Bitcoin sticker ut, men Uniswap tar rampljuset med UNI Launch Hype

Market Watch Weekly är en recension av kryptomarknader och utveckling varje vecka.

Bitcoin (BTC) prisåtgärd visade styrka den senaste veckan och fick 6,63%. Den ledande digitala valutan öppnade nära $ 10 300 förra måndagen och flyttade sedan snabbt upp till $ 10 800 innan den gick in i en konsolideringsfas. På lördag skrev BTC ut en veckopris på 11 179 dollar enligt OKEx BTC-spotpriset, men priset har sedan dess sjunkit. Sammantaget står Bitcoin för närvarande inför motstånd på 11 200 dollar, medan starkt stöd kan ses runt 10 800 dollar.

OKExs BTC Spot 1h-diagram – 21 september. Källa: OKEx, TradingView

Under tiden har ingen av de stora altcoinsna följt med Bitcoins vinster. Ether (ETH), den bäst presterande, ökade endast 4,60%. På grund av de höga avkastningarna i DeFi-avkastningen går det i allmänhet pengar från större altcoins.

Chainlink (LINK), TRON (TRX) och Polkadot (DOT) gick sämst, med 16,93%, 10,03% respektive 9,37%. I synnerhet har LINK fallit mer än 50% från det högsta i mitten av augusti på $ 20 och handlades under support $ 10 i slutet av veckan.

Veckovis avkastning av större kryptovalutor, 9 / 14–9 / 20. Källa: TradingView

CME släppte den senaste (från och med 15 september) Bitcoin futures positionsdata den 19 september. Bitcoin-priserna fortsatte att återhämta sig under denna rapporteringsperiod, och det öppna räntan steg till 9 383 jämfört med föregående 8 198, vilket tyder på att marknadens stabilisering har gjort det möjligt för deltagandet att öka.

Enligt rapporten sågs hävstångsfondkonton att deras långa positioner steg något, från 2 758 till 2 819, medan deras korta positioner återhämtade sig från 4 661 till 5 224 under samma period. Denna förändring i OI, även om den visar återhämtning i kortfristiga räntor, indikerar också att hävstångsfonder inte är helt tydliga om medelutsikterna.

Under tiden ökade långa positioner som innehades av kapitalförvaltarkonton kraftigt från 256 till 717, vilket tyder på en tydlig hausseartad hållning. I motsats till detta minskade långa positioner från 1729 till 1653 när det gäller andra redovisningsbara konton och korta positioner återhämtade sig från 2028 till 2766. Denna nivå av korta positioner var som högst sedan mitten av augusti, vilket tyder på bristande förtroende för förra veckans rebound.

Sammantaget finns det ingen konsekvens bland institutionella investerare, vilket är i linje med osäkerheten kring Bitcoin-prisåtgärder.

CME Bitcoin futuresdata – Antal hävstångsfonder längtar mot shorts. Källa: Quandl

Tittar vi på DeFi-sektorn var Uniswap (UNI) utan tvekan höjdpunkten i förra veckan. UNI var ursprungligen prissatt till $ 3 och steg till så högt som $ 8,75 på den andra dagen av OKEx notering, även om det sedan dess har börjat dra tillbaka. Det handlas fortfarande över $ 5 just nu, vilket innebär att den fria 400 UNI-airdropen för kvalificerade användare för närvarande är värd mer än $ 2000.

Noterbart var att andra större DeFi-tokens var nere, med cirka 10 tokens som dök mer än 20%. Dessa tokens hade i allmänhet sett snabba ökningar för två veckor sedan och står sannolikt inför vinsttagande.

Yearn.finance (YFI) förlorade 21,23% av sitt värde förra veckan, medan DFI.money (YFII), en YFI-gaffel, gick sämst och sjönk 30,89%. SushiSwap (SUSHI) störtade också 23,18% på grund av konkurrens från UNI: s lansering.


Varje vecka returnerar större DeFi-tokens, 9 / 14–9 / 20. Källa: TradingView

Enligt DeBank, den decentraliserade börsen Uniswap har skrivit ut ett rekord på 2,2 miljarder dollar i termer av det totala värdet låst, i morse. Den decentraliserade börsen ligger nu före Maker (MKR) och Curve (CRV).

TVL för alla DeFi-protokoll nådde ytterligare en heltidshöjd på 11,33 miljarder dollar idag, vilket tyder på att DeFi-bommen fortfarande pågår och pengar fortfarande flyter in i nischen.

Totalt värde låst i DeFi-protokoll – 9/21. Källa: DeBank

Ser framåt den här veckan

USA: s kongress kan lansera en ny ekonomisk stimulans den här veckan och ta itu med en av de största orsakerna till osäkerheten på marknaden just nu. Under tiden bör Cboe Volatility Index, som fortsatte att handla i sidled förra veckan, följas för förändringar denna vecka. När indexet börjar röra sig upp igen kommer sannolikt aktiemarknaden och Bitcoin att utsättas för förnyat tryck.

I krypto, YAM Finance startade om dess protokoll i helgen, medan Avalanche (AVAX) lanserar sin mainnet och börjar sin första notering på måndag. SushiSwap har godkänt en ny omröstning om att två tredjedelar av nyminerade SUSHI kommer att vara låsta i sex månader, vilket begränsar det totala antalet tokens till 250 miljoner, och den nya regeln träder i kraft om två dagar. Slutligen kommer NEO: s DeFi-projekt, Flamingo, officiellt att lansera sin likviditetsbrytningsplattform den 23 september.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map