Bitcoin Futures återspeglar negativitet när traditionella marknader blir röda

Futures Friday är en veckovis recension av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx

Bitcoin (BTC) upplevde en komplicerad vecka i termer av pris, påverkad inte bara av DeFi-hype utan också av traditionella marknader, som guld och aktier.

Från förra fredagen till denna tisdag sände den ultrahöga avkastningen av avkastningsodlingsprojekt i decentraliserad finansiering priset på Ether (ETH), vilket också hjälpte Bitcoin. Men på onsdag resulterade en kraftig nedgång i guldpriset i ett baisseartat uppslukande mönster som bildades på Bitcoins dagliga diagram. Sedan dess har BTC-priset fortsatt att glida och slutligen gick under $ 10 500 eftersom amerikanska aktier också såg en betydande korrigering på torsdag.

OKEx Quarterly Futures (BTCUSD0925) sjönk priset till så lågt som 9 902 dollar och handlade vid ett tillfälle under spotpriset, vilket helt återspeglade marknadens kortsiktiga pessimism. Framöver kommer 10 000 dollar att bli en viktig psykologisk nivå för marknaden.

Om man tittar på OKEx-handelsdata är lång / kort-förhållandet fortfarande över 1,2, vilket indikerar att vissa longs fortfarande har sina positioner och förväntar sig att minska förlusterna på ett prisrally. Det kvartalsvisa terminspriset, som en gång låg till en negativ premie, illustrerar dock marknadens negativitet.

Öppet intresse har återvänt till det var i slutet av juli då priset bröt över $ 10 000, vilket också indikerar att vinsttagande björnar mestadels har stängt sina positioner. Med 10 000 dollar mycket nära det nuvarande priset kommer vi sannolikt att se en period av konsolidering.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925). från 6:00 UTC den 4 september. Källa: OKEx, TradingView

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx sida för handelsdata för att utforska fler indikatorer

BTC lång / kort förhållande

När det gäller det långa / korta förhållandet förblev det lågt under hela prisstegringen från fredag ​​till måndag, mellan 1,05 och 1,20. Detta indikerar att antalet handlare som jagade prisrallyt inte var stort.

Men på onsdagen, när det kvartalsvisa terminspriset sjönk från 12 000 $ till 11 300 $, kunde vi tydligt se en höjning i lång / kort-förhållandet och hoppade från 1,20 till 1,45. Detta visar också att många handlare tog långa positioner på väg ner. Men de långa innehaven krossades helt på torsdagen när priset sjönk ytterligare till cirka 10 200 dollar.

Förhållandet har nu dragit sig tillbaka från högsta 1,45 till cirka 1,25, vilket indikerar att prisfallet var mycket plötsligt och antalet kortförsäljare fortfarande är lågt, medan många tjurar bär påsarna och förväntar sig en rebound.

Datainsamlingstid: 8/28 04:00 UTC till 9/4 4:00 UTC

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

I förra veckans Futures Friday-artikel uppgav vi att "BTC-bas visar att marknaden inte är så optimistisk som den var tidigare denna månad."

Under de senaste sju dagarna hade premien på OKEx Quarterly Futures stigit till $ 160 från $ 110 före onsdagens tillbakadragning. Premien har nu utplånats under två dagar i rad med branta nedgångar och gått in i negativt territorium vid en tidpunkt. Det är första gången sedan mitten av maj som de kvartalsvisa terminerna såg en negativ premie, vilket indikerar ett extremt pessimistiskt marknadssentiment. Det nuvarande kvartalspriset på futures har blivit nästan identiskt med spotpriset.

Datainsamlingstid: 8/28 04:00 UTC till 9/4 4:00 UTC

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Öppet intresse rörde sig nästan på samma sätt som priset och toppade till 1,12 miljarder dollar för veckan innan det föll på onsdag. Och OI är nu nere på 886 miljoner dollar efter två dagars fortsatta försäljningar och likvidationer.

Den snabba nedgången i OI indikerar också att björnarna stängde sina positioner under nedgången. Men i kombination med det långa / korta förhållandet verkar det fortfarande finnas många tjurar som är förlorade men inte har stängt sina långa positioner.

Datainsamlingstid: 8/28 04:00 UTC till 9/4 4:00 UTC

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Utlåningsgraden för marginalen förändrades lite under större delen av veckan och svängde mellan 13 och 15. Det gled dock slutligen snabbt till cirka 11 under torsdagens försäljning, vilket tyder på att många långa handlare som lånade USDT har stängt sina positioner med förlust.

Med förhållandet fortfarande klart över 1,0 har marknaden för spotmarginal varit relativt långsam att reagera och är fortfarande inte utanför den tidigare tröghets trögheten..

Datainsamlingstid: 8/28 04:00 UTC till 9/4 4:00 UTC

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Den senaste försäljningen påverkades främst av traditionella marknader, särskilt vinsttagande efter den V-formade vändningen i olika tillgångar. Vi måste ägna särskild uppmärksamhet åt den sista handelsdagen i veckan för USA: s aktiemarknad och US Dollar Index.

När man tittar på kryptovalutamarknaden fanns det stor entusiasm för prisuppskattning under första halvan av veckan, särskilt med DeFi-hype. För närvarande skulle emellertid 10 000 dollar vara en viktig psykologisk nivå på medellång sikt, och ett avbrott under denna nivå kommer sannolikt att testa stödet på 9 300 dollar.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map