Eftersom SushiSwaps grunder förbättras under en sammanslagning med längtan efter finansiering kan det vara undervärderat

Den 1 december längtar efter en decentraliserad finansplattform meddelat en fusion med SushiSwap, ett decentraliserat börs. Partnerskapet – det senaste av fem – kommer att slå samman de två projektens utvecklingsresurser samtidigt som de fokuserar på att utvidga deras automatiserade marknadsskapande ekosystem. Dessutom kommer SushiSwap att slutföra och lansera Deriswap i samarbete med yearn.finance.

Med stöd av denna fusion utvecklades priset på SUSHI mycket starkt – steg från 1,60 $ samma dag som tillkännagivandet till 2,50 $ den 7 december..

OKEx Insights tar en djupare titt på vad denna sammanslagning kan betyda för SUSHI-priser genom att göra en grundläggande analys.

En kort historia av SushiSwap

SushiSwap började som en kopia av Uniswap, det ledande decentraliserade börsen, i augusti. Vid den tiden lockade det mycket likviditet genom att tillhandahålla incitament för brytning av likviditet i form av SUSHI – som är känt som SushiSwaps första vampyrattack på Uniswap.

Skapandet av SushiSwap tvingade mer eller mindre Uniswap att starta sitt eget styrningstoken, UNI, och starta ett belöningsprogram för likviditetsbrytning – vilket ledde till en betydande minskning av SushiSwaps likviditet i mitten av september.

Uniswaps motattack eliminerade dock inte SushiSwap. Den senare gjorde flera förbättringar av styrelseformerna som gav grunden för en återhämtning. Den 20 september, SushiSwap hårt utjämnade dess totala leverans på 250 miljoner token och på plats en sex månaders inlåsningsperiod för två tredjedelar av gruvbelöningen i ett försök att minska kortsiktigt försäljningstryck. Dessutom implementerade SushiSwap Uniswapks affärsmodell – nämligen fördelningen av en sjättedel av dess avgiftsavgifter, eller 0,05% av den totala handelsvolymen, till intressenter i xSUSHI (dvs. insättningstoken för SushiSwaps SushiBar-likviditetspool).

Den 16 november upphörde Uniswaps incitament. Samtidigt genomförde SushiSwap en andra vampyrattack genom att tillhandahålla exakt samma likviditetspooler som Uniswap – bara med ökade belöningar. Som ett resultat återfick SUSHI sin hausse efter en långvarig nedgång. Priserna tredubblades under halvmånaden fram till 9 november.

Efter att fusionen tillkännagavs i december steg SUSHI-priset igen till 2,50 dollar – tillbaka till sin högsta punkt sedan mitten av september, strax innan Uniswap sände UNI-tokens och startade sitt program för likviditetsbrytning.

Priset på SUSHI har gått igenom olika upp-och nedgångar och är nu tillbaka till var det var i mitten av september. Källa: intlock

SushiSwaps TVL växer, men Uniswaps volym dominerar

Idag är SushiSwaps likviditets- och handelsvolymer inte lika höga som Uniswaps, men det är fortfarande en av de ledande aktörerna i den decentraliserade börssektorn. Dess låsta värde har nått 967 miljoner dollar – liknande det för den stora valutapolitiken Curve – men det är fortfarande 430 miljoner dollar från Uniswaps TVL.

Uniswap drabbades av en betydande minskning av likviditeten efter det att incitamenten för likviditetsbrytning hade upphört, medan SushiSwap behöll sin uppåtgående trend inom TVL. Källa: intlock

Uniswap dominerar fortfarande handelsvolymen bland decentraliserade börser. Detta beror på dess efterfrågan på långsvans från små tokens och etablerad användarbas. Den sju dagars handelsvolymen för Uniswap har nått 2,4 miljarder dollar och står för 60,8% av den totala volymen, enligt data från Dune Analytics.

SushiSwap, å andra sidan, lockade 566 miljoner dollar under de senaste sju dagarna – rankade som andra.

Uniswap dominerar fortfarande handelsvolymen bland DEX, men SushiSwap har tagit andra plats. Källa: Dune Analytics

Även om det fortfarande finns ett stort gap i handelsvolymen när man jämför de två DEX-enheterna, har SushiSwaps likviditet i vissa pooler överträffat Uniswaps. Till exempel har SushiSwaps WBTC-ETH-pool för närvarande 243 miljoner dollar i likviditet – en siffra som är 30% högre än Uniswap. Förbättringen av likviditet kan minska handelsspridningen. Detta kan i sin tur öka handelsvolymen.

SushiSwap har redan en fördel när det gäller likviditet i vissa pooler. Källa: intlock

SushiSwap visar grundläggande förbättringar

Antalet SUSHI-innehavare i kedjan nådde en ny heltidshöjd på 217 000. Inför december har tillväxttakten för detta nummer visat tecken på acceleration. Detta bredare antagande av SUSHI talar om marknadens förtroende.

