Bitcoin Rally kommer snart att sluta eftersom marknadsstämningen förblir försiktig – Futures fredag

Futures Friday är en veckovis granskning av kvartalsvis Bitcoin-futures på OKEx.

Den här veckan ökade Bitcoin (BTC) till högst 9 945 dollar på måndagen efter en lång sikt inom ett smalt intervall. Det kunde emellertid inte upprätthålla vinsterna och gick in i en nedåtriktning på onsdagen innan den slog veckans lägsta nivå på 9 011 dollar tidigt på torsdag morgon. För närvarande kör Bitcoin cirka 9 300 dollar, enligt OKEx kvartals framtid (BTCUSD0925), vilket minskar mindre än 1% från förra fredagen.

Marknadsrörelser indikerar att Bitcoins pris fortfarande är korrelerat till amerikanska aktier och onsdagens nedgång sågs på båda marknaderna. Under tiden har upprepade avvisningar av $ 10.000-nivån hållit Bitcoin-handlare på kanten runt detta prisklass.

På den tekniska fronten ökade köpvolymen inte på onsdagen, vilket tyder på att alla försök till återhämtning var mycket svaga. Tekniska baisseartade avvikelser på Relative Strength Index var också synliga i timdiagrammet innan priset drogs tillbaka till $ 9000-nivån.

Om man tittar på OKEx-handelsdata återspeglar Long / Short Ratio den baisseartade marknadssentimentet, medan BTC-basen – som för närvarande ligger på $ 80 – indikerar att handlare fortfarande är något optimistiska om mellanliggande prisrörelser.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1h-diagram. Källa: OKEx

OKEx-handelsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer

BTC lång / kort kvot

BTC Long / Short Ratio sjönk till 0,88 strax före prisrallyet på måndag, vilket tyder på att en nedgång under 0,9 kan betraktas som en omvänd signal som i nuvarande marknadsförhållanden. Förhållandet överträffade dock knappt 1,0 när priset stod över 9 600 dollar, vilket antydde en försiktig strategi som antagits av marknadsaktörerna. För närvarande är förhållandet runt 0,98, vilket visar en kortsiktig balans i sentiment.

Datainsamlingstid: 6/19 4:00 till 6/26 4:00 am (UTC)

Lång / kort-förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Detta innebär att det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är under 1 indikerar det att fler har shorts och tvärtom.


BTC-bas

Den kvartalsvisa framtida premien (BTCUSD0925) löpte på cirka $ 70 förra fredagen och gick så högt som $ 130 före onsdagens tillbakadragning. Just nu ligger BTC Basis runt $ 80, vilket indikerar att vissa handlare är optimistiska gentemot det medelfristiga priset.

Den högre kontangonivån i veckan kan dock locka många arbitrage-medel för att öppna korta positioner, vilket kan göra uppåtgående rörelser mer utmanande..

Datainsamlingstid: 6/19 4:00 till 6/26 4:00 am (UTC)

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden mellan dem. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baissär.

Öppna ränta och handelsvolym

Bitcoin visade svaga prisrörelser före rallyt i början av veckan, och detta återspeglades i det öppna intresset. OI hade varit i stort sett oförändrad före prisuppgången och klättrade snabbt från 5,8 miljoner kontrakt (1 kontrakt = $ 100) till 6,7 miljoner kontrakt på tisdag. Ackumuleringen var i linje med prisrörelsen, vilket tyder på att tjurar öppnade långa positioner.

Efter onsdagens plötsliga nedgång har dock OI minskat till 6,35 miljoner kontrakt, men det är fortfarande mycket högre än förra veckan. Under tiden står priset inför viss osäkerhet under helgen, särskilt eftersom mer än 1 miljard dollar i optioner löper ut idag.

Datainsamlingstid: 6/19 4:00 till 6/26 4:00 am (UTC)

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt öppnas kommer OI att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och OI minskar på kort tid kan detta indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och OI ökar, indikerar det att många nya positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Marginalutlåningsförhållandet rörde sig nära synkroniserat med priset under veckan – vilket tyder på att aktörer på spotmarknaden handlade som svar på prisåtgärder – slog en veckopris på onsdag morgon i Asien, när priset toppade till 9 800 $ och sedan sjönk snabbt till nuvarande nivå på 1,4 när priset sjönk.

Datainsamlingstid: 6/19 4:00 till 6/26 4:00 am (UTC)

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra de som lånar BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att bedöma marknadssentimentet. Generellt siktar de som lånar USDT att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baissär. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Trader Insight

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Efter att ha förlorat stödet till 9 650 $ har Bitcoins pris fortsatt att visa svaghet. Just nu går priset under det 60-dagars glidande genomsnittet, vilket kan fungera som en motståndsnivå för eventuella återhämtningar. På nedre sidan är $ 9000 det viktigaste stödet att titta på.

RJ, Derivathandlare

Under de senaste veckorna ser vi att varje gång futuresdelta närmar sig noll befinner sig marknaden i en översåld situation och studsar upp igen. Detta kan förklaras mycket logiskt, eftersom futures representerar marknadssentiment och backwardation eller dips i contango visar rädsla, medan växande contango visar övertillit eller till och med eufori.

Efter investerings-101-regeln toppar marknaderna på euforisk känsla och samlas på rädsla. När BTC ökade till 9 800 dollar den här veckan ökade futures contango till en ny höjd på 138 baspunkter, vilket var den högsta sedan 10 000 dollar (168 poäng). Det var redan en tydlig signal om att längtan var för ivrig och trycket sannolikt bleknade.

Sedan dess föll contango tillbaka till 40-punktsintervallet innan det återhämtade sig till cirka 80 poäng, vilket fortfarande är relativt friskt, men det kan minska igen eller till och med gå bakåt en kort stund – det skulle vara en bra indikation för rädsla i marknaden och en eventuell återgång att följa.

Ansvarsfriskrivning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken och ta hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och sök oberoende finansiell rådgivning vid behov.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map