Bitcoin ser ut att bryta 7 200 dollar eller stabilisera på 6 900 dollar för chans att komma tillbaka: Crypto Market Daily

Fredag ​​17 april: Kryptomarknaderna har haft en mild tillväxt under det senaste dygnet. Bitcoin (BTC) ökar drygt en procent på dagen och handlar runt 7 100 $.

Ethereum (ETH) ökar med cirka 2 procent, fortfarande undertryckt av motstånd till 176 $.

Ripples XRP förblir i den baisseartade kanalen och handlar strax under $ 0,19.

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Bitcoins 1-timmarsdiagram visar att ett W-mönster bildas – priset har tillfälligt stabiliserats till 6 900 dollar efter att ha fallit från 7 200 dollar. Detta innebär att mönstret sannolikt kommer att bildas framgångsrikt, eftersom 6 900 dollar är halsen.

Emellertid är $ 7 200 fortfarande en hård motståndspunkt för tjurarna eftersom nivån har minskat mycket efter den stora mängden volym. Jämfört med den övre motståndsstyrkan är $ 6 900 stöd svagare. Det är möjligt för priset att sjunka under det om trenden inte kan skapa en ny breakout under en tidsperiod.

På grund av det stora antalet långa positioner som har byggts runt 6500 dollar är det svårt att på kort sikt effektivt falla under den punkten. Men om det hausseartade försöket att testa 7 200 dollar fortsätter att misslyckas, kommer detta att påverka investerarnas förtroende. I så fall är det möjligt att panikförsäljning inträffar och leder till att priset sjunker under 6500 dollar för att hitta nytt support runt 6 150 dollar.

BTC dagliga diagram visar fortsatt konsolidering

1D-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Faktum är att när man tittar på Bitcoins dagliga trend är det helt klart att priskonsolideringen fortfarande upprätthålls. Skillnaden mellan denna och förra veckan är dock den gradvisa återupplivandet av en hausseartad trend.

BTC: s volymdiagram kan också vara en indikator på återupplivandet, eftersom köpvolymen växer stadigt. Även om det inte är uppenbart att identifiera, ger det också investerare en signal om att tjurarna kan hantera försäljningstrycket över $ 6.500 för närvarande.

När Bitcoins halveringsdag närmar sig nästa månad är marknaden för närvarande som lugnet före en storm. Ju längre konsolideringsperioden varar desto starkare blir utbrottet senare. Där bör de flesta investerare, utom kortfristiga handlare, notera att det är bättre att inte handla just nu, eftersom tjurar och björnar är nästan balanserade och det är lätt att förlora oavsett vilken riktning som öppnas. Det är bättre att vänta och se om trenden kan bryta den övre eller nedre kanten av det aktuella området och sedan gå in på marknaden.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: 7 200 dollar
 • Motstånd på medellång sikt: $ 7500
 • Korttidsstöd: 6 950 dollar
 • Medellångsiktig support: 6550 $

ETH-test avgörande stöd på $ 165

4H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

ETH går nedåt för att testa avgörande support för $ 165 just nu. Det är ett viktigt ögonblick om priset kan stabiliseras, eftersom trenden kanske kan testa eller till och med bryta den senaste toppen till 176 $.

Att döma av volymen under rebounden igår är det tydligt att rebounden var stark. Efter en viloperiod under helgen är det troligt att tjurarna pressar upp priset för att testa $ 176 igen nästa vecka.

Därför bör investerare fokusera på effektiviteten på $ 165. Trenden kommer att hitta support runt $ 150 igen om priset faller under $ 165. Det skulle kanske vara det svagaste tillståndet, eftersom det är möjligt då att en M-topp bildas och en ytterligare tillbakadragning kan hända.


Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 176
 • Motstånd på medellång sikt: $ 180
 • Korttidsstöd: $ 165
 • Medellångsiktig support: $ 150

XRP-tjurar förblir svaga eftersom priset förblir i en baisseartad kanal

1H XRP / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

Timdiagrammet för XRP indikerar att tjurarna är svaga – även om priset har brutit den övre kanten av den baisseartade kanalen igår, minskade handelsvolymen under breakoutperioden. Detta mönster ökar risken för att breakout är falskt.

I förväntan föll trenden tillbaka och återvände till den baisseartade kanalen igen och priset undertrycks nu av övre kanten. OKEx-analytikerteamet påminner åter investerarna om att om en breakout inte åtföljs av jämförande volymer, så finns det en enorm möjlighet att det är falskt eller en fälla.

Det är bättre att märka motståndsstyrkan på $ 0.1900 och supporteffektiviteten på $ 0.1855 på kort sikt. Om trenden misslyckas med att effektivt bryta överkanten igen betyder det att det är tredje gången som inte testar den och kanten kommer att bli mycket svårare att bryta i framtiden.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0.1900
 • Motstånd på medellång sikt: 0,1940 dollar
 • Korttidsstöd: $ 0,1860
 • Medellångsiktig support: $ 0,1820

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map