Bitcoin ser stora nedgångar i gruvsvårigheter, men gruvarbetare finns fortfarande: Market Watch Weekly

Prisökningen på Bitcoin (BTC) avtog den här veckan efter en snabb återhämtning förra veckan. På traditionella marknader har S&P steg 10,21 procent Denna vecka, den största veckovinsten sedan mars 2009, som USA: s kongress röstade att skicka en stimulansräkning på 2 biljoner dollar – den största i USA: s historia. Avsikten är att mildra ekonomins lidande orsakad av effekterna av den globala spridningen av Coronavirus (COVID-19).

Den här veckan steg guldfutures också 9,5 procent, deras största veckovinst sedan september 2008. Bitcoin steg med nästan 7 procent under samma handelsperiod, men sjönk efter att den amerikanska aktiemarknaden stängdes.

Bitcoin och amerikanska aktier fortsätter att skilja sig. Den 90-dagars Pearson Korrelationskoefficient mellan BTC och S&P 500 föll från en topp på 0,598 den 17 mars till 0,516 den 27 mars, enligt Coinmetrics.

OKEx BTC / USDT vs S&P 500 Futures timpris. Källa: Tradingview

En dramatisk nedgång i gruvsvårigheter

På grund av kollapsen av priset på Bitcoin sedan slutet av februari genomgick kryptovalutans nätverk en dramatisk förändring av svårigheten att bryta den 26 mars. Gruvsvårigheter sjönk 15,95 procent till 13,91T, enligt Oklink.com

Detta är femte gången i Bitcoins historia att nätverket har minskat sina svårigheter med mer än 10 procent, och det är den största minskningen någonsin absolut hashkraft enligt Glassnode.

Enligt uppgifter från gruvpoolen NovaBlock, Bitcoin största svårighetsfallet i procent inträffade den 31 oktober 2011, då den sjönk från 1,47 miljoner till 1,20 miljoner, en minskning med 18 procent. Minskningen av svårigheten indikerar att färre gruvarbetare tävlar om nymynt bitcoin, eftersom det blev mindre lönsamt att göra det.

Enligt Oklinks BTC-halvering nedräkningssida, Bitcoin-halveringen förväntas äga rum runt 12 maj. Bitcoins blockbelöning kommer att minska från 12,5 mynt per block till 6,25 efter halvering. Användare kan se nedräkningen live på sidan.

Bitcoinsvårighet mot pris. Källa: Glassnod

Bitcoin gruvarbetare ger inte upp

Enligt Tokenanalyst-data citerat av medgrundare och VD Jai Prasad på Twitter, minskar gruvarbetet inte, trots prisfallet på grund av COVID-19. De bästa gruvarbetarna och poolerna arbetar som vanligt. Men det genomsnittliga försäljningspriset för gruvriggar har sjunkit med 30-50 procent jämfört med priset före den kinesiska vårfestivalen i mitten av februari, enligt en gruvarbetares intervju av Odaily.

Bitmain VD Wu Jihan sa i en intervju den här veckan att han är relativt optimistisk om Bitcoins pris 2020. På grund av återhämtningen av den ekonomiska aktiviteten och regeringarnas kvantitativa lättnadspolitik anser han att priset på finansiella tillgångar bör återhämta sig.

Dessutom gick en ny typ av Bitmain-gruvrigg – Antminer S19 till salu den senaste veckan, såld inom 24 timmar. Datorkraften hos S19 har nått 110T, som för närvarande är den mest avancerade gruvriggen, betydligt före konkurrenterna.

 Aggregerad gruvbalans. Källa: Tokenanalyst

Den hausseartade trendlinjen är ogiltig

Bitcoins pris sjönk under 6400 $ på fredagen, en avgörande nivå för en kort till medellång tidsperiod, enligt OKEx marknadsanalysgrupp den 27 mars. Priset har brutit den hausseartade trendlinjen i timdiagrammet. Den ledande kryptovalutan handlas runt 6 200 dollar vid pressen.

OKEX BTC / USDT-pris. Källa: OKEx

BTC Long / Short Ratio – som visar förhållandet mellan användare och nettolånga kontra korta positioner under en viss tidsperiod – går för närvarande tillbaka till 0,96 efter ett dopp till så lågt som 0,67 lördag 28 mars. Antalet användare med korta positioner är fortfarande något högre än långa.

BTC lång / kort kvot 3 / 22-3 / 30. Källa: OKEx-derivathandelsdata

Det nya Bitcoin-terminskontraktet (BTCUSD0626) lanserades på fredag ​​eftermiddag, Hong Kong-tid. Diagrammet nedan visar en negativ $ 44-premie mellan kvartalsvis framtida och spotpriser vid presstid, vilket indikerar att majoriteten av marknadsaktörerna förväntar sig att spotpriset kommer att gå nedåt framöver.

BTC Quarterly Future Basis 3 / 22-3 / 30. Källa: OKEx-derivathandelsdata

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map