för ETH-derivathandel. Den 8 juni ökade ETH över 15 procent under de senaste 30 dagarna, medan BTC: s värde minskade med cirka 2 procent under samma period.

ETH överträffade BTC; Källa: OKEx, TradingView

Alternativ kontra futures

Alternativ och futures är två typer av instrument som oftast används i derivatutrymmet. Även om de två typerna av kontrakt kan ha vissa likheter, kan skillnaden mellan dem väsentligt påverka riskerna och belöningsprofilerna för en handel. Låt oss ta en närmare titt på vilka fördelar som handeln kan erbjuda.

Hanterbar risk

Optionskontrakt kan vara mindre riskabla än terminer, särskilt ur ett långt perspektiv. Det beror på att handlare med optioner känner till den potentiella förlusten i förväg – när ett kontrakt löper ut har handlare möjlighet att köpa eller sälja till ett överenskommet pris. Med terminer tar handlare större risk eftersom de måste köpa eller sälja den underliggande tillgången vid utgången – det belopp som dessa vinner eller förlorar beror på priset på den underliggande tillgången.

Mer omfattande


Alternativ kan ha rykte att vara komplicerade. Men med ett brett utbud av prissättningsmodeller tillåter alternativ kvalificerade investerare att dra nytta av sina åsikter och tro mer effektivt och heltäckande. Det beror på att faktorer som synen på den underliggande tillgången, volatilitet och tidsprognos kan spegla på handelsresultat.

Flexibel vid hävstång

Med olika kombinationer av lösenpriser (det pris till vilket en tillgång, till exempel ETH, kan köpas eller säljas i framtiden) och utgångsdatum, ger optionskontrakt högre flexibilitet än terminer när det gäller hävstång. Investerare kan enkelt justera sin hävstång efter deras riskprofiler. Vid terminshandel beror dock hävstången bara på marginalbehov.

Analys av datahandel för optioner

Alternativdata gör det möjligt för handlare att hämta värdefull information om marknaden och marknadssentimentet från förändringarna i övergripande positionering, öppet intresse och hur handlare väljer sina strejkspriser.

Med nuvarande ETH-priser kvar under $ 250-märket, vilka typer av instrument har optionshandlare använt? Vilken tidsprojektion hade de i åtanke? Vad kan volatiliteten berätta för oss? Låt oss ta en titt.

Mer pengar som går in i längre daterade kontrakt

Vi märkte att längre daterade kontrakt har fått mer marknadsuppmärksamhet nyligen. OI för kontrakt som löper ut i juli, september och december har märkbart ökat under den senaste veckan.

ETH-alternativ OI vid utgång. Källa: Skev

Den ökande OI på längre daterade kontrakt antyder att vissa handlare kunde ha börjat ta en något konservativ inställning till ETH, särskilt ur ett kortsiktigt perspektiv.

Det beror på att kontrakt som löper ut i juni med samma lösenpris kan ge högre hävstång och lägre kostnad än kontrakt som löper ut i december. Vissa handlare verkar dock vara mer öppna för att betala en högre premie för att komma in i ETH-handel.

Det är också värt att notera att OI-ökningen på längre daterade optioner också kan vara en del av andra strategiuppsättningar eller säkring av andra kortvariga alternativ.

ETH-alternativets lösenpriser avslöjar splittrat sentiment

Hur optionshandlare väljer sitt lösenpris kan vara en annan information som är värt att titta på. Data från Skew visar att större delen av OI var koncentrerad till kontrakt med en strejk på $ 220 och $ 280.

ETH-alternativ OI genom strejk; Källa: Skev

Ur ett samtalsperspektiv, om en investerare vill ha mindre riskexponering, kan de välja ett ETH-köpoption – när investeraren har rätt att köpa ETH på ett bestämt datum – med ett lösenpris till eller under ETH: s nuvarande spotpris. Under tiden kan en näringsidkare som ville ta högre risker föredra ett lösenpris över spotpriset på ETH.

Ur ett säljperspektiv – när investeraren har rätt att sälja ETH på ett visst datum – är ett säljoptionsinkurs till eller över spotpriset mer konservativt än ett lösenpris under spotpriset.

Från Skews data är $ 220 och $ 280 de mest populära lösenpriserna på ETH-optionsmarknaderna, medan det aktuella spotpriset är cirka $ 240 vid presstid. Ur ett samtalsperspektiv är $ 220 ett konservativt val, eftersom det ligger under spotpriset, vilket innebär att dessa kontrakt redan finns i pengarna (DET M) – hävstången och prissvängningen för dessa kontrakt är relativt mindre.

Men samtal med $ 280-strejk verkar vara för handlare som är mer hausse på ETH, eftersom dessa kontrakt fortfarande är slut på pengarna (OTM) genom att strejken är högre än det aktuella spotpriset.

Ur en uttrycklig synvinkel ser ett pris på $ 280 mer ut som ett konservativt val, för handlare som är baissiga på ETH-priser. Mer aggressiva ETH-björnar kunde ha plockat putter med $ 220-strejk eftersom de har högre hävstång och potentiellt kan ha högre avkastning.

Utgångsdatum och prisuppgiftsdata verkar berätta för oss att ETH-optionshandlare a) verkar ha börjat överväga långsiktiga inställningar på ETH, även med en högre premie och b) verkar ha en delad syn på ETH-priser, eftersom OI på 220 och 280 strejkpriser var mycket nära.

Marknaden för kryptoptioner expanderar

Alternativ har använts i stor utsträckning i den traditionella finansvärlden. Med den snabba tillväxten av kryptoderivatutrymmet kan handlare och investerare nu dra nytta av det ökande urvalet av underliggande tillgångar i kryptooptionshandel.

OKEx egna optionerbjudanden växer snabbt – vi introducerade ETHUSD-optionshandel just förra veckan. EOS kommer snart att följa med OKEx: s EOSUSD-optionsmarknad som öppnas senare denna månad.

Ansvarsfriskrivning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map