Bitcoin kommer sannolikt att förbli bullish, eftersom marknadsindikatorer speglar utrymme för ytterligare uppskattning – futures fredag

Futures Friday är en veckovis recension av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx

Under de senaste sju dagarna, i linje med globala tillgångar, har priset på Bitcoin (BTC) ökat nästan 20%, med OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) som bryter både barriärerna 9 800 och 11 000 dollar.

Å andra sidan mer än 700 miljoner dollar i Bitcoin-alternativ går ut idag. Med tanke på att Bitcoin-optionskontrakt huvudsakligen levereras kontant och att BTC har svävat runt 9 000 dollar de senaste månaderna, är det troligt att en stor del av dessa utgångna alternativ kommer att vara "sätter" som inte kommer att utövas.

Om man tittar på OKEx-handelsdata gick flera förhållanden – inklusive långa kort- och marginalutlåningsgrader – kraftigt upp före onsdagen och antydde att detaljhandlare jagade måndagens rally. För närvarande är marginalutlåningsgraden fortfarande hög, men inte orimlig jämfört med marsantalet.

Kvartalsvisa framtida premier har också stigit snabbt denna vecka och den nuvarande premien på 3% är i linje med förväntningarna på en tjurmarknad. Detta lockar dock också fler arbitrageur.

Sammantaget är det nuvarande marknadsstämningen hälsosamt och investerare i detaljhandeln är inte i FOMO-humör. Bitcoin, som nyligen har flyttat sig mer synkroniserat med guld, har fortfarande mycket uppåtriktad potential.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4h-diagram. Källa: OKExOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4h-diagram. Källa: OKEx

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer

BTC lång / kort förhållande

Före den 27 juli, vilket var när BTC: s kvartalsvisa framtida pris steg från 9 700 dollar till 10 700 dollar, var den långa / korta förhållandet på genomsnittliga nivåer och låg inom intervallet 0,82 till 1,12. Det var till och med en nedåtgående trend i lång / kort-förhållandet när priset steg, vilket tyder på att privatinvesterare inte hade mycket förtroende för det ursprungliga rallyet. Ökningen i den långa / korta förhållandet började accelerera efter att priset bröt över $ 10 800 – och påföljande halvdag steg förhållandet snabbt från 0,96 till en veckopris på 1,41.

Det långa / korta förhållandet löper för närvarande nära 1,2, vilket är ljummet. Det visar emellertid också att priserna, trots att priserna har stigit mycket, fortfarande är överhettade.

Tid för datainsamling: 7/24 04:00 UTC till 7/31 4:00 UTC

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

OKEx BTC Quarterly Futures premie har stigit snabbt från $ 150 (cirka 1,6%) förra fredagen till nuvarande $ 360 (eller 3,23%). Detta indikerar en mycket positiv marknadsförväntning för slutet av september. Högre premier kommer dock att locka till sig arbitrageur-shorts i kvartalsvis futures, vilket kan sätta press på ytterligare premiehöjningar.

Tid för datainsamling: 7/24 04:00 UTC till 7/31 4:00 UTC

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Öppet intresse har stigit gradvis under de senaste sju dagarna till över 1,2 miljarder dollar, upp från 988 miljoner dollar på fredag. Hastigheten minskade dock efter onsdagen.

Med den totala marknadshävstången inte så hög som i mars förväntas OI fortsätta att stiga med pris- och marknadens entusiasm.

Tid för datainsamling: 7/24 04:00 UTC till 7/31 4:00 UTCTid för datainsamling: 7/24 04:00 UTC till 7/31 4:00 UTC

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Efter att ha stigit till 7,4 från 3,5 förra veckan fortsatte marginalutlåningsgraden sin snabba stigning till högst 15,82 denna vecka. Men i likhet med ökningen av OI rörde sig förhållandet uppåt i långsammare takt efter onsdagen. Just nu konsolideras den mellan 13.0 och 16.0.

Marginalutlåningsgraden har fördubblats de senaste sju dagarna, vilket tyder på att investerare i detaljhandeln är mer hausseartade på spot-leveraged-marknaden. Jämfört med höjdpunkten i mitten av februari på 33,0 är strömförhållandet betydligt högt, men inte extremt högt.

Tid för datainsamling: 7/24 04:00 UTC till 7/31 4:00 UTCTid för datainsamling: 7/24 04:00 UTC till 7/31 4:00 UTC

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Med tanke på Bitcoins stora vinster under de senaste sju dagarna kan det gå in i en konsolideringsfas mellan $ 11 000 och $ 11 700 på kort sikt. Makrotrenden är fortfarande klart hausseartad och kortsiktiga justeringar kommer sannolikt inte att vända det stigande mönstret. Chanserna för ett långvarigt kortvarigt rally som i början av denna vecka är dock små.

Marknadens rörelse drivs av investerarnas känslor. När det gäller handelsdata är det uppenbart att marknadsaktörerna har varit mer positiva den senaste veckan och inte har samlat några försäljningspress.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map