Bitcoin toppar $ 12 000 innan korrigering och återhämtning medan XRP visar tecken på liv och ETH-efterfrågan kvarstår – Market Watch Weekly

Market Watch Weekly

Bitcoin (BTC) har varit på berg-och dalbana den senaste veckan. Mellan förra måndagen och 04:00 UTC på söndag steg Bitcoin-priset från $ 9 900 till $ 12 100 och satte en ny höjdpunkt för i år. Marknaden tog emellertid en kraftig vändning till det sämre, med Bitcoin som sjönk så lågt som $ 10 422 – bevittnade en återgång på 12% på en halvtimme, enligt OKEx Spotpris. Den ledande digitala valutan har återhämtat sig något sedan dess, men denna senaste prisåtgärd förtjänar ytterligare analys.

Inom en timme efter söndagens krasch, över 1,1 miljarder dollar värdet av positioner över marknaden likviderades, mestadels i Bitcoin och Ether. Detta var den största likvidationen sedan 12 mars, vilket tyder på att handlare med långa positioner var överhävda. Dessa extrema prisrörelser ledde också till onormala priser på vissa börser. OKEx fungerade dock smidigt under hela prisåtgärden. Dessutom har $ 1 500-dags handelsintervallet också lett till en ytterligare uppgång i Bitcoins kortvariga volatilitet, vilket tog tillbaka till mitten av maj-nivåerna på 11,61%.

Bitcoins 7D-volatilitet (BVOL7D). Källa: TradingViewBitcoins 7D-volatilitet (BVOL7D). Källa: TradingView

Trots söndagens stora nedgång återhämtade sig Bitcoin till 11 100 $ och stängde + 11,67% varje vecka. Dessutom ökade världens största kryptotillgång med 24% i juli och realiserade en årlig avkastning på 60%.

När det gäller altcoins med stora bokstäver var den bäst presterande förra veckan XRP, en ökning med 37,21%. XRP snappade en åtta dagars positiv handelssession och fick en 50% avkastning varje vecka före den stora nedgången.

Förra veckans momentumgenerator, Ether (ETH), å andra sidan steg till över $ 415 i 30 minuter under de tidiga timmarna på söndag morgon, en ny höjd som inte sett sedan augusti 2018. Sedan sjönk den till $ 327,8, en minskning med mer än 20% . Men den snabba returen som följde gjorde också att Ethereum-myntet kunde skörda en 20,34% veckovinst.

Litecoin (LTC) samlade en veckoavkastning på 18,29%, medan BTC-gaffeln Bitcoin Cash (BCH) och dess efterföljande gaffel, Bitcoin SV (BSV), ökade med cirka 15%. Cardanos Ada (ADA) tappade dock fart efter att ha slutfört sin senaste Shelley-uppgradering och sjönk 7,24% under den senaste veckan.

Veckovis avkastning av större kryptovalutor 7 / 27–8 / 2. Källa: TradingViewVeckovis avkastning av större kryptovalutor 7 / 27–8 / 2. Källa: TradingView

Inom den decentraliserade finanssektorn är marknaden fortfarande varm. Flera DeFi-projekt har ökat med över 40% den senaste veckan. Bland dem är priset på yearn.finance fortfarande stabilt på över 4000 dollar. Och Bancor (BNT) V2-versionen gick live den 1 augusti, med det första handelsparet LINK / BNT.

En ökning av DeFi-antagandet kan driva efterfrågan på Ether, vilket i sin tur kan öka priset på ETH och den totala kryptovalutamarknadsentusiasmen. Enligt DeFiPulse, det totala värdet låst i DeFi översteg 4 miljarder dollar för första gången, ett mått som har vuxit med cirka 800% sedan början av året.

Totalt värde låst i DeFi. Källa: DeFiPulseTotalt värde låst i DeFi. Källa: DeFiPulse

Teknisk analys

På BTC-veckodiagrammet har kroppen av förra veckans ljusstake fortfarande inte brutit mot sina toppar från augusti förra året. Priset föll kraftigt efter att ha träffat toppar i 12 000 $ -området, vilket tyder på starkt motstånd och försäljningspress på den nivån.

Även om det övergripande hausseartade mönstret inte har förstörts tydligt och den viktigaste supportnivån på $ 10 700 fortfarande är kvar, kan vi se något nedåtgående tryck på kort sikt.

OKEx BTC Spotpris 1W-diagram - 8/3. Källa: OKEx, TradingView OKEx BTC Spotpris 1W-diagram – 8/3. Källa: OKEx, TradingView

I jämförelse har ETH utvecklats starkare. ETH / BTC har haft höga årliga toppar nyligen på grund av den robusta efterfrågan. En månadskorrelationen mellan de två har också drivit lägre, ner till 53%, långt under siffran 79% från en månad sedan.

Med DeFi-projekt som öppnar fler möjligheter finns det en stark möjlighet att den nuvarande drivkraften kommer att fortsätta driva efterfrågan på ETH.

Eterpris som% av Bitcoin-pris. Källa: skewEterpris som% av Bitcoin-pris. Källa: skev

Ser framåt den här veckan

Makroaktuella händelser som påverkar marknadsinriktningen den här veckan återstår att vara USA och Kina relationer och antalet utbrott av koronavirus. Icke-gårdsrapporten som släpps på fredag ​​kan också framkalla kortvarig oro på marknaden.

I kryptoutrymmet kommer Uniswap of TRON (TRX) att lanseras den 17 augusti, och QTUM kommer att starta sin hårda gaffel och satsning i slutet av augusti.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map