BTC-köp i detaljhandeln ökade kvartalspremien högre, men institutionerna minskade långa positioner

Market Watch Weekly är en recension av kryptomarknader och utveckling varje vecka.

Bitcoins helgrally på mer än 1 000 dollar gjorde det möjligt att återhämta de flesta av sina förluster i mitten av veckan. Den ledande digitala valutan minskade den veckovisa förlusten till 1,34% efter att ha stängts till 19 162 dollar enligt OKEx BTC-indexpriset. Denna stigning kom som en lättnad för tjurar efter att BTC hade testat 17 600 dollar två gånger under veckan. 

Det starka rallyt under helgen återspeglas också i premien på futures. OKEx BTC-terminsbaserade rullande tremånadersbasis har nu nått över 14%, med liknande nivåer sett den 24 november när BTC flyttade upp till $ 19 400-nivåer. Detta visar att marknadens förtroende för prisutvecklingen de närmaste tre månaderna är mycket stark. Dessutom ger denna höga kvartalspremie möjligheter för arbitrageurs.

BTC-terminsbaserade rullande tre månader. Källa: skev

Stora altcoins misslyckas med att överträffa medan OKB får 10%

Bitcoins återgång i mitten av veckan lämnade nästan alla större altcoins som inte överträffade det för veckan. Ether (ETH) och Litecoin (LTC) sjönk med 2,23% respektive 2,52%. i alla fall, 

XRP drabbades av en försäljning och tappade 17% av sitt värde den senaste veckan efter slutet av SPARKs airdrop för XRP-innehavare. En höjdpunkt bland stora altcoins var OKB, som fick mer än 10% de senaste sju dagarna. Sammantaget lyckades stora altcoins inte utveckla en oberoende trend, och Bitcoins dominans har inte förändrats mycket. 

Veckovis avkastning av större kryptovalutor, 12 / 7–12 / 13. Källa: TradingView

SushiSwap blir den största vinnaren av yearn.finances fusion

Inom DeFi-sektorn nådde det totala värdet låst 15 miljarder dollar för första gången förra tisdagen, men det antalet sjönk i Bitcoins tillbakagång. Och samtidigt sjönk priset på många större DeFi-tokens under den senaste veckan.

Totalt värde låst i DeFi. Källa: DeFi Pulse

Uniswap (UNI) sjönk med 10,23%, även om dess sju dagars volym fortfarande tog 60% av DEX-handeln, enligt Dunes data. Marknaden är fortsatt hausse på SushiSwap (SUSHI), som ökade med 7,32% förra veckan och förväntar sig mer uppåtriktat från fusionen med yearn.finance. Compound (COMP) ökade också ytterligare 5% under veckan medan de flesta DeFi-tokens sjönk 5% till 15%. 

Varje vecka returnerar större DeFi-tokens, 12 / 7–12 / 13. Källa: TradingView

Institutionella investerare minskar avsevärt långa positioner

CME släppte den senaste (från och med 8 december) Bitcoin-futures positionsdata den 12 december. Bitcoin körde i ett smalt intervall på cirka 1 000 dollar och saknade en tydlig riktning under rapporteringsperioden. 

Det öppna räntan sjönk ytterligare, från 11 812 till 11 750 – tillbaka till den nivå det var för tre veckor sedan. Även om priset på BTC inte har sett någon betydande återgång under rapporteringsperioden verkar institutionella investerare ha minskat sina positioner för riskkontroll.

CME Bitcoin-terminsdata – Öppet intresse. Källa: Quandl

Kapitalförvaltarnas långa positioner föll från 626 till 544, medan korta positioner ökade från 0 till 11, vilket uttryckte bristen på förtroende för att BTC bryter nya toppar.

CME Bitcoin futuresdata – Antal kapitalförvaltare, longs kontra shorts. Källa: Quandl

Lånepositionernas långa positioner minskade från 4 509 till 4 365, medan korta positioner minskade samtidigt från 9 375 till 9 354.

Sammantaget har institutionella investerares preferens att ta vinster och minska sitt innehav i slutet av året avslöjats från de senaste rapporteringsuppgifterna..

CME Bitcoin futuresdata – Antal hävstångsfonder, longs kontra shorts. Källa: Quandl

Ser framåt den här veckan

De första doserna av COVID-19-vaccinet som utvecklats av Pfizer och BioNTech kommer att levereras i USA på måndag, vilket kan markera en vändpunkt i pandemin.

På den makroekonomiska fronten är marknaden nu inriktad på om de två parterna i den amerikanska kongressen kan nå en överenskommelse om en andra stimulansproposition. Detta kommer att vara den största osäkerhetsfaktorn som påverkar inriktningen på den bredare marknaden de närmaste två veckorna. Federal Reserve kommer också att hålla sitt senaste FOMC-möte i år denna vecka.

I krypto är tidsfristen för att slutföra en kompensationsplan för före detta Mt. Gox-användare är den 15 december. Detta är den tredje förlängningen som omfattar totalt 140 000 BTC. Om Tokyos tingsrätt kan stänga den efterlängtade Mt. Gox-utbetalning, mottagarna kan sälja sin Bitcoin för att ta ut pengar och sätta press på marknaden.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map