Bitcoin knackar på $ 12K men handlare visar växande brist på förtroende – futures fredag

Futures Friday är en veckovis recension av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx

Under den senaste veckan upplevde Bitcoin (BTC) en nedgång på över 1500 dollar och likvidationer över 1,3 miljarder dollar på derivatmarknaden. Men den ledande digitala valutan återhämtade sig från en så stor nedgång, och priset återhämtade sin kortsiktiga kritiska nivå på $ 11.500.

På den högre tidsramen stängde Bitcoin förra veckan över den viktiga $ 10 500-nivån, där den vänds från motstånd till stöd på mitten av tiden. Prisuppgången de senaste dagarna har dock åtföljts av krympande handelsvolymer. Vi måste hålla ett öga på om den nuvarande hausseartade känslan äntligen kan hjälpa Bitcoin-priset att bryta över det historiska tryckområdet på 12 500 dollar enligt OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925). Just nu har det kvartalsvisa framtida priset cirka 300 $ (cirka 2,5%) premie över spotpriset.

Om man tittar på OKEx-handelsdata är flera förhållanden, efter söndagens kraftiga drag, nu i återhämtning. Öppna räntor och kvartalsvisa framtida premier löper i mellanklasserna. Den snabba nedgången i den långa / korta förhållandet medan priserna stiger indikerar brist på förtroende för ytterligare snabb uppåtgående prisrörelse.

Ur ett makroperspektiv har det fortsatt rekordhöga guldpriset hjälpt Bitcoin, en tillgång som nyligen har varit starkt korrelerad med guld, förblir stark.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1W-diagram - 8/7. Källa: OKEx, TradingViewOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1W-diagram – 8/7. Källa: OKEx, TradingView

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer.

BTC lång / kort förhållande

Före förra söndagens försäljning hade BTC lång / kort förhållande stigit till 1,4, men det gick inte extremt högt. Men vid försäljningen märkte vi att det långa / korta förhållandet snabbt steg upp till 1,51, vilket också indikerar att många handlare började köpa på dip. Detta gör att också priset kan genomföras väl.

Intressant nog att förhållandet gick hela vägen de följande dagarna när priset på Bitcoin steg. För närvarande är priset tillbaka nära $ 12.000, men det långa / korta förhållandet har sjunkit till 1,01, vilket tyder på att detaljhandlare inte är optimistiska för en kortsiktig breakout över $ 12,500 historiskt motståndsområde. 

Tid för datainsamling: 7/31 04:00 UTC till 8/7 04:00 UTCTid för datainsamling: 7/31 04:00 UTC till 8/7 04:00 UTC

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

Marknadens hausseartade känsla har avtagit efter förra söndagen. BTC-grunden för OKEx Quarterly Future, som hade varit över $ 400 (ungefär 3,5%) förra söndagen, ligger nu på $ 315 (2,66%). På den ljusa sidan är den nuvarande premien i ett normalt intervall och har fortfarande gott om plats för arbitrageurs.

Tid för datainsamling: 7/31 04:00 UTC till 8/7 04:00 UTCTid för datainsamling: 7/31 04:00 UTC till 8/7 04:00 UTC

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Förra veckans starkt hausseartade känsla fick handlare att använda hög hävstångseffekt. Detta gjorde också att söndagens steg utlöste en stor likvidation. På OKEx hade OI samlats till 1,31 miljarder dollar på söndag – den högsta nivån vi någonsin sett.

Öppet ränta sjönk sedan från toppen till så lågt som 1,11 miljarder dollar på tisdag och återhämtade sig till nuvarande 1,22 miljarder dollar. Vi kan se en ytterligare återhämtning i OI på kort sikt, vilket skulle sätta scenen för ytterligare en betydande prisrörelse.

Tid för datainsamling: 7/31 04:00 UTC till 8/7 04:00 UTCTid för datainsamling: 7/31 04:00 UTC till 8/7 04:00 UTC

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Marginalutlåningsgraden påverkades inte för mycket av söndagens marknadssituation och förblev runt 15 fram till onsdag. Det sjönk sedan under 10 före onsdagens rally, vilket också tyder på att vissa marginaliserade långhandlare på spotmarknaden missade det prisrallyt. Förhållandet har nu stigit igen till över 14, också fortfarande inom ett rimligt intervall.

Tid för datainsamling: 7/31 04:00 UTC till 8/7 04:00 UTC

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Bitcoins nuvarande mellantrender är intakt, men handelsvolymen kan indikera viss risk. Om handelsvolymen inte kan förstärka att flytta upp till $ 12 000-nivån blir det svårt att överträffa det historiska tryckområdet, vilket resulterar i ett potentiellt dubbeltoppmönster.

För sentimentanalys bör marknadsaktörerna noga övervaka förändringarna i öppen ränta, finansieringsräntor och lång / kort kvot. Dessa indikatorer befinner sig nu i en konsolideringsfas efter söndagens nedgång, men de kommer sannolikt att ge en varning innan marknaden möter ytterligare en stor förändring, såsom en ny hög i OI, konstanta finansieringsnivåer över 0,1% var åttonde timme eller en lång / kort förhållandet över 1,6.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map