Bitcoin-rebound undertryckt av 7 200 $, men utrymme för nedåtgående rörelse begränsat: Crypto Market Daily

Torsdagen den 16 april: Kryptomarknaderna har sett en kraftig tillväxt de senaste timmarna. Bitcoin (BTC) ökar med 3 procent den dagen och handlar över motståndsnivån på 7 000 dollar.

Ethereum (ETH) har sett ännu mer tillväxt, upp 7 procent under det senaste dygnet och gått mot $ 170.

Ripples XRP har å andra sidan vuxit mer blygsamt, bara med 2 procent. För närvarande på $ 0,189209 handlas myntet nära det korta motståndsnivån strax över $ 0,19.

Support till $ 6,5K är stark

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Bitcoin har just upplevt en stor rebound under de senaste två timmarna. Priset pumpat från det avgörande stödområdet, runt $ 6500, och försöker nu bryta motståndet till $ 7200.

OKExs marknadsanalysgrupp har noterat att $ 6500 tidigare var ett intensivt handelsområde i slutet av 2019 och sedan konsolideringsområdet från och med förra månaden. Med tanke på detta kommer stödstyrkan inom detta område att vara stark och det kommer att vara svårt för baisse fonder för närvarande att pressa priset under denna nivå.

Dessutom är positionen nära $ 6500 också ett mentalt fyndjaktpris för många investerare, därför kan en rebound därifrån i allmänhet förutsägas. Som visas i diagrammet ovan indikerade den nedre divergensen mellan den rörliga genomsnittliga konvergensdivergensen (MACD) och prisdiagrammet också en rebound.

Investerare bör notera att reboundvolymen den här gången har ökat till en hög nivå. Om priset stängs med en längre övre skugga under de närmaste timmarna, kan det betyda att returen slutar. Annars, om volymerna inte återgår till en lägre nivå, är det möjligt att testa höjdpunkten runt $ 7 400 i framtiden.

Bitcoins dagliga diagram visar konsolidering

1D-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Om vi ​​förskjuter vår syn till det dagliga diagrammet är det tydligt att trenden fortfarande är i konsolidering, och intervallet är mellan $ 7500- $ 6500, nästan $ 1000 rörligt utrymme.

Denna stadiga trend kan ses som valarnas verkan, genom att använda det snabba fluktuationsmönstret för att locka detaljinvesterarna att komma in i deras fällor och sedan absorbera räknarna från dem.

Det är möjligt att före halveringen av BTC i maj kan trenden fortsätta att konsolideras på den senaste nivån, och huvudfonderna kommer att driva upp priset just nu som de finner lämpliga. Därför, om priset sjunker till en lägre nivå före halveringen, kommer det att vara en god chans att komma in i en lång position. Dock kommer den hausseartade styrkan att vara starkare än väntat om priset kan stabiliseras på 7 000 dollar.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: 6 950 dollar
 • Motstånd på medellång sikt: 7 100 $
 • Korttidsstöd: 6 750 USD
 • Medellångsiktig support: 6550 $

ETH ser ännu starkare rebound

1H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

Jämfört med BTC har återhämtningen av ETH idag varit relativt starkare. Topppriset har nästan berört den tidigare höjden på $ 176. Även om trenden undertrycks och pullback-signalen har dykt upp kommer supportpositionen att vara $ 165 viktig. Om pullbacken kan stödjas av den och stabiliseras kommer trenden att kunna testa det hårda motståndet på $ 180.

ETH: s volymdiagram visar att styrkan för återbetalningen igår var svagare än den 13 april. Detta innebär att även om timtendensen är nedåt är utrymmet begränsat. Kombinerat med den tunga hausseartade volymen som ökat under de senaste timmarna kommer det att vara svårt att skapa en ny låg på kort sikt.


Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 176
 • Motstånd på medellång sikt: $ 180
 • Korttidsstöd: $ 165
 • Medellångsiktig support: $ 150

XRP: s paus kanske inte är effektiv

1H XRP / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

XRP fortsätter att röra sig längs den baisseartade kanalen. Toppen av kryptovalutans senaste två returer hade blockerats av kanalens övre kant. I teorin, om den övre kanten kan blockera priset för en tredje gång, bevisar det kanalens effektivitet.

Under de senaste timmarna, även om trenden bröt igenom överkanten en gång, föll den snabbt tillbaka och förblir nu undertryckt av den. Därför bör investerare notera att brottet sannolikt kommer att vara falskt. Om priset kan pumpas igen med en hög köpvolym kan brytningen anses vara effektiv.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,1940
 • Motstånd på medellång sikt: $ 0,1960
 • Korttidsstöd: $ 0,1870
 • Medellångsiktig support: $ 0,1820

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map