Bitcoin Mining på randen efter prisfall, aktier ser extrem volatilitet: Market Watch Weekly

Den senaste veckan var brutal, av alla skäl. Volatiliteten i finansiella produkter ökade kraftigt på grund av den globala spridningen av coronavirus (COVID-19) och effekterna av oljepriskrig.

Under de senaste tre veckorna har S&P 500 störtade från 3400 till 2400 före studsen på fredag, medan råoljepriset rasade från $ 55 till $ 28. Safe-haven tillgångar, som guld, presterar inte lika bra som många hade hoppats på.

Investerare klättrar för att sälja vad de kan hitta för att kompensera för likviditet. Alla marknadsaktörer försöker omprissätta tillgångarna, men det är extremt svårt med tanke på den omgivande osäkerheten.

USA: s aktiemarknad upplevde den snabbaste björnmarknaden någonsin, en förlust på 1,4 procent per dag över 22 dagar, enligt ett nyhetsbrev om Digital Asset Research som skickades den 13 mars. S&P 500 visar en stark positiv korrelation med priset på Bitcoin (BTC) under de senaste månaderna. 90-dagars korrelationen mellan de två tillgångarna gick upp till den högsta nivån per Coinmetrics-data. 

90-dagars korrelation: BTC-S&P 500. Källa: Coinmetrics & Arcane Research

Blodig torsdag över alla tillgångar

Torsdagen den 12 mars föll alla tre stora amerikanska index ungefär 7 procent under amerikanska morgontidningar och – för andra gången på en vecka – utlöstes ett handelsstopp som varade i 15 minuter. Den tidigare marknadsövergripande brytaren stoppades inträffade denna måndag 9 mars.

Den 12 mars kunde försäljning och likviditetschock ses i nästan alla tillgångar, med Bitcoin som inget undantag. Bitcoin tumlade från 7 300 $ till 5 600 $ under flera timmar och bröt supportnivån på 7 000 $ den morgonen.

En annan allvarlig försäljning tog BTC till så lågt som $ 3 890 den kvällen och nådde den lägsta nivån sedan mars 2019 per OKEx BTC-index och föll nästan 50 procent på 24 timmar.

OKEX BTC-indexpris. Källa: OKEx

Veckans Digital Asset Research Rapportera visar de historiska nackdelarna med Bitcoins pris. Bitcoin hade aldrig tidigare visat en neddragning på mer än 50 procent. Men på torsdagen hade den ledande kryptovalutan nått en nedgång på -61,8 procent, det värsta i sin historia.  

Bitcoins historiska nackdelar (topp till dalande prisnedgång). Källa: Digital tillgångsforskning

Medan marknaden letar efter tillgångar som är säkra tillflyktsort, kanske BTC inte är den perfekta. Det är fortfarande en mycket spekulativ och likvid tillgång. Tillgångar med dessa egenskaper är traditionellt de första som säljs när musiken slutar.

Likviditetsavlopp på derivatmarknaden

Enligt en tweet från kryptoanalysföretaget Skev, nästan 50 miljarder dollar i Bitcoin-futures handlades över kryptobörser den 12 mars, med bara två börser – OKEx och BitMEX – med över 10 miljarder dollar i sådana affärer.

Med tanke på det extrema försäljningspresset handlade futures med en rabatt till spot. Och många utbyten slutade tillhandahålla likviditet på marknaden. OKEx kvartals futures upplevde en extremt negativ premie på 845,76 $ på kvällen den 12 mars.

Den totala öppna räntan på OKEx kollapsade mer än 50 procent till ett antal 3 364 310.

BTC Futures OI & Handelsvolymer 3 / 7-3 / 15. Källa: OKEx-derivathandelsdata

Nedbrytningseffekten på marknaden är uppenbar. BTC-marginalutlåningsgraden på OKEx har sjunkit från cirka 5,0 i mitten av veckan till nuvarande 0,1, den lägsta nivån sedan lanseringen.

BTC-marginalutlåningsförhållande 3 / 7-3 / 15. Källa: OKEx Spot Market Trading Data

En gruvkatastrof verkar oundviklig

Kollapsen av Bitcoins pris ledde till att flera typer av större gruvriggar stängdes av. Om vi ​​tittar på elpriserna är cirka 0,35 yuan (0,05 $) – något lägre än Kinas genomsnittliga kostnad – har den äldre generationen Bitmain Antminer S9 redan tvingats stänga av.

Elkostnaderna för Antminer T17 och MicroBT M20 har passerat 90 procent av deras dagliga intäkter, så båda typerna av gruvriggar borde också ha stänga av, med nuvarande kostnader. Vi har också sett att Bitcoins hashrat har sjunkit från 133,3 EH / S till 109,9 EH / S på tio dagar, enligt data från Poolin.com.

Dessutom kan vi se att elkostnaderna för ny generation gruvriggar, som Antminer S19-serien och MicroBT M30-serien, tar upp mer än 50 procent av dagliga gruvintäkter.

Under dessa omständigheter är den dagliga nettoinkomsten för S19 Pro och M30s cirka 31 yuan ($ 4,4) respektive 18 yuan (2,6 $). Om du tar hänsyn till andra driftskostnader skulle vinsten vara marginell.

Den teoretiska avkastningen på gruvdrift av Bitcoin Cash (BCH) eller Bitcoin SV (BSV) är nästan densamma som för gruvdrift BTC. En gruvkatastrof verkar oundviklig, särskilt med tanke på den kommande halvering av Bitcoin-belöningen i maj.

Bitcoin hashrate historiskt diagram. Källa: Bitinfocharts.com

Aktiekursen för den första börsnoterade kinesiska tillverkaren av gruvmaskiner, Canaan Inc (CAN), sjönk till sin lägsta nivå på fredagen. Kanaans börsvärde är nere på 533 miljoner dollar från 1,3 miljarder dollar för en månad sedan. En potentiell gruvarbetare kommer också att drabba andra stora tillverkare, som Bitmain.

Canaan Inc (CAN) aktiekurs. Källa: Google Finance

Dessutom noterade Glassnode i sitt senaste veckorapport att den senaste priskraschen har tagit Bitcoins netto orealiserade vinst / förlust (NUPL) betydligt lägre, väl i orange "Rädsla" zon. Historiskt sett faller NUPL vanligtvis hela vägen till det röda när detta händer "Kapitulation" zon (nettoförlust) innan den återställs till lönsamma nivåer.

Bitcoins netto orealiserade vinst / förlust (NUPL). Källa: Glassnod

Kommer spridningen av koronavirus och oljekollapsen att skapa en lågkonjunktur?

Om man tittar på Kinas erfarenhet, om beslutsfattare runt om i världen agerar snabbt för att begränsa pandemin och stimulera ekonomin i tid, kan den globala ekonomin uppleva en mindre intensiv uppdelning.

Som president Xi anlände i Wuhan den här veckan för sitt första besök i utbrottets centrum, tror Peking att det värsta är över. En snabb och beslutsam handlingssätt kan betyda skillnaden mellan en allvarlig ekonomisk inverkan och en blygsam ekonomisk inverkan.

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map