Bitcoin-futures återspeglar förnyad marknadsoptimism efter Teslas $ 1,5 miljarder köp

Futures Friday är en veckovis recension av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx.

Under vad som har varit en massiv vecka för Bitcoin såg vi Tesla tillkännage ett köp på 1,5 miljarder dollar följt av en rad hausseartade nyheter, vilket pressade den ledande digitala valutan bortom 40 000 USDT-märket för att röra högst 49 000 USDT tidigare idag enligt OKEx BTC-spotpris. Medan priset har korrigerats sedan dess och testat 46 800 USDT-nivåer, handlas BTC nu runt 47 300 USDT.

I fredags diskuterade vi marknadsoptimism och hur det kvartalsvisa BTC-terminkontraktet BTCUSD0326 – som löper ut i slutet av mars – handlade med cirka 39 000 dollar. I skrivande stund handlas samma kontrakt till $ 49,339, exakt $ 2000 över BTC-spotindexpriset på $ 47,339.

På samma sätt som enligt OKEx-terminsdata har det öppna räntan fortsatt att växa den här veckan och ökat från cirka 2,17 miljarder dollar till över 2,48 dollar, medan den nuvarande basen är cirka 4% och den långa / korta kvoten är 1,53. Lägg till det faktum att finansieringsnivåer för eviga byten, även om de är höga (0,08% för BTCUSD och 0,105% för BTCUSDT), inte är helt överhettade, men ger Bitcoin utrymme att växa.

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0326), klockan 07:00 UTC den 12 februari. Källa: OKEx, TradingView

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer.

BTC lång / kort förhållande

Det långa / korta förhållandet den här veckan har flyttat sig med priset men förblev till stor del tempererat förutom när det berörde 1,80 igår 11 februari när BTC passerade 48 500 USDT. Eftersom dessa var överhettade nivåer följde en korrigering och förhållandet ligger för närvarande på cirka 1,53, vilket fortfarande är bland de högsta värdena denna vecka.

Förhållandet som rör sig med priset indikerar att detaljhandlare jagade rallyet, och även om det nuvarande förhållandet är relativt högt, lämnar det utrymme för ytterligare ett försök till 50 000 USDT.

OKEx BTC lång / kort förhållande mellan 5 februari och 12 februari

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.


På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

I likhet med förra veckan var BTC: s kvartalsvisa futurepremie kvar på goda nivåer den här veckan och gick till stor del mellan 4% och 5%. Dess lägsta punkt var den 7 februari, innan Teslas köpnyheter gick, varefter den gick så högt som 5,54% innan den drog sig tillbaka till nuvarande nivåer runt 4,50%.

Det är uppenbart att marknaden har återfått optimism efter Teslas köp och sannolikt kommer att förbli positiv på medellång sikt.

OKEx BTC-terminsbasis mellan 5 februari och 12 februari

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Det öppna intresset har ökat särskilt denna vecka och gått från så låga som 2,11 miljarder dollar till så högt som 2,48 miljarder dollar. Återigen kom uppgången uppenbarligen efter att nyheten om Telsas köp gick sönder, innan både OI och volymer i allmänhet sjönk.

Speciellt kom den kraftiga OI-ökningen när BTC gick från 39 000 USDT till 44 000 USDT-nivåer, vilket gjorde detta till en viktig zon att titta på om priset börjar bryta ner.

OKEx BTC-terminer öppnar ränta och volym mellan 5 februari och 12 februari

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

BTC-marginalens utlåningsgrad sjönk särskilt från cirka 18 till 13.30 när Bitcoin först steg efter Tesla-nyheterna. Förhållandet hoppade sedan igen den 9 och 10 februari, vilket sammanföll med efterföljande BTC-spikar.

Den här trenden indikerar att spot leverage-handlare tog vinster under den första stigningen och sedan använde igen för att jaga priset när det tog fart från 45 000 USDT-nivåer. Förhållandet har minskat igen de senaste timmarna och är för närvarande cirka 15, vilket fortfarande är ett tecken på positivt marknadsstämning.

OKEx BTC-marginalutlåningsgrad mellan 5 februari och 12 februari

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod. 

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikter

Michaël van de Poppe

Nyheterna är än en gång hausseartade för Bitcoin, så trenden är fortfarande kraftigt uppåt – och trots finansieringsgraden kan den fortsätta att köra.

Särskilt med tanke på att så mycket adoption och köpare är på marknaderna kan vi ständigt se att köppress pressar priserna på Bitcoin ytterligare uppåt.

Men på nackdelen föredrar jag att se Bitcoin agera över $ 43K. Om $ 43 000 går förlorade kan vi se att en betydande nedgång sker i lägre intervall, vilket också skulle bryta tillbaka finansieringsnivåerna mot lika nivåer..

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map