Bitcoins 1H-bottennivå stiger till $ 5 000 som inleder en förändring: Crypto Market Daily

Marknaderna för kryptovalutor ser en blygsam återhämtning idag, den 19 mars. Alla de tio bästa mynten har fått mer än 5 procent i värde under det senaste dygnet..

Bitcoin (BTC) fortsätter att konsolideras och pressar mot $ 5 500 vid presstiden – upp nästan 7 procent på dagen.

Ether (ETH) har återfått 120 $ -nivåer när handelsvolymerna blir nyckeln till en ihållande breakout. ETH har också vuxit cirka 7 procent under det senaste dygnet.

Ripples XRP har sett en tillväxt på cirka 4 procent under dagen och handlas till cirka 0,1489 dollar vid tidpunkten för pressen.

Bitcoin förblir i hausseartat mönster när fluktuationerna minskar

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: OKEx.com

Med det gradvisa minskande fluktuationsområdet för BTC har lågpunkten för intervallet också flyttat upp. Igår, 18 mars, sjönk Bitcoins pris till cirka 5 000 dollar och stabiliserades sedan och har fortsatt att inte bryta lägre, vilket indikerar en förstärkande haussignal.

OKEx-marknadsanalysgruppen tror att när de kortsiktiga glidande medelvärdena kommer in i obligationsfasen kommer fluktuationen också att vara lugn. Detta stabila tillstånd kommer dock troligtvis att brytas när glidande medelvärden gradvis planar ut och trenden närmar sig det långsiktiga glidande genomsnittet (MA180).

MA180 fungerar för närvarande som ett motstånd för att sätta press på priset. Om den kan brytas kan trenden fortsätta att testa motståndsnivån på 6000 dollar. Annars, om priset sjunker under de kortsiktiga glidande medelvärdena, är det mer troligt att det försvagas igen.

Investerare måste vara medvetna om att så länge som den nedre kanten av triangeln inte har brutits har det hausseartade mönstret inte skadats.

Var uppmärksam på motståndets styrka nära $ 5 500 på kort sikt. Eftersom denna punkt överensstämmer med MA180: s position kan brytning genom den bli en styrksignal.

Bitcoins 1-dagarsdiagram ovan visar att olika perioder av glidande medelvärden redan har flyttat nedåt. Efter att ha sjunkit långt under glidande medelvärden för en kort period tenderar prisutvecklingen att korrigeras. Detta kommer att leda till att priset kommer närmare de korta MA-erna i korrigeringsprocessen.

Även om riktningen för det glidande genomsnittet är nedåt just nu, måste vi också vara uppmärksamma på hysteres – beroendet av det aktuella diagrammets tillstånd av dess historia. Investerare bör vara uppmärksamma och vara tålmodiga, eftersom den nuvarande trenden kommer att avslutas och förbereda sig för en omvänd.

MACD indikerar också tillvägagångssättet för en gyllene korsformation, eftersom de två linjerna sannolikt kommer att korsas från diagrammet.

För investerare kommer det att bli klart efter helgen om det här steget är en viloperiod före en baisseartad trend eller en rebound-botten.


Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 5 500
 • Motstånd på medellång sikt: 6000 dollar
 • Korttidsstöd: 5 200 $
 • Medellångsiktig support: 4400 $

ETH ser ökade köpvolymer

1H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

Efter att ha hittat stöd i nedre kanten har ETHs risk för att falla minskat just nu. Nu försöker priset att bryta igenom den övre kanten.

ETH: s handelsvolymschema visar att köpvolymen har ökat under de senaste timmarna. Trots att nivån fortfarande är liten innebär ökningen sannolikt en haussignal.

Investerare bör påminnas om att breakout måste vara legitimt och inte ett falskt drag genom att titta på handelsvolymer. Om priset kan bryta övre kanten och det steget åtföljs av tillväxt i handelsvolymer, är möjligheten till en rebound högre.

Dessutom, om pullbacken kan stödjas av den övre kanten, betyder det att en rebound kan komma och det är ett bra läge för att komma in.

Annars, om trenden bryter under den övre kanten igen, kan det betyda att det är en falsk breakout och priset kommer att fortsätta att röra sig i föregående intervall.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 125
 • Motstånd på medellång sikt: $ 134
 • Kortvarigt stöd: $ 120
 • Medellångsiktig support: $ 116

Bristande volym bör XRP-handlare se till kortvarigt stöd

1H XRP / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

Även om XRP kort sjönk under den nedre kanten såg handelsvolymen inte en ökningssignal, så det är svårt för det att vara ett legitimt breakout.

Den nuvarande trenden visar att ovanstående förutsägelse är sant, eftersom priset håller sig över nedre kanten igen. Vi kan dock inte vara säkra på att en rebound kommer eftersom den hausseartade ljusstaken under denna timme saknar tillräcklig volym.

Prisnivån håller också fortfarande ett visst avstånd från den övre kanten – vi kan inte vara säkra på att trenden kommer att vända till hausse tills vi bryter igenom den kanten.

Investerare bör vara uppmärksamma på nedre kantens effektivitet och supportnivån runt $ 0,1435.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,1510
 • Motstånd på medellång sikt: 0,1640 dollar
 • Korttidsstöd: 0,1435 dollar
 • Medellångsiktig support: 0,1270 USD

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map