Bitcoin-futures återspeglar optimism när marknaden väntar $ 13K-överträdelse

Futures Friday är en veckovis granskning av kvartalsvisa Bitcoin futures på OKEx.

Efter sex dagars vinster i rad har priset på Bitcoin (BTC) stigit från 11 200 dollar till cirka 13 000 dollar, vilket bryter igenom motståndsnivåer på 12 000 dollar och 12 600 dollar på onsdag, enligt OKEx BTC-indexpriset. Just nu handlar OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) till en premie på 270 dollar över indexpriset. 

Det senaste genombrottet drevs av nyheterna om att betalningsjätten PayPal kommer att tillåta kunder att hålla Bitcoin och andra kryptovalutor och spendera dem i ett nätverk med över 25 miljoner handlare. Med tanke på hur den här nyheten följer Squares BTC-köp till ett värde av 50 miljoner dollar tidigare i månaden verkar Bitcoin-antagandet öka.

I förra veckans Futures Friday-artikel uppgav vi att OKEx-handelsdata visar en ökad marknadsoptimism. Denna veckas OKEx-handelsdata visar att marknadsaktörerna är mer uppmärksamma på att sälja press på viktiga motståndsnivåer. Marknadsoptimism förblir dock intakt när det gäller premier och den stigande utlåningsgraden för BTC-marginalen. Dessutom förblir öppet intresse också nära 1 miljard dollar utan uppenbar nedläggning av långa positioner.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), från och med 8:00 UTC den 23 oktober. Källa: OKEx, TradingView

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer.

BTC lång / kort förhållande

Volatiliteten i det långa / korta förhållandet ökade denna vecka, från 0,66 till 0,93. Intressant, mellan måndag och onsdag – när priset på BTC kvartals futures steg från 11 600 $ till 12 300 $ – sjönk lång / kort förhållandet gradvis, vilket tyder på att detaljhandlare inte var övertygade om att priset skulle bryta den viktiga spotprisresistensnivån på 12 000 $. Men när priset bröt ut förändrades marknadssentimentet mycket snabbt och lång / kort-förhållandet gick från 0,66 till över 0,9. 

Men med gårsdagens kvartalsvisa futurespris som stiger till $ 13,300, var long / short-förhållandet lågt igen, vilket tyder på att detaljinvesterare förväntar sig att försäljningstrycket på dessa nivåer kommer att dominera marknadens rörelse.

Tid för datainsamling: 10/16 4:00 UTC till 10/23 4:00 UTC

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

Grunden mellan kvartalsvis futures och spot har legat i 2% -intervallet under hela veckan. Det hade nått 2,7% under onsdagens rally och är nu tillbaka till 2,1%, eller ungefär $ 270, vilket är hälsosamt och hållbart.

Tid för datainsamling: 10/16 4:00 UTC till 10/23 4:00 UTC

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Öppet intresse ökade snabbt under veckan till de senaste höjderna på över 1 miljard dollar. Denna stigande OI är i linje med den uppåtgående prismomentet. Vi kan se en annan höjning i OI om priset kan slå igenom $ 13 300-nivån.

Tid för datainsamling: 10/16 4:00 UTC till 10/23 4:00 UTC

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

BTC-marginalens utlåningsgrad steg motsatt priset före onsdagen och sjönk från 9,5 till så lågt som 6,6, vilket indikerar att de handlare som lånade BTC gradvis returnerade sina mynt efter att ha tagit vinst.

Efter onsdagen steg dock förhållandet igen till över 9,0, vilket också visade att förtroendet för spot leverage-marknaden fortfarande är starkt.

Tid för datainsamling: 10/16 4:00 UTC till 10/23 4:00 UTC

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Efter sex på varandra följande dagar av vinster är Bitcoin fortfarande i en stark uppåtgående trend, och det finns en stark möjlighet till ett nytt försök att bryta igenom $ 13 000 efter en viss konsolidering.

Om Bitcoin kan bryta igenom nyckelmotståndsnivån på $ 13 000, kan vi bevittna handlare som jagar prisrallyt hela vägen upp till Bitcoins 2019-höga på $ 14 000.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map