Antalet SUSHI-adresser har ökat sedan mitten av september, vilket tyder på ett bredare antagande. Källa: intlock

Priset på SUSHI sjönk avsevärt före oktober. Priset fyrdubblades dock efter november. När vi tittar på antalet lönsamma adresser ser vi att många av de nuvarande SUSHI-innehavarna köpte den till låga priser under den tidigare månaden. Förra gången priset handlades nära $ 2,30, vilket var i mitten av september, var bara cirka 8% av adresserna i vinstpositioner. Siffran har sedan dess ökat dramatiskt till 45%. Denna penningeffekt kan locka fler detaljhandlare till SUSHI.

Antalet lönsamma SUSHI-adresser har ökat dramatiskt. Källa: intlock

Det kom stora utflöden av SUSHI från börser i början av november – ett tecken på att innehavarna är starka. Detta är motsatsen till början av september då stora inflöden till börser snabbt drog ner priset.

Utflöden efter november innebär att innehavarna är hausse på framtiden för SUSHI. Källa: intlock

När man tittar på token-saldon skiljer sig dock antalet handlare på DEX-enheter avsevärt från antalet handlare på centraliserade börser – vilket innebär att förmågan att prissätta SUSHI förblir hos den senare.

SUSHIs totala börsförsörjning ligger på 53%. Källa: Nansen

SushiSwaps marknad domineras fortfarande av valar

För närvarande kan SushiSwaps största nackdel vara dess brist på detaljhandelsanvändare. Uniswap har fortfarande ingen konkurrent när det gäller att locka långt-tail-projekt och användare. Det har mer än 20 gånger antalet handlare än SushiSwap.

Å andra sidan har SushiSwap förbättrats. Jämfört med data från 14 november växer SushiSwap mycket snabbare än Uniswap. Men den kommande lanseringen av Uniswap V3 kommer sannolikt att göra upplevelsen mer användarvänlig – och därmed fortsätta att locka detaljhandlare och långvariga projekt.

Uniswap har en bredare användarbas än SushiSwap. Källa: Källa: DeBank

Potentialen för att SushiSwap går med på längtan efter finansiering

För SushiSwap är likviditet och handelsvolym av yttersta vikt. Samarbete med yearn.finance kan ge mer av båda.

Inom en snar framtid kommer utbytet av YFI, yearn.finances styrningstoken, att använda SushiSwap. Yearn.finance hjälper till att skapa xSushi-valv, vilket kommer att leda till högre avkastning för SUSHI-intressenter. Under tiden kommer keep3r.network att tillhandahålla gasfri byte för SushiSwap-transaktioner via Metawallet.

Dessutom planerar SushiSwap att lansera en utlånings- / lånemarknad som heter BentoBox. Denna typ av tjänst använder normalt ETH, USDT, USDC eller WBTC som säkerhet; i framtiden kan dock SushiSwap-utlåningsmarknaden använda sina medel i gruvpooler som säkerhet eller integreras med Cream Finance för att tillhandahålla utlåningstjänster för olika poletter. Cover Protocol kommer också att lägga till möjlighet för att försäkra SushiSwap-likviditetspooler.

BentoBox har integrerat flera nya funktioner. Källa: Twitter / @AndreCronjeTech

Dessa initiativ kan ge SushiSwap mer funktionalitet. Som sådan kan Yearn.finances integration potentiellt öka mer uppåt till SushiSwaps marknadsvärde.

SushiSwaps värdering

Enligt CoinGecko, SushiSwap har ett börsvärde på cirka 280 miljoner dollar. Eftersom det har begränsat det totala antalet tokens till 250 miljoner, rankas dess helt utspädda börsvärde 18: e, till 540 miljoner dollar.

I jämförelse är Uniswaps marknadsvärde cirka 730 miljoner dollar, med en FDV på 3,4 miljarder dollar. Curve har ett marknadsvärde på 10 miljoner dollar, men dess FDV är över 2 miljarder dollar. Balancer har ett marknadsvärde på 130 miljoner dollar med en FDV på 1,3 miljarder dollar. Ur ett långsiktigt perspektiv är SUSHI under minimalt tryck från ny tokenemission, vilket är positivt för tokeninnehavare.

SushiSwap genererade cirka 83 miljoner dollar i årliga intäkter – varav fem sjättedelar, eller cirka 70 miljoner dollar, tilldelades likviditetsleverantörer. Den andra sjätte, eller 14 miljoner dollar, tilldelades xSUSHI-intressenter.

SushiSwap har för närvarande en årlig intäkt på 83 miljoner dollar, med en sjätte fördelad till xSUSHI-intressenter. Källa: Token Terminal

Genom att dela sina intäkter på 83 miljoner dollar med 165,5 miljoner dollar (dvs. SUSHIs nuvarande cirkulerande utbud) ger ett värde per aktie på 0,50 dollar. Att dela det aktuella priset per token på 2,30 $ med priset per aktie ger ett pris-till-vinst-förhållande på 4,6.

Om vi ​​lägger in 14 miljoner dollar i intäkter fördelade till xSUSHI-intressenter i ekvationen får vi ett förhållande mellan pris och vinst på 27. Om vi ​​lägger ut det helt utspädda tokenbeloppet i ekvationen, skulle förhållandet mellan pris och vinst vara 41 Detta förhållande mellan pris och vinst är objektivt utestående med tanke på dess tillväxttakt och potential.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map