Bitcoin postar den värsta veckan sedan maj som S&P 500-korrelationssänkpris

Förra veckan var Bitcoins (BTC) värsta sedan maj i år. Medan den ledande digitala valutan bröt igenom motståndet på 12 000 dollar på tisdag morgon UTC-tid föll den i ett fallande mönster under resten av veckan. På onsdag föll det 5,91% till 11 400 dollar, enligt OKEx BTC-spotpris, följt av ytterligare 5,82% dagligt fall på torsdagen och tog det till 10 600 USD. Sedan dess har den upprepade gånger testat den viktigaste psykologiska nivån på 10 000 dollar och publicerat en nedgång varje vecka på 12,09%.

Priset på Ether (ETH) sjönk ännu brantare eftersom det slog igenom $ 480 i början av veckan innan det sjönk till $ 307. Det återhämtade sig sedan till cirka 340 dollar och stängde veckan till negativa 15,88%. Ethereum-gruvarbetare kan dock ha blivit segrande och slänga en tidiga höga avgiftsintäkter på 17 miljoner dollar på tisdag.

Andra stora altcoins såg nedgångar mellan 10% och 23%, med undantag för TRON (TRX). TRX hoppade 17,32% under veckan med Justin Sun som främjade ett TRON-baserat decentraliserat finansmememynt som heter SUN, tillsammans med andra DeFi-repliker kopierade från Ethereums ekosystem. På torsdag hade TRX-priset nått $ 0,05 – det högsta sedan juni 2018 – men återtog snabbt till sin nuvarande nivå på cirka 0,03 $.

Dessutom, Tether data visar att USDT nådde ett nytt helt nytt marknadsvärde på över 14 miljarder dollar. Detta antal har vuxit 180% från mars 5 miljarder dollar.

Veckovis avkastning av större kryptovalutor, 8 / 31–9 / 6. Källa: TradingView

S&P 500-korrelation drar ner Bitcoin

Förra veckans stup på kryptovalutamarknaden var nära knuten till flashkraschen på USA: s aktiemarknad. En månadskorrelationen mellan Bitcoin och S&P 500 har ökat till över 60% under den senaste veckan, enligt skews data. När S&P 500-index nådde ett rekordhögt början i början av förra veckan, det totala börsvärdet för kryptovalutor uppvisade också en ny höjdpunkt.

Bitcoin – S&P 500 Realiserad korrelation. Källa: skev

Något som liknar försäljningen i mars såg denna korrelation torsdagens stup i amerikanska aktier också negativt på Bitcoin. Men eftersom amerikanska aktier inte kommer att öppna denna måndag på grund av Labor Day-semestern kan Bitcoin ha lite utrymme att stabilisera sig. Med detta sagt kommer riktningen för traditionella finansmarknader den här veckan sannolikt att ha en stor inverkan på BTC-priserna framåt.

DeFi-drama och försäljningspress

Förra veckans nedgång kan också ha påverkats av vinstintag i DeFi-rymden. SushiSwap (SUSHI) var den hetaste token på marknaden i början av förra veckan, men dess dagliga utvinning av nya tokens kräver också ett stort inflöde av kapital för att hålla priset stabilt.

När det gäller en veckas avkastning är både SUSHI och Ampleforth (AMPL) nere mer än 60%. Även om SUSHIs pris återhämtade sig snabbt från $ 1 till $ 3 efter att den anonyma grundaren sålde sin andel token och överlämnade projektets kontroll efter mycket socialt mediedrama. Under tiden gick AMPL tillbaka i en dödsspiral efter att ha sjunkit under $ 1 på torsdagen, med priset sjunkit till nästan $ 0,70. Andra stora DeFi-tokens upplevde också priskorrigeringar mellan 20% och 40%.

DeFi Pulse-data visar att den 2 september var det totala värdet låst i DeFi cirka 9,51 miljarder dollar, medan den 6 september hade detta antal sjunkit till cirka 7,56 miljarder dollar. En minskning av det totala värdet låst indikerar också en ökning av säljtrycket.

Vi bör dock också notera att priset på dessa DeFi-tokens inte gick till noll över natten. Marknaden har fortfarande gett dem en chans och hållit bollen rullande.

Varje vecka returnerar större DeFi-tokens, 8 / 31–9 / 6. Källa: TradingView

Institutionella investerare är mer medvetna om riskkontroller

Den 5 september släppte CFTC de senaste CME Bitcoin-terminerna positionsdata, från 26 augusti till 1 september. Bitcoin gick ganska bra under denna tidsram och det var ett betydande prisrally från 30 augusti till 1 september..

Uppgifterna återspeglade dock möjliga riskkontrollåtgärder som vidtagits av institutionella investerare. Öppet ränta hade sjunkit till 10 617 från en rekordhög nivå på 11 615 för två veckor sedan, och alla typer av konton hade redan genomgått några minskningar av OI.

I synnerhet sjönk långa positioner i hävstångsfonder från 4839 till 4 271, medan korta positioner ökade från 6 148 till en ny rekordhög nivå på 6 842. Minskningen av långa positioner i kombination med ökningen av korta positioner återspeglade försiktighet.

CME Bitcoin futuresdata – Antal hävstångsfonder längtar mot shorts. Källa: Quandl.com

Ser framåt den här veckan

S&P 500-indexet har sjunkit så långt som 6,6% från det senaste höjdpunkten och Nasdaq Composite Index har fallit cirka 10% på bara tre handelsdagar. Även om det är troligt att dessa droppar kan hänföras till normalt vinsttagande kommer marknadsutvecklingen att vara mycket viktig de närmaste dagarna.

Konsumentprisindexuppgifterna kommer att släppas i fredags och bör visa sig insiktsfulla, särskilt efter att Federal Reserve reviderat sin räntepolitik.

I krypto är alla ögon riktade mot SUSHIs uppföljning. Dessutom närmar sig låsta TRX-tokens i SUN Genesis Mining 7 miljarder dollar, eller över 200 miljoner dollar, så marknadsaktörerna måste vara uppmärksamma på risken efter att de börjar låsa upp omkring 16 september..

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map