Bitcoin möter hård motstånd direkt efter att ha brutit igenom konsolideringsområdet till $ 7500: Crypto Market Daily

Fredag ​​24 april: de flesta av de bästa kryptovalutorna registrerar solida vinster under det senaste dygnet.

Bitcoin (BTC) ökar med 6 procent, efter att ha brutit igenom $ 7 200 motstånd, och avgjort runt $ 7 500 efter presstid.

Ethereum (ETH) har ökat drygt 3 procent under dagen och handlas till $ 188, under dess viktigaste motståndsnivå på $ 195.

Ripples XRP handlar runt $ 0.195, en ökning med nästan 4 procent under det senaste dygnet.

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Bitcoins 1-timmarsdiagram visar att under breakout-timmen igår stängde priset med en relativt lång övre skugga. Detta är en signal om högt försäljningstryck runt området mellan $ 7,650- $ 7,800.

Under de närmaste timmarna visade trenden att tjurarna för närvarande behöver tid att vila och absorbera fler räknare efter brottet. BTC: s handelsvolym visar också att nivån på hausseartade fonder minskade betydligt efter snabb tillväxt under breakout.

För närvarande bör investerare notera att det är farligt att komma in i en lång position eftersom det fortfarande finns en chans att priset faller tillbaka till det tidigare området innan det bekräftas att breakout är rationellt. Den här helgen kan vara en bra period för att bekräfta det – kom ihåg, även om priset stabiliseras på 7450 dollar, är en ytterligare rebound svår att bryta motståndsområdet mellan 7 700 – 7 850 dollar. På kort sikt kan trenden konsolideras runt 7 500 $ och 7 850 $.

BTC måste stabiliseras på 7500 dollar för att komma tillbaka ytterligare

1D-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

BTC minskade gradvis till korsningen av MA (30) och MA (60) på den dagliga nivån och slutligen inledde en uppåtgående brytande trend. Trenden bröt igenom toppen av konsolideringsområdet runt 7 470 dollar och fortsatte sedan att återhämta sig till 7 800 dollar. Priset sjönk snabbt tillbaka till över $ 7500 och gick tillfälligt in i konsolideringen.

OKEx-analytiker tror att bryta balansen mellan tjurar och björnar efter en period av konsolidering är ett steg som marknaden måste uppleva i en cykel. Eftersom de senaste BTC-rebound-topparna och pullback-nedgångarna fortsätter att närma sig, kan genombrott eventuellt inträffa när som helst. Tillsammans med faktorn för Bitcoins kommande halvering är sannolikheten för ett genombrott uppåt naturligt hög.

Det bör dock noteras att inte långt över konsolideringsområdet ligger den övre kanten av det intensiva handelsområdet längst ner förra året, som ligger mellan $ 7 700 – $ 7 850. Motståndsstyrkan i detta område kan ses på daglig eller till och med veckonivå. Om trenden kan stabiliseras på 7500 dollar kan marknaden förväntas återhämta sig ytterligare.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 7 700
 • Motstånd på medellång sikt: 7850 $
 • Korttidsstöd: 7450 $
 • Medellångsiktig support: 7 250 USD

195 USD är nyckelnivå för ETH

1H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

ETH blockerades också när man testade uppåtgående motståndsnivå på $ 195. Anledningen till att denna punkt är nyckeln är att prisnedgången i mars baserades på detta pris som utgångspunkt. Det bildar också den övre kanten av konsolideringsområdet före toppen i februari.

Således är det meningsfullt om ETH kan bryta denna punkt. I allmänhet kan marknaden inleda en ensidig pump. Men om det fortsätter att vara under tryck runt $ 195, kan trenden fortsätta att dra tillbaka och göra ett genombrott senare.


Investerare bör vara medvetna om att om ETH kan bryta 200 dollar, kan vi förvänta oss en ytterligare pump. Innan återbetalningen faller under $ 175 bryts inte det hausseartade kanalmönstret.

Volymnivån per timme har uppenbarligen ökat under denna brytning, det kan vara en signal att springa mer om den kan hålla eller överstiga nuvarande nivåer.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 195
 • Motstånd på medellång sikt: $ 200
 • Kortvarigt stöd: $ 185
 • Medellångsiktig support: $ 175

XRP ser svagare breakout

1D XRP / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Genombrottsstyrkan för XRP var betydligt svagare igår, eftersom den till och med misslyckades med att testa toppen av det nuvarande konsolideringsområdet. Det är mycket troligt att det kan fortsätta att förlita sig på den totala återhämtningen på marknaden och stiga något, och motståndet på 0,2 dollar kan vara en avgörande genombrottspunkt.

Det faktum att den nuvarande toppen av konsolideringsområdet är nästan på samma nivå som bottenområdet 2019 skiljer XRP: s mönster från de andra två toppmynten. För XRP innebär att bryta motståndet runt $ 0,2 att vi kan förvänta oss en ytterligare återhämtning. Men volymnivåerna kan för närvarande inte stödja en stor breakout. Investerare väntar bättre på pumpen med andra stora mynt och går sedan in.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,2000
 • Motstånd på medellång sikt: 0,2170 dollar
 • Korttidsstöd: $ 0,1940
 • Medellångsiktig support: $ 0,1895

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map