Bitcoin-SPX-korrelation kan äventyra Bitcoins rebound: teknisk tisdag

I korthet

  • Kryptovalutamarknaderna var mestadels gröna på tisdag, eftersom BTC-priserna gradvis studsade tillbaka till 9 100 dollar.
  • Data visar att korrelationen mellan BTC och SPX har ökat igen, vilket kan vara en förnyad oro för kryptohandlare.
  • DeFi-tokens har sett anmärkningsvärda prisåtgärder, med KNC som hoppar mer än 8%.

Marknadsöversikt

Kryptovalutamarknaderna återhämtade sig mycket långsamt i Asien på tisdag efter att priset på Bitcoin (BTC) kort berörde $ 8 800 nivåer under helgen. Medan BTC-priset återhämtade sig till $ 9100-området i början av sessionen var volymerna märkbart lägre. Returen tog också BTC tillbaka till handelsområdet där det tillbringade större delen av den senaste månaden.

Samtidigt kan korrelationerna mellan SPX och BTC vara ett nytt bekymmer för handlare. Data från The Block Research visar att förhållandet mellan de två har återgått till marsnivåerna, cirka 0,31. Medan avläsningen fortfarande är relativt låg jämfört med aprilnivåerna har det ökande antalet nya COVID-19-fall i viktiga amerikanska stater varit en växande oro för aktiemarknaderna. Med tanke på den senaste korrelationen kan en COVID-ledd korrigering i SPX snabbt krusas genom kryptovalutamarknaderna.

SPX / BTC 1M rullande korrelation återhämtade sig. Källa: Block Research

Å andra sidan verkar marknaderna för BTC-optioner återspegla marknadssentimentet med en liten förspänning mot den positiva sidan. Uppgifter från skevhet indikerar att BTC Put / Call-förhållandet har förblivit i området mellan 0,40 och 0,49 i juni, vilket innebär att mindre än hälften av det totala öppet intresset var i putter. Även om förhållandet gradvis har ökat är den aktuella avläsningen fortfarande betydligt lägre än perioderna före / efter halvering. Det är värt att notera att förhållandet i sig inte visar hela bilden av optionsmarknaderna – du kan titta på mer data i avsnittet OKEx Trading Data.

BTC Put / Call-förhållande. Källa: Skew

Annars var altcoin-utrymmet en blandad påse på tisdag, med Bitcoin SV (BSV) och Dogecoin (DOGE) något i rött, medan Ether (ETH) och Litecoin (LTC) fick cirka 1%. DeFi-tokens har sett betydande prisaktivitet, med Kyber Network (KNC) ökade mer än 8% efter Nyheter att det har lagts till som säkerhetsalternativ på Makers DAI-låneplattform.

Prisanalys

BTC / USDT – 50d-MA nyckelnivå för tjurar

I vår senaste utgåva av teknisk tisdag framhöll vi sannolikheten för att BTC / USDT skulle se över den ettåriga motståndsvridna trendlinjen nära $ 8 850 – stödet i det området är nu bekräftat.

Det positiva momentumet har ökat något med stokastiken som producerar en hausseartad crossover. RSI har dock varit relativt platt, vilket tyder på att tjurarna ännu inte har fullständig kontroll.

Även om det ettåriga trendlinjestödet har bekräftats, handlas BTC fortfarande under supportlinjen i det föregående triangelmönstret.

50-dagars glidande medelvärde nära 9 400 dollar är fortfarande en viktig nivå att titta på för BTC-tjurar. Priset som återfår denna nivå kan lägga grunden för att göra en verklig trendåterföring, så att Bitcoin kan testa om $ 10.000-nivåerna.

Nackdelen är att den bekräftade trendlinjen för ett års motståndsvänt stöd från 8 700 $ till 8 800 $ fortfarande är aktiv.

BTC / USDT 50d-MA i fokus. Källa: OKEx, TradingView


ETH / USDT – Björnar i kontroll?

ETH / USDT drog sig tillbaka till 78,6% Fibonacci retracement nära $ 223. Support på sådana nivåer verkar ursprungligen bekräftat, men det betyder inte att en vändning kommer att ses härifrån.

Momentum-indikatorer visar att ETH-björnar har förblivit kontrollerade, med OBV kvar i den senaste nedåtgående kanalen, och MACD kommer sannolikt inte att producera en hausseartad crossover på kort sikt.

Även om en hausseartad crossover verkar på gång på det stokastiska, finns det inte tillräckligt med bevis för att en trendvändning snart skulle kunna ske.

Det nedre stödet i det föregående triangelmönstret nära $ 238 till $ 240 kommer nu sannolikt att bli en motståndszon, medan söndagens låga på $ 215 är aktiv på nackdelen.

Björnar har fortfarande kontroll över ETH / USDT. Källa: OKEx, TradingView

LTC / USDT – Bygga mot en vändning?

LTC / USDT har i stor utsträckning handlat inom ett tätt intervall under de senaste tre månaderna och har långsamt krypt mot kanalens bottenstöd.

Indikatorer återspeglar nu uppbyggnaden av positivt momentum, med MOM som bildat en daglig uppåtgående kanal under de senaste två veckorna, och den stokastiska bildade en botten nyligen. RSI är dock ännu inte bekräftat denna avvikelse.

Den senaste nedåtgående trendlinjen, runt $ 41– $ 42, kan vara en viktig nivå för tjurarna att titta på. Ett steg uppåt från denna trend kan sätta scenen för $ 50, medan $ 39 förblir nivån att se på botten.

Dags att ändra riktning i LTC / USDT? Källa: OKEx, TradingView

KNC / USDT – Ytterligare en flagga?

KNC / USDT har varit en av de bästa alt-artisterna i tisdagens session. Paret har producerat två hausseartade flaggor under de senaste två månaderna. Möjligheten för en tredje flagga är vid liv, men indikatorer har visat att paret kan behöva ytterligare konsolidering först.

Under tiden har Bollinger Bands återigen minskat och signalerat att prisvolatiliteten snart kan ta fart. Vi har sett liknande momentummönster utvecklas i RSI och MACD – och om historien upprepar sig kan marknaderna se en tredje hausseartad flagga efter konsolideringen.

Söndagens låga på $ 0,9922 kan vara den lägre nivån att titta på, medan $ 1,3 kan vara det övre området att fokusera på.

Två flaggor ses i KNC / USDT dagliga diagram. Källa: OKEx, TradingView

ADA / USDT – Range-trading-möjligheter?

ADA / USDT har flyttat i en kanal uppåt sedan mitten av mars, och paret har närmat sig kanalens lägre stöd de senaste dagarna.

Momentum-indikatorer visar uppmuntrande tecken, med RSI som producerar några högre nedgångar och MACD producerar en hausseartad crossover. Dessa signaler kan stödja fallet för omprövning av kanalens uppåtriktade motstånd nära $ 0,105.

Bollinger Bands-pressen antyder också att en potentiell breakout kan ses snart. Paret verkar ha hittat giltigt stöd vid 78,6% Fibonacci Retracement nära $ 0,0726, vilket kan vara det lägre området att titta på.

ADA / USDT på daglig uppåtgående kanal. Källa: OKEx, TradingView

Ansvarsfriskrivning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map