Elon Musk nämner Bitcoin återigen marknad med ny detaljhandel intresse

Futures Friday är en veckovis recension av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx.

På fredag ​​uppdaterade teknisk entreprenör, investerare och världens rikaste man, Elon Musk, sin Twitter bio med ordet #Bitcoin. Med att marknaden tog detta som ett hausseartat tecken, drog Bitcoin omedelbart upp 15% som svar och bröt genom halsen på det tidigare bildande dubbelbottnade mönstret och försökte korsa motståndet på 38 000 $.

När vi ser tillbaka på de senaste sju dagarna uppnådde Bitcoin en svag prestanda och testade 30 000 USDT-stöd två gånger den 22 januari och 27 januari. Kvartalspremien hade också sjunkit till ett lägsta år på 500 USDT, vilket indikerar marknadens bristande förtroende. Emellertid ledde det anti-etableringssentiment som leddes av Spel på Wall Street skakade marknaderna den här veckan.

Första Dogecoin (DOGE) hoppade mer än 1000% på drygt en dag, och sedan drog Bitcoin upp med 15% på en timme. Handlare kommer att göra det bra att se över tidigare strategier och planera för denna nya utveckling.

Premien för BTC: s kvartalsfutures hoppade också snabbt till 1 200 $, eller 3,4%, idag, vilket indikerar att marknaden har återfått sitt uppåtförtroende. BTC: s öppna intresse för OKEx har också studsat tillbaka över 2 miljarder dollar, vilket bekräftar att en ny omgång av den lång-korta striden har börjat.

Finansieringsgraden för eviga swappar pressades också upp till 0,1% i morse, vilket tyder på att det finns detaljhandelsinvesterare som är starkt utnyttjade för att jaga detta rally.

I skrivande stund handlas kvartalsavtalet BTCUSD0326 – som löper ut i slutet av mars – till 36 500 USDT-nivåer med en premie på 1200 USDT, eller 3,4%, över indexpriset. 

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0326), från och med 10:00 UTC den 29 januari. Källa: OKEx, TradingView

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer. 

BTC lång / kort förhållande

Förändringen av den långa / korta förhållandet denna vecka var nästan identisk med priserna, vilket tyder på att privatinvesterare inte hade en klar uppfattning om hur marknaden skulle röra sig. Men det som är klart är att det långa / korta förhållandet föll mycket snabbt under onsdagens nedgång, vilket tyder på att många tjurar ändrade sig vid den tiden. Den här korta fällan kan ha fått många handlare att öppna nya shorts till lägre prisnivåer.

Datainsamlingstid: 1/22 10:00 UTC till 1/29 10:00 UTC


Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

Premien för kvartalsavtalet tog ett mycket märkbart dopp under onsdagens nedgång och nådde så lite som 500 USDT. Detta illustrerar tjurarnas bristande förtroende vid den tiden.

Under de senaste timmarna har den kvartalsvisa kontraktspremien pressats över 1 200 USDT, eller 3,4%, tillbaka till den plats där den var i slutet av förra veckan, och vi måste fortsätta att se om denna nivå upprätthålls. En premie på 1 000 $ eller mer kan gå något för att cementera marknadens förtroende.

Datainsamlingstid: 1/22 10:00 UTC till 1/29 10:00 UTC

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Det öppna räntan hade minskat från 2 miljarder dollar under veckan, vilket tyder på att korta positioner fortsätter att stängas. Men under gårdagens prisuppgång ökade det öppna räntan igen och är nu tillbaka runt 2 miljarder dollar, med handelsvolymen som också exploderat under de senaste timmarna..

Datainsamlingstid: 1/22 10:00 UTC till 1/29 10:00 UTC

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Till skillnad från långa / korta förhållanden fortsatte handlare på spot leveraged marknaden att lägga till mer hävstång under veckans nedgång och började sedan stängas efter prisuppgången. Marginalutlåningsgraden nådde 21 vid ett tillfälle denna vecka och är nu nere nära 16, vilket tyder på att vissa handlare har tagit vinster tillsammans med prisuppgången.

Datainsamlingstid: 1/22 10:00 UTC till 1/29 10:00 UTC

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod. 

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikter

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Den snabba ökningen under de senaste timmarna har gjort ett stort skifte i diagrammet. Först måste vi se om Bitcoin kan bryta nedtrenderingen som har bildats sedan början av januari. Om inte, är nästa nivå att titta på halsen i det dubbla bottenmönstret beläget nära $ 35.000 av indexpriset eller 36.000 USDT för kvartalsvis framtid.

Det övergripande marknadssentimentet är dock positivt, med fler privatinvesterare som kommer in i rymden.

Dahuzi, Crypto Trader på TradingView

Dagens Bitcoin-rörelse är mycket kritisk för eftermarknaden. Dubbelbottenmönstret har hittills framgångsrikt konstruerats. Ur en näringsidkares perspektiv är risk-till-belöningsförhållandet bättre att gå långt vid denna tidpunkt. Men om priset så småningom sjunker tillbaka, vilket resulterar i misslyckandet med det dubbla bottenmönstret, skulle marknaden börja se ut som lovande.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0326), 12 timmar. Källa: TradingView

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map