BTC Triangle’s Lower Edge Validity May Push Price to $ 6K Resistance Level

18 mars: Kryptovalutamarknader idag ser relativt låga förluster under det senaste dygnet, med de flesta toppmynt nere 3-4 procent.

Priset på Bitcoin (BTC) fortsätter att konsolideras och sjunker något till cirka 5 200 dollar vid presstiden, vilket är 3 procent mindre dagen.

Ether (ETH) håller de senaste vinsterna och handlar över $ 110, men dygnsförlusterna är cirka 4 procent.

Ripples XRP är också nere med nästan 4 procent, mestadels handel i sidled igår kväll, innan vi såg ett litet dopp i morse till 0,1429 dollar.

BTC / USD Perpetual Swap

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: OKEx.com

Igår, 17 mars, föll BTC tillbaka något efter att ha blockerats nära $ 5 500, och det rör sig nu över 5 200 $. Handelsaktiviteten ligger fortfarande på låga nivåer.

OKEx-marknadsanalysgruppen anser att konvergensstriangeln per timme gradvis har minskat. I sällsynta fall kommer den att flytta till en position nära 90 procent av slutet innan det gör ett genombrott.

Till viss del är styrkan i genombrottet i denna extrema situation svag. Ett tidigare genombrott innebär att tjurar och björnar redan har separerat segern och nederlaget, självförtroendet och kontinuiteten efter genombrottet kommer också att vara starkt.

För närvarande behöver BTC fortfarande bekräfta stödstyrkan i den nedre kanten av triangeln för att avgöra om den hausseartade triangeln på timnivå är giltig. Om priset kan få stöd vid denna position för tredje gången idag kommer sannolikheten för en rebound att öka ytterligare.

Omvänt, om det går sönder, visar det att triangelmönstret är ogiltigt, och priset kan fortsätta att testa det tidigare läget på 4400 $ eller till och med 3 800 $.

Bitcoins 1-dagarsdiagram visar att konsolideringen fortsätter att bildas och handelsaktiviteten fortsätter att krympa. Handelsvolymerna närmar sig de lägsta nivåerna sedan marknadskraschen förra veckan.

Det är möjligt att fluktuationerna kanske inte är drastiska innan denna helg, om man tittar på historiska tendenser. Varje gång priset har upplevt en stor rörelse tenderar följande viloperiod att vara i minst en vecka eller ännu längre.

Med tanke på att den senaste dumpningen också var den största de senaste åren, kan vi förvänta oss en längre period med låg volatilitet. Det är inte lätt att förbereda sig för nästa breakout, både för tjurar och björnar, under en så kort period efter att marknaderna flyttat.

Det är inte heller lätt att bedöma om scenen bildar en botten eller bara vilar för björnarna, eftersom den slutliga rörelseriktningen beror på inflödet av nya medel. I sin tur beror nya fonder på grundläggande, vi kunde bara förutsäga en stor sannolikhet.

Marknaden är för närvarande fortfarande pessimistisk. Bearish sentiment är fortfarande starkare än hausse, och sentiment har alltid en varaktighet. Därför är risken för ytterligare förlust fortfarande högre än rebound.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 5 500
 • Motstånd på medellång sikt: 6000 dollar
 • Korttidsstöd: 4400 $
 • Medellångsiktig support: $ 3 800

ETH / USD Perpetual Swap

1H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

ETH-tjurar har försökt flera gånger men misslyckats med att bryta över $ 120. 1-timmarsdiagrammet visar en möjlig signal att om det finns hårt motstånd på $ 120, är ​​det höga sannolikheten att trenden kommer att röra sig vid den nedre kanten och till och med falla under den.

Den övre kanten kan endast beröras om $ 120 blir en supportnivå. Efter att kort ha flyttat över MACD Zero Line kan priset gå tillbaka till negativt och ha en nedåtgående utgående signal. Detta kan vara en ledtråd att priset är redo att falla ytterligare.

Investerare bör lägga märke till att om $ 100-stöd bryts på kort sikt kommer det tidigare lågt runt $ 86 att testas. Om priset bryter den övre kanten och pullbacken kan stödjas av det, ser vi en rebound-signal.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 120
 • Motstånd på medellång sikt: $ 145
 • Korttidsstöd: $ 100
 • Medellångsiktig support: $ 86

XRP / USD Perpetual Swap

1H XRP / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

Jämfört med ETH och BTC kan XRPs breakout komma tidigare, eftersom priset precis har berört den nedre kanten för tredje gången och har fått stöd igen.

När räckvidden fortsätter att minska, kan breakout inträffa när som helst. Investerare bör dock märka att detta förestående breakout eventuellt kan vara falskt om handelsvolymerna inte ökar särskilt. I så fall kan trenden gå tillbaka för att konsolidera igen.

Oavsett om priset rör sig uppåt eller nedåt är det möjligt att det blir ett falskt drag. Se till att den första pullbacken kan stödjas eller motstås av den övre eller nedre kanten för att breakout ska vara legitimt.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,1510
 • Motstånd på medellång sikt: 0,1640 dollar
 • Korttidsstöd: $ 0,1375
 • Medellångsiktig support: 0,1270 USD

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map