Bitcoin-priserna återhämtade sig, så vad är nästa?

Översikt

Priserna på bitcoin stabiliserades initialt nära 7500-nivåerna efter att ha sjunkit in i 6500-området tidigare i veckan. När vi avslutar november, var går bitcoinpriserna härifrån? Även om altcoins också har visat tecken på återhämtning, vad betyder det för de “Alt säsongen” troende?

Bitcoin: Kortvarigt försiktigt optimistisk; Medellång sikt fortfarande molnigt

Priserna på bitcoin har inledningsvis återhämtat sig från november-läget 6513, men utsikterna för den ledande kryptovalutan på kort och medellång sikt kan vara två olika bilder. På kort sikt visar preliminära uppgifter att marknadssentimentet har vänt sig något positivt tillsammans med prisuppgången. Crypto Fear & Greed Index har hoppat från 17 till 32 den 28 september, vilket tyder på att marknadsaktörerna har lindrat vissa av sina bekymmer när priset stabiliserades, även om läsningen fortfarande betraktas som en “rädsla” -nivå..

Figur 1: Crypto Dear & Girighetsindex (Källa: Alternative.me)

Tekniskt sett har vi också sett preliminära återhämtningssignaler, men returen kan snart testas igen och de kommande dagarna kan vara avgörande för att avgöra om det är en sann vändning eller bara en kortvarig rally.

Figur 2a visar att BTCUSDT ursprungligen har bildat en upptrend på ett 3-timmarsdiagram (röd kanal), rebounden träffade den övre änden av kanalen, som också är nära den stora motståndslinjen sedan slutet av oktober (gul linje).

Medan både den ultimata oscillatorn och RSI har producerat några högre toppar, vilket tyder på att uppåtgående fart har byggts upp. Härifrån kan två scenarier hända. 1) 3-timmarsdiagrammet kunde först hitta bottenstödet för den senaste uptrend innan det testade oktobermotståndet igen, med tanke på att paret måste producera en högre låg. 2) Paret konsolideras på nuvarande nivåer tills momentumet bleknar, om det ses, kan brytningen av den nedre änden av upptrenden vara det första varningstecknet på ytterligare korrigeringar. Om vi ​​kommer att börja se en 3-timmars uppgång som vår bias, skulle det ytterligare stödja sannolikheten för det första scenariot.

Figur 2a: BTCUSDT 3-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 2a: BTCUSDT 3-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 2b: BTCUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

Saker skulle dock vara mindre optimistiska om vi ser det ur det dagliga perspektivet. Figur 2b visar en initial daglig återföring av BTCUSDT och returen har skickat priset tillbaka över juni motståndsnivåer (röd linje). Vi har sett att oktober-rallyt har skickat priset över motståndsnivåerna; dock har paret inte lyckats förvandla det till stöd när rallyt slutade ånga.

Medan omvändningen för närvarande fortfarande är för tidig att kalla en verklig trendåterföring, skulle vi vilja se de momentumindikatorerna för att producera några högre toppar, och hittills har det inte hänt. Om rallymomentet inte upprätthölls kunde en omprövning av den blå stödlinjen inte uteslutas.

Figur 3: Sentix Bitcoin Strategic Bias (Källa: Sentix)

Ur ett långsiktigt perspektiv tyder data från Sentix på att vissa investerare fortfarande tror att bitcoin förblir övervärderat. Sentix Bitcoin Strategic Bias, som mäter investerarnas sex månaders uppfattningsvärde för bitcoin. Det återspeglar marknadsaktörernas strategiska syn samt deras underliggande övertygelse och uppfattning om värde för kryptovalutamarknaden. Bias har flyttat i en nedkanal sedan augusti. Den negativa uppfattningen kan hindra investerare att komma in på marknaden vid denna tidpunkt, särskilt för långsiktiga HODLers.

Alt-Season: Long Way to Go

Medan stora altcoins redan har gått ner från de senaste nedgångarna, är vi fortfarande mycket långt ifrån en riktig start på en “Alt-Season”.

De bredare altcoinsna har gjort sitt tredje försök att bryta ner från nedåtgående kanalvärde i början av november, samtidigt som de försökte bryta sig över 365-dagars glidande medel (orange linje). När rallymomentet avtar har altcoin dragit sig tillbaka till kanalen i slutet av november.

Figur 4: Crypto Total Market Cap Ex-BTC in Log Scale (Källa: Tradingview)

Den nedre änden av kanalen (blå linje) verkar som anständigt stöd vid denna tidpunkt. Men eftersom den övergripande konservativa känslan dröjer kvar anser vi att det krävs mer konsolidering för altcoin-börsvärde innan nästa breakoutförsök inträffar. Detta diagram kan vara ett snabbt sätt att mäta den bredare uppfattningen om altcoin-marknaden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map