Bitcoin futures återspeglar kortsiktig negativitet när handlare söker botten

Futures Friday är en veckovis granskning av kvartalsvis Bitcoin-futures på OKEx.

Förra veckan konsoliderades Bitcoin (BTC) OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) under helgen innan rally på måndag. Kontraktet uppgick till högst 11 185 dollar den första arbetsdagen, vilket motsvarar en ökad spotmarknad från cirka 10 750 dollar till 10 950 dollar..

Uppgången följdes dock snabbt av en korrigering som tog priset så lågt som $ 10 780. Det var först igår, den 1 oktober, att futurespriset berörde 11 185 $ en gång till, men det som följde var en kraftig nedgång till nivåer runt 10 500 $ innan en måttlig återhämtning förde det till det nuvarande priset på 10 630 $.

Om vi ​​tittar på terminsdata, särskilt lång / kort-förhållandet, kan vi observera bristen på förtroende för BTC: s kortsiktiga resultat. I synnerhet lade long / short ratio sitt lägsta värde den 28 september och förblev tyst trots måndagens rally. Det öppna intresset och volymerna såg en anständig uppbyggnad som ledde till prisrörelserna både måndag och torsdag.

Framåt verkar dock marknaden vara känslig för både teknisk och grundläggande utveckling, särskilt regleringsåtgärder i kryptorummet och politisk utveckling i USA.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225). från 8:00 UTC den 2 oktober. Källa: OKEx

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer.

BTC lång / kort förhållande

Det långa / korta förhållandet visade sitt högsta värde i veckan, 0,91, i fredags, varefter det stadigt sjönk, trots att priset konsoliderats och slutligen rally på måndag. När BTC-kvartalsavtalets pris hade nått sin topp låg long / short-förhållandet på 0,76. Det faktum att förhållandet sjönk när priset steg indikerar en allmän brist på förtroende för detaljhandelssegmentet, som spelade ut i det efterföljande prisfallet på tisdag.

Nästa topp i förhållandet kom på onsdagen, när det berörde 0,88 och motsvarade en prisåterföring för terminskontraktet. Men återigen, när priset steg mot $ 11.000, såg vi att förhållandet sjönk hela vägen ner till 0,76.

Slutligen kom den sista toppen, igen vid 0,88, på torsdagen, efter att den stora prisbilden hade ägt rum, vilket indikerar försök från handlare att öppna längs till en möjlig prisbotten. Emellertid sjönk förhållandet till 0,77 ännu en gång, följt av ytterligare ett prisfall som tog kontraktet hela vägen ner till veckans lägsta på 10 508 $.

Marknadssentimentet som återspeglades av det långa / korta förhållandet under veckan var tydligt negativt, med försök att gå långt på supportnivåer bara för att ta vinst och rida priset varje gång. Denna handelsåtgärd satte tydligt mycket press på Bitcoin-priset och pressade det till lägre toppar och lägre nedgångar.

Datainsamlingstid: 9/25 till 10/2. Källa: OKEx

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

Den kvartalsvisa terminspremien förblev positiv under förra veckan och uppvisade sitt högsta värde på $ 211 under måndagens prisrally och det lägsta värdet på $ 140, motsvarande dagens lägsta på $ 10 508.

Det faktum att marknaden fortfarande handlar kvartalsvis framåt mot en premie indikerar optimism på medellång sikt trots den kortsiktiga negativa utställningen på marknaderna förra veckan..

Datainsamlingstid: 9/25 till 10/2. Källa: OKEx

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baissär.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Det öppna intresset såg en stor nedgång förra fredagen med den föregående kvartalsvisa framtiden som gick ut och återupptog sin uppbyggnad fram till måndagens prisuppgång. På måndagen var det öppna räntan över 829 miljoner dollar, men det sjönk inte betydligt trots prissvängningarna. Faktum är att det öppna intresset för närvarande ligger ännu högre, på över 840 miljoner dollar, vilket indikerar viss grad av säkerhet i marknadsaktörernas beteende och förväntningar.

Datainsamlingstid: 9/25 till 10/2. Källa: OKEx

Öppen ränta är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Utlåningsgraden för BTC-marginalen förblev intervallbunden från förra fredagen till onsdagen och toppade cirka 7,0 varje gång. Trenden förändrades dock efter onsdagens prisbotten, och förhållandet har fortsatt att öka sedan och toppade sig 9.06, vilket motsvarar priset som sjönk till sin lägsta punkt på 10 508 $ idag..

Även om förhållandet sedan har sjunkit till cirka 8,2, är det fortfarande ganska högre än förra fredagens 7,3 och indikerar marknadens optimism vad gäller priset som ligger ner till 10 500 dollar.

Datainsamlingstid: 9/25 till 10/2. Källa: OKEx

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadens känslor. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausse. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikt

Hunain Naseer, Seniorredaktör för OKEx

Det kvartalsvisa terminspriset har varit ganska volatilt under den senaste veckan, med två misslyckade försök att förbli över $ 11.000. Medan marginalutlåningsgraden och BTC-basen indikerar viss optimism, tror de att det negativa marknadssentimentet återspeglas av lång / kort kvot och öppen ränteuppbyggnad.

Prisdiagrammet visade också ett dubbelt bottenmönster efter dagens prisnedgång, och vi kan förvänta oss en fortsatt nedåtgående press på priset den kommande veckan med nya motståndsnivåer som har bildats.

På den ljusa sidan kan dagens låga, på 10 508 $, visa sig vara botten för nu när BTC-pris går in i konsolidering.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map