BTC Amplitude Narrows, stabiliseras på 4400 $ kan öka sannolikheten för rebound: Crypto Market Daily

Marknaderna för kryptovalutor ser något av en rebound idag, den 16 mars, eftersom alla 20 toppmynt ser vinster över 8 procent under det senaste dygnet..

Bitcoin (BTC) har skjutit tillbaka till $ 5,300-intervallet och fått nästan 13 procent i värde på dagen. Bara igår hade toppkrypto sjunkit till cirka 4600 dollar efter att ha handlat i sidled i en konsolideringszon runt 5 300 dollar under helgen.

Den näst största kryptovalutan, Ether (ETH), håller fortfarande på över $ 100-markeringen och får nästan 9 procent i värde under 24-timmarsperioden, och handlar runt $ 116.

Ripples XRP har också vunnit nästan 9 procent på dagen, enligt ett liknande mönster som BTC och ETH, med ett dopp över natten och rebound från och med morgonen.

BTC / USD Perpetual Swap

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: OKEx.com1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: OKEx.com

Igår slutade BTC att falla nära $ 4400 och återhämtade sig snabbt över $ 5000. Den ledande kryptovalutan är nu under tryck på cirka 5400 dollar.

OKEx-teamet för marknadsanalys anser att timtrenden har gått in i ett konvergerande triangelmönster. Återuppringningslåget för igår kväll var mycket högre än det tidigare lågt på 3 800 dollar, vilket visar att björnen nuvarande kulor också närmar sig utmattning och saknar potential att undertrycka priset ytterligare.

Positionen på $ 5 200 tjänar som den centrala axeln i denna konsolidering – priset har upprepade gånger minskat och fluktuerat runt det, så denna punkt har stor betydelse. Om den framtida trenden kan stå stadigt över den, finns det en sannolikhet att bryta igenom den övre kanten av triangeln.

Å andra sidan, om trenden blockeras till 5 200 $ efter flera försök, finns det en möjlighet att falla under den nedre kanten.

Investerare måste vara medvetna om att genombrottet i någon riktning inte åtföljs av betydande handelsvolym är det inte möjligt att förstöra konsolideringsintervallet.

1D-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: OKEx.com

Bitcoins 1-dagarsdiagram visar att denna konsolideringstid kan vara längre än förväntat, eftersom handelsvolymmönstret precis har nått den lägsta nivån hittills den senaste veckan. Efter den enorma nedgången förra veckan behöver alla tjurar och björnar tillräckligt med tid för att vila och absorbera räknare och sedan förbereda sig för nästa breakout.

För närvarande är det svårt att förutsäga en exakt slutpunkt för konsolideringsperioden – kanske en vecka eller till och med två veckor. Tidpunkten beror på marknadssentimentet och likvidationen av medel i framtiden.

Att bryta in i området 6 000 – 6 500 dollar innebär att ett reboundmönster bildas och investerare kan se fram emot en ytterligare hausseartad trend. Annars kan det att testa stödstyrkan på $ 3500 till och med $ 3000 bryta under tidigare lågnivå, vilket innebär att ett relativt långt baisse mönster kommer att bildas.

Motstånd och stödnivåer

Bitcoins 1-dagarsdiagram visar oss att denna konsolideringstid kan vara längre än förväntat, eftersom handelsvolymmönstret precis har nått den lägsta nivån hittills den senaste veckan. Efter den enorma nedgången förra veckan behöver alla tjurar och björnar tillräckligt med tid för att vila och absorbera räknare och sedan förbereda sig för nästa breakout.

För närvarande är det svårt att förutsäga en exakt slutpunkt för konsolideringsperioden – kanske en vecka eller till och med två veckor. Tidpunkten beror på marknadssentimentet och likvidationen av medel i framtiden.

Att bryta in i området 6 000 – 6 500 dollar innebär att ett reboundmönster bildas och investerare kan se fram emot en ytterligare hausseartad trend. Annars kan det att testa stödstyrkan på $ 3500 till och med $ 3000 bryta under tidigare lågnivå, vilket innebär att ett relativt långt baisse mönster kommer att bildas.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 5 500
 • Motstånd på medellång sikt: 6000 dollar
 • Korttidsstöd: 4400 $
 • Medellångsiktig support: $ 3 800

ETH / USD Perpetual Swap

1H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

I går kväll sjönk ETH under sin senaste botten, runt $ 115 och slutade sjunka nära $ 100. Priset återhämtade sig i morse, men styrkan är begränsad och svag och ser nu undertryckande på motståndsnivån på $ 120.

Att bryta under $ 115 och svagheten i returen indikerar en baissignal för ETH. Höga punkter fortsätter att vara lägre, låga punkter fortsätter också att vara lägre, vilket visar en nedåtgående trend. Dessa mönster kan vara faktorer för att bedöma den framtida trenden.

Investerare bör vara medvetna om att $ 100-nivån kan testas de närmaste timmarna, men om priset faller under det kan det testa $ 94. Endast om Ether-priset kan stabilisera sig till $ 120 kan vi förvänta oss en återhämtning.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 120
 • Motstånd på medellång sikt: $ 145
 • Kortvarigt stöd: $ 94
 • Medellångsiktig support: $ 86

XRP / USD Perpetual Swap

1H XRP / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

1-timmarsdiagrammet ovan visar att Ripples XRP sjönk en gång under 0,1375 dollar och stabiliserades till cirka 0,1260 dollar innan den steg tillbaka till 0,1435 dollar i morse.

Det är uppenbart att 0,1435 dollar förblir ett betydande pris när trenden är nära den eftersom den positionen ger en stöd- och motståndsfunktion. Därför kan trenden bedömas som stark eller svag beroende på om priset rör sig över eller under 0,1435 $ på timnivå.

Om man tittar på de senaste mönstren är den första effektiva supportnivån fortfarande runt $ 0,1260 – det är bättre att inte göra något om priset inte bryter förbi den nivån.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,1550
 • Motstånd på medellång sikt: 0,1700 dollar
 • Korttidsstöd: $ 0.1355
 • Medellångsiktig support: $ 0,1028

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map