Bitcoin-futures återspeglar blekande optimism när tjurar erkänner nederlag

Futures Friday är en veckovis granskning av kvartalsvisa Bitcoin futures på OKEx.

Bitcoin har upplevt en ihållande nedgång under de senaste dagarna och sjönk till så låga som $ 28 792 runt klockan 1:00 UTC idag och ångrade de flesta av sina vinster sedan det nya året. Enligt OKEx BTC-indexpriset har den ledande digitala valutan tappat cirka 45% av sitt värde sedan den nådde en ny heltidsnivå på 41.998 $ den 7 januari.. 

Under förra veckans Futures Friday observerade vi försiktighet bland marknadsaktörerna, och den här veckans OKEx-futuresdata visar att tjurar började stänga sina långa positioner på tisdag efter att Bitcoin misslyckades med att pressa över $ 38.000. Den stora försäljningen av marknaden orsakade de efterföljande nedgångarna fram till fredag ​​morgon.

På samma sätt minskade premien för BTC kvartals futures från tisdagens högsta till 6% till nuvarande 3%, vilket visar att marknadens hausseartade känsla försvagas. BTC: s öppna ränta på OKEx har också gått under 2 miljarder dollar, en ny lågnivå på två veckor, vilket bekräftar att det överhettade marknadssentimentet börjar svalna.

I skrivande stund handlas kvartalsavtalet BTCUSD0326 – som löper ut i slutet av mars – till $ 31 000 nivåer med en premie på $ 1 000, eller 3,2%, över indexpriset.. 

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0326), från 6:00 UTC den 22 januari. Källa: OKEx, TradingView

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer. 

BTC lång / kort förhållande

Bitcoin återhämtade sig till 34 000 dollar och ökade till 38 000 dollar mellan söndag och tisdag, vilket ledde till att lång / kort förhållandet steg från 1,40 till 1,80. Medan priset sedan tryckte en lägre höjd och började röra sig snabbt, följde inte lång / kort-förhållandet, vilket tyder på att vissa detaljhandlare sannolikt kommer att fångas.

Efter tisdag sjönk dock lång / kort-förhållandet i takt med priset, och marknadssentiment tvingade tjurar att antingen stänga sina långa positioner eller säkra.

Genomsnittsmarginalen som används av tjurar är dock fortfarande hög, och indikatorn BTC Top Trader Average Margin Used drogs upp till en heltidshöjd på 40% under gårdagens priskorrigering.

Datainsamlingstid: 1/15 06:00 UTC till 1/22 06:00 UTC

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.


På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

Premien för kvartalsvis futures var volatil denna vecka. Under den tidiga returen pressades premien upp från 5,3% till 6,3%, men den senaste korrigeringen har sänkt den till 3%. Den nuvarande premien på cirka 3,2% speglar den tidigare nämnda försvagningen av det hausseartade sentimentet jämfört med förra veckan.

Dessutom har finansieringsgraden återigen blivit en effektiv ledande indikator på marknadens vändningar. På tisdag pressades finansieringsräntorna upp till en topp på cirka 0,2%, men priset kunde inte ligga över 38 000 $. Detta ledde till att långa positioner stängdes och priset sjönk som svar.

Datainsamlingstid: 1/15 06:00 UTC till 1/22 06:00 UTC

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Tillsammans med kvartalspremierna har det öppna räntan sjunkit kraftigt efter tisdag. OI drog sig tillbaka från högst 2,41 miljarder dollar till 1,93 miljarder dollar under tre dagar, vilket ytterligare bekräftade det faktum att tjurar fortsatte att stänga sina positioner på grund av bristande förtroende..

Den nuvarande OI, på mindre än 2 miljarder dollar, är tillbaka där den var för två veckor sedan. Den här omgången verkar ha slutat med ett nederlag för tjurarna, och vi kommer sannolikt att se priskonsolidering här när OI börjar återhämta sig.

Datainsamlingstid: 1/15 06:00 UTC till 1/22 06:00 UTC

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Utlåningsgraden för BTC-marginalen gick mellan 21 och 28 under veckan. Emellertid återgick förhållandet till en lågnivå i veckan efter prisnedgången, vilket också tyder på att spothandlare minskade sin hävstång. Marknadens förtroende har helt klart fått en hit från den senaste retracement.

Datainsamlingstid: 1/15 06:00 UTC till 1/22 06:00 UTC

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod. 

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikter

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Marknadssentimentet tog en kraftig vändning till det sämre efter tisdag. Vi märkte att långa positioner stängdes på grund av bristande förtroende för de kortsiktiga utsikterna.

Överdrivna vinster under de senaste månaderna har också uppmuntrat vinsttagande, och nu när priset har sjunkit under $ 35 000 kommer Bitcoin-tjurar att behöva kämpa hårt för en stark återhämtning.

Dahuzi, Crypto Trader på TradingView

Bitcoin kan fortfarande riskera att skriva ut ett dubbelt bottenmönster. $ 28.000 till $ 29.000 enligt indexpriset eller $ 29.000 till $ 30.000 på det kvartalsvisa framtida diagrammet kan bilda bottnar i denna omgång av retracement. Halvtidsutsikter är fortfarande hausse.

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0326), 4 timmar. Källa: TradingView

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map