Bitcoin timvis trend i uppåtgående kanal, men försäljningstryck under 7 300 dollar fortfarande starkt: Crypto Market Daily

Måndag 20 april: Kryptovalutamarknaderna ser milda korrigeringar under det senaste dygnet efter tillväxten under helgen.

Bitcoin (BTC) håller sig över $ 7.000-nivån och står nu inför motstånd runt $ 7.300.

Ethereum (ETH) ser en stark utveckling, en ökning med över 10 procent under veckan. Priset har pressat över hårt motstånd på $ 176 för att handla över $ 180 vid presstid.

Ripples XRP slutförde en effektiv breakout av sin baisseartade kanal och handlas över $ 0,19.

BTC 1 timmars trend i hausse-kanal

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

BTC blockerades efter att ha återhämtat sig något till 7 300 dollar under helgen, och priset stabiliserades efter en återgång till 7 050 dollar. Chocktrenden misslyckades flera gånger för att testa motståndet på 7 200 $ i morse, och tjurarna visade svaghet igen.

OKEx: s marknadsanalysgrupp noterar att BTC tenderar att stabilisera sig över denna punkt efter att ha brutit igenom $ 7 000 på helgen, vilket visar en trend med kontinuerlig återhämtning. Den främsta anledningen till en återhämtning på söndag för att bryta igenom till 7 300 $ är att det nästan inte finns något hårt motstånd under denna position.

Bitcoins misslyckande med att testa 7 300 dollar betyder att tjurarna inte har tillräckligt med styrka för att bryta igenom det intensiva handelsområdet på kort sikt. Även om 1-timmars trenden fortfarande är i uppåtgående kanal är motståndet runt 7 300 $ fortfarande starkt, därför finns det en möjlighet att priset kommer att falla tillbaka.

Om trenden inte faller under kanalens nedre kant kan vi fortsätta förvänta oss en ytterligare återhämtning. Annars kan Bitcoin testa nedåtgående USD-supporteffektivitet runt 7000 dollar.

6H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Bitcoins 6-timmarsdiagram visar det Vågprincipen är också tillämpligt i en konsolideringstrend. Investerare kan använda denna teori för att bedöma den framtida trenden på marknaden – det är också ett bra sätt att hitta in- och slutpunkter i ett konsolideringsmönster.

Eftersom trenden har blockerats med 7 200 $, vilket är lägre än den tidigare höga omkring 7 450 $, kan det betyda att den tredje vågen rör sig till slutet och den 4: e tillbakagångsvågen kommer att dyka upp. I allmänhet kommer priset alltid att få stöd runt den nedre kanten av konsolideringsområdet, och ett breakout sker vanligtvis i den 5: e vågen.

Investerare bör dock påminnas om att den 5: e vågen kan utvidgas till fem delvågor om marknaden är relativt svag. Så utbrottet beror på det aktuella områdets stöd och motståndsstyrka. Undervågor kan visas om den 5: e vågen blockeras av $ 7,300- $ 7450 eller stöds av $ 6500- $ 6,600.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: 7 200 dollar
 • Motstånd på medellång sikt: $ 7500
 • Korttidsstöd: 6 950 dollar
 • Medellångsiktig support: 6550 $

ETH leder bland altcoins

4H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

Tittar vi på 4-timmarsdiagrammet för ETH ovan ser vi att det har blivit det starkaste altcoinet nyligen på grund av den robusta brytningen av dess tidigare höjd runt 176 $. Nu ger denna position ett effektivt stöd för den nuvarande trenden.


Men även om rebound verkar tillräckligt stark för att förvänta sig mer tillväxt, är motståndet runt $ 190 – $ 195 för ETH absolut svårt, eftersom det här området var den övre kanten av det intensiva handelsområdet förra året och i början av detta år. Eftersom det finns många försäljningsdiskar inom detta område kommer trenden inte att vara lätt att bryta på kort sikt.

ETHs volymdiagram visar att handeln har varit mer aktiv de senaste två veckorna, och jämfört med andra altcoins är den hausse-känslan av ETH den starkaste. Men fler tjurar måste ange för att priset ska bryta $ 195, nuvarande volymer räcker inte.

Investerare kan fokusera på supporteffektiviteten på $ 176 på kort sikt och kan förvänta sig en ytterligare återhämtning om priset kan fortsätta stabilisera sig på det.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 190
 • Motstånd på medellång sikt: $ 206
 • Kortvarigt stöd: $ 176
 • Medellångsiktig support: $ 166

XRP ser effektiv breakout

1H XRP / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

XRP: s 1-timmarsdiagram visar att trenden har brutit den övre kanten av den baisseartade kanalen under helgen. Effekten av breakout bevisades i morse, eftersom den första tillbakadragningen efter break stöddes av $ 0,1888 – högre än den övre kanten.

Att flytta ut ur den baisseartade kanalen innebär att trenden tillfälligt har lämnat det svaga området. Kombinerat med en gradvis ökning av den hausseartade volymen är det troligt att det blir svårt för priset att falla tillbaka i kanalområdet på kort sikt.

Det övre motståndet runt $ 0,1975 är dock inte lätt att bryta, eftersom det representerar botten av konsolideringsområdet från 7-10 april. Det är möjligt att komma tillbaka till detta område om priset kan stabilisera sig runt $ 0.1900 under den första halvan av denna vecka. I annat fall kan XRP testa överkanten igen.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,1950
 • Motstånd på medellång sikt: 0,1975 dollar
 • Korttidsstöd: $ 0.1900
 • Stöd på medellång sikt: $ 0,1865

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map