Bitcoin-priset visar tecken på liv när framtida öppet intresse når för 1 miljard dollar – futures fredag

Futures Friday är en veckovis granskning av kvartalsvisa Bitcoin futures på OKEx

Efter att ha handlat i sidled i över en månad bestämde sig Bitcoin (BTC) äntligen för att flytta uppåt den här veckan och berörde mitten av juni nivåer på 9 600 dollar innan de tappade något för att testa supporten på 9 500 dollar, enligt OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) -priset.

På makronivå går den senaste korrelationen mellan Bitcoin och guld starkt, och marknaden har en gång börjat diskutera om denna intermittenta korrelation kan öka Bitcoin-priset för att nå nya toppar. Samtidigt har den ledande digitala valutans korrelation med aktiemarknaden minskat, där under torsdagens skarpa korrigering i amerikanska aktier förblev det kvartalsvisa terminskursen på Bitcoin över $ 9 600.

Med tanke på OKEx-handelsdata slutförde Bitcoin ett triangelmönsterbrott tidigare i veckan och fortsätter att stiga. Tillsammans med priset steg det öppna räntan snabbt, upp från förra fredagens 800 miljoner dollar till så höga som 994 miljoner dollar – att döma av historiska data är OI-nivåer nära 1 miljard dollar sannolikt indikatorer för kommande stora rörelser.

Avvikande från prisutvecklingen är dock den långa / korta kvoten, som sjönk till 0,9 från 1,0 då priset har stigit. Men om indikatorn fortsätter att sjunka kan det tyda på att alltför många investerare i detaljhandeln kortsluter. Samtidigt har den kvartalsvisa terminspremien ökat, vilket visar att det nuvarande marknadssentimentet fortfarande är mot tjurarna.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4h-diagram. Källa: OKEx

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx-handelssidan för att utforska fler indikatorer

BTC lång / kort förhållande

Före tisdag fortsatte det långa / korta förhållandet att gå över 1,0 då priset gick i ett tätt intervall. Bitcoin-priset steg från 9 300 dollar till över 9 500 dollar på tisdag, medan det långa / korta förhållandet sjönk till 0,93. Och efter att priset steg till över 9 600 dollar på torsdag föll lång / kort-förhållandet ytterligare till den nuvarande 0,90-nivån.  

Om man ser på de historiska uppgifterna indikerar det nuvarande låga långa / korta förhållandet att många investerare är i korta positioner, men det är fortfarande inom det normala intervallet. Framåt måste vi hålla koll på det långa / korta förhållandet. Tidigare data visar att förhållandet som sjunker till nära 0,8 kan vara återgångspunkten, där för många marknadsaktörer går in i korta positioner och priserna tenderar att fortsätta dra upp.

Datainsamlingstid: 7/17 04:00 UTC till 7/24 4:00 UTC

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

OKEx BTC Quarterly Futures premie har stigit från $ 100 förra fredagen till $ 150 (ungefär 1,58%), vilket tyder på att marknadsaktörerna blir mer säkra på Bitcoins framtida pris. Men samtidigt lockar den stigande kvartalspremien arbitrageur till korta positioner. Sammantaget är premiens nuvarande nivå hälsosam och återspeglar en hausseartad marknadssentiment.

Datainsamlingstid: 7/17 04:00 UTC till 7/24 4:00 UTC

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Öppet intresse ökade mycket snabbt under veckan, upp från förra fredagens 800 miljoner dollar till så höga som 994 miljoner dollar, och det var fortfarande över 980 miljoner dollar i skrivande stund. Om OI stiger till 1 miljard dollar kommer marknaden att förvänta sig stora drag. Medan historiska data tyder på att den hausseartade trenden kan sluta med en kraftig nedgång när OI når 1 miljard dollar, kanske det inte händer varje gång, och priserna kan dröja kvar på högre nivåer längre.

Datainsamlingstid: 7/17 04:00 UTC till 7/24 4:00 UTC

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Marginalutlåningsgraden steg under vägen den här veckan och steg snabbt till 7,4 från 3,5. Detta visar att på spot leveraged marknaden laddar deltagarna sina väskor och satsar på ytterligare pristillväxt. Till skillnad från högsta mitten av februari på 33,0 ligger den aktuella marginalutlåningsgraden fortfarande inom ett normalt intervall.

Datainsamlingstid: 7/17 04:00 UTC till 7/24 4:00 UTC

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Priset på Bitcoin har mött motståndet runt 9 800 dollar efter en rad vinster de senaste dagarna, och en kortsiktig korrigering pågår just nu. Tre dagar i rad med vinster har gett upp entusiasm på marknaden, men det är uppenbart att styrkan i denna rally gradvis avtar på kort sikt.

Men när man tittar på den aktuella retracementnivån och handelsvolymen är den aktiva säljkraften inte för stark, och ett brott mot $ 9 800-nivån kan resultera i ett test på $ 10 500 på mellantiden.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map