Bitcoin sjunker under $ 8K igen när volymen blir nyckelfaktor: Crypto Market Daily

Bitcoin (BTC) har sjunkit tillbaka under prispunkten på 8 000 USD onsdagen den 11 mars. Den ledande kryptovalutan hade återvunnit sitt värde tisdag efter att ha sett stora förluster – tillsammans med traditionella aktiemarknader – i början av veckan.

Vid tidpunkten för handeln handlas Bitcoin till cirka 7 850 dollar, en minskning med nästan 4 procent under det senaste dygnet.

Priset på Ethereum (ETH) följde ett liknande mönster under de senaste 24 timmarna och steg över 200 dollar innan det sjönk igen i morse. Vid tidpunkten för handeln handlas ETH till cirka $ 196, vilket är en nedgång på drygt 5 procent på dagen.

BTC / USD Perpetual Swap

4H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: okex.com

Ser vi på BTC: s 4-timmarsdiagram ser vi försäljningsvolymerna ökade till en hög nivå igår kväll, även om det fortfarande indikerar ett krympningsmönster. Björnenas styrka försvagas tillfälligt.

Om 4-timmarsnivån kan hålla $ 8 250-nivån och bilda ett hausseartat dubbelt bottenmönster, visar det att det finns fler bottenfonder i området och marknadsutsikterna är hausse.

Om ett trippelbottenmönster bildas ser vi en längre konsolideringsmarknad, vilket innebär att huvudfonderna behöver absorbera tillräckligt med räknare innan de gör ett genombrott.

Investerare måste vara uppmärksamma på motståndskraften mellan $ 8 200 – 8 250 $ och stöd nära $ 7 700.

Björnar undertrycker försök att bryta över $ 8K

1D-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: okex.com

Vi gick vidare till Bitcoins 1-dagars diagram, igår, den 10 mars, steg BTC över 8 100 $ kort innan björnarna snabbt ansträngde sig för att undertrycka priset igen.

Flera preliminära returer under de tidiga timmarna i morgon misslyckades med att återfå 8 000 dollar.

OKEx analytiker tror att den ökade mängden försäljningsvolym syns klockan 12. UTC igår är mycket högre än returen från föregående timme.

Detta indikerar att det fortfarande finns en viss mängd kortförsäljningsfonder aktiva runt 8 000 dollar, till viss del kan det återspegla att det kommer att bli svårt för den baisseartade tendensen att bli hausse.

Den 1-dagars ljusstaken stängdes med nästan två inverterade hammarmönster. Detta innebär att om priset slutar falla nu betyder det inte att returen kommer att ske på kort sikt, eftersom tjurarnas styrka fortfarande är svag.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd : $ 8000
 • Medellång sikt Motstånd 8 8 250 $
 • Korttidsstöd: $ 7 700
 • Medellångsiktig support 7 7 400 $

ETH / USD Perpetual Swap

1H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: okex.com

1-timmarsdiagrammet för ETH visar att huvud- och axelbotten per timme inte har bildats under dumpningen igår kväll.

ETHs pris nådde motstånd vid en tidpunkt runt $ 206 och föll sedan. Det är möjligt att bilda en dubbel botten om trenden kan stabilisera sig runt $ 190 – $ 197 under dagen.

Investerare bör märka att den andra botten kan behöva mer tid för att bildas, eftersom marknaden måste konsolideras för att smälta den tidigare dumpningen. En rebound till $ 206 kan inte garantera någonting, eftersom det är möjligt för priset att sjunka igen vid den nivån. Om myntet kan stabilisera sig runt $ 212 blir det en starkare tjur signal.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 206
 • Medellång sikt Motstånd: $ 212
 • Korttidsstöd: 195 USD
 • Medellångsiktig support: $ 185

Handlarens val: TRX / USD Perpetual Swap

4H TRX / USD Perpetual Swap data. Källa: okex.com

Som 4-timmarsdiagrammet för Tron (TRX) visar, överensstämmer trenden under denna period med Elliott Wave-principen, och från och med presstiden förutsäger vi att den sista dumpningsvågen sannolikt kommer att avslutas.

Vi kan tydligt se att a-, b- och c-vågorna är delvågorna för våg tre eftersom dessa förmodligen är de utsträckande vågorna. Denna typ av tillstånd tenderar att dyka upp på en extrem marknad.

Eftersom marknaden förändras ständigt och det inte finns någon teori som kan förutsäga framtiden 100% exakt, om priset slutar falla till 0,01400 $, kan det vara en stabiliserings- och rebound-signal. Den femte vågen kan också vara en förlängande en om priset bryter under denna position.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,01600
 • Medellång sikt motstånd: $ 0,01705
 • Korttidsstöd: 0,01414 $
 • Medellångsiktig support: $ 0,01305

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Flåt OKEx vara:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map