BTC misslyckas med att stabilisera sig på $ 7 000, konsolidering kan vara längre än förväntat: Crypto Market Daily

Fredag ​​3 april: kryptovalutamarknader fortsätter att återhämta sig idag, med toppvinst så mycket som 10 procent på dagen för presstid.

Bitcoin (BTC) ökar med cirka 5 procent och svävar strax under 7 000 dollar efter att ha brutit igenom det i morse.

Ether (ETH) har sett en tillväxt på 6 procent under det senaste dygnet, genom att bryta igenom det tidigare hårda motståndet på $ 135 för att handla runt $ 145 per presstid.

Ripples XRP har också sett en solid, men något mer blygsam, tillväxt på dagen, vilket bryter sitt kortsiktiga motstånd på $ 0,175 för att handla runt $ 0,801.

BTC möter motståndsområde på $ 7 000 – $ 7 300

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: OKEx.com

I morse bröt BTC den avgörande motståndspunkten på $ 7.000, men lyckades inte stabilisera sig där. Priset kunde skjuta till 7 300 dollar men föll snabbt tillbaka.

OKEx: s marknadsanalysgrupp anser att 7 000 – 7 300 dollar är ett motståndsområde. Dessa är dock inte två separata motståndspunkter, utan utgör snarare de nedre och övre kanterna på botten i slutet av 2019, därför förväntas en nedgång.

Det faktum att trenden inte kunde stabiliseras på 7 000 dollar kan återspegla att de långa positionerna som förlorades under stupet i mars fortfarande är närvarande och försöker återvinna sitt kapital eller vinst. Således är det lätt att föreställa sig att tjurfällan går sönder igen i framtiden.

Investerare bör notera att om priset kan fortsätta att få support runt 6700 dollar är det möjligt att testa 7000 dollar under helgen. Men det kommer att bli svårt att stabilisera sig där om inte brottet åtföljs av stora hausseartade volymer.

Marknaden behöver tid för att konsolidera

1D-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: OKEx.com

Bitcoins 1-dagarsdiagram ovan visar att även om trenden har brutit det 30-dagars glidande genomsnittet (MA (30)) idag, ger positionen runt 7 300 USD hårt motstånd. För närvarande är det svårt att bekräfta att priset kan stabiliseras på MA (30) eller inte.

En sak som vi kan vara säkra på är dock att det går att testa 7 000 dollar upprepade gånger tills tjurarna kan hålla priset på det och de tidigare förlorade positionerna får tillbaka sitt kapital. Marknaden behöver mer tid att konsolidera.

På grund av flera misslyckanden med breakout nyligen kan vissa tjurar ändra sina positioner till korta. Detta kan leda till ett litet tillbakadragningsområde på kort sikt, men det kommer att bli svårt att sjunka under 6000 dollar den här gången.

Investerare bör notera att så länge $ 5 650-nivån kan vara effektiv kommer en betydande dumpning inte att ske igen.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 7.000
 • Motstånd på medellång sikt: 7 300 dollar
 • Korttidsstöd: $ 6700
 • Medelstödsstöd: $ 6500

ETH ser svagare rebound

4H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

ETHs rebound i morse var inte lika stark som BTC. Tjurarna kan bara pressa priset till cirka $ 150 men kan inte bryta den tidigare höjden runt $ 153. Nu får priset tillfälligt stöd till $ 140.

Även om volymdiagrammet visar att tjurar var aktiva under de senaste 36 timmarna, hade volymnivån inte en klart ökande signal. Det inverterade hammarmönstret indikerar att försäljningstrycket är enormt i området $ 146 – $ 150.

Investerare bör notera att det kontinuerliga misslyckandet med att pumpa kommer att påverka tjurarnas förtroende och det är lätt för en stor droppe att hända. Därför kommer supportområdet runt $ 140 och $ 130 att vara de två relativt viktiga. Om priset kan sluta sjunka runt $ 130 betyder det att en återhämtning kan förväntas.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 146
 • Motstånd på medellång sikt: $ 150
 • Korttidsstöd: $ 138
 • Medellångsiktig support: $ 128

XRP möter nytt kortvarigt motstånd på $ 0,1830

1H XRP / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

Även om återhämtningen av XRP skapade en ny höjd runt $ 0,1880, fick ett stort försäljningspress att priset sjönk snabbt. En gång idag bröt det under den första supportnivån runt $ 0.1780, men nu rör sig priset tillfälligt runt $ 0.1800.

Det är uppenbart att reboundens styrka den här gången är svagare än den 28 mars, vilket tydligt återspeglas i volymdiagrammet.

Därför är det nästan inte möjligt att skapa en ny höjdpunkt och bryta detta konsolideringsområde på kort sikt. Men om trenden sjunker under 0,1780 dollar kan det bevisa att marknaden behöver dra tillbaka mer för att korrigera. 0,1650 $ blir den starkaste supportnivån om en längre rebound-trend börjar.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,1830
 • Motstånd på medellång sikt: 0,1878 dollar
 • Korttidsstöd: 0,1750 dollar
 • Stöd på medellång sikt: 0,1660 dollar

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map