Bitcoin Future Data speglar försiktig optimism för kortsiktiga prisrally

Futures Friday är en veckovis granskning av kvartalsvisa Bitcoin futures på OKEx

Förra veckan såg Bitcoin (BTC) sig till en topp på 11 460 dollar under helgen, men den ledande digitala valutan lyckades inte behålla sin hausseartade fart eftersom traditionella finansmarknader öppnade markant lägre på måndagen. Bitcoins tröga prestanda fortsatte under mitten av veckan och nådde sitt veckoläge på 10 251 $ på onsdagen enligt OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) -priset. Priset höll dock den viktiga supportnivån på 10 000 USD och studsade tillbaka till 10 800 USD på torsdagen.

Marknadsaktörer bör notera att den tidigare OKEx Quarterly Future (nu det veckovisa terminkontraktet) BTCUSD0925 upphör att gälla fredag ​​morgon UTC. Det kommer också att ske massiva kvartalsleveranser på BTC-optionsmarknaden, med en aktuell maximal smärta på $ 10 750, enligt CoinOptionsTracks data,

Under tiden hade det långa / korta förhållandet gjort ytterligare en lägsta tid före måndagens försäljning, men torsdagens rally såg en uppgång. Med tanke på hur snabbt marknadssentimentet förändras, måste vi se efter förändringar i öppet intresse efter fredagens framtidsuppgörelser för att se om några stora valar öppnar positioner för nästa kvartal.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225). från och med 8:00 UTC den 25 september. Källa: OKEx, TradingView

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer

BTC lång / kort förhållande

Det långa / korta förhållandet låg under 0,8 under större delen av förra veckan. Framför allt sjönk det till en heltidsnivå på 0,65 före det kraftiga prisfallet på måndag, vilket tyder på att många investerare i detaljhandeln kan ha utnyttjat måndagens försäljning.

Emellertid hade Bitcoins snabba rally på torsdag eftermiddag skickat det långa / korta förhållandet så högt som 0,82, innan det korrigerades något för att lösa sig runt nuvarande 0,75.

Det ser ut som avkastningsbönder som säkrar sina BTC-positioner via derivat efter att ha flyttat sina tillgångar till Ethereum inte var imponerade av prisrallyt.

Tid för datainsamling: 9/18 06:00 UTC till 9/25 06:00 UTC

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

Den kvartalsvisa terminspremien visade mycket volatilitet förra veckan. Det fluktuerade från $ 270 eller 2,45% till $ 120 eller 1,17% och är för närvarande runt $ 180, vilket är hälsosamt. Dessa fluktuationer indikerar åtminstone försiktig optimism.

Tid för datainsamling: 9/18 06:00 UTC till 9/25 06:00 UTC

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Öppet intresse fortsatte att sjunka under den senaste veckan, ned från 900 miljoner dollar till 800 miljoner dollar innan en mindre ökning till 825 miljoner dollar på torsdag. Handlare måste se upp för en ombyggnad av OI efter fredagens uppgörelse.

Tid för datainsamling: 9/18 06:00 UTC till 9/25 06:00 UTC

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Utlåningsgraden för BTC-marginalen har återhämtat sig något och steg till nuvarande 7,3 från 5,5 förra fredagen, men ökningen är blygsam. Vi märkte att förhållandets plötsliga ökning under mitten av veckan sammanföll med prisnedgången, vilket också indikerar att den hävstångsbehandlade spotmarknaden var säker på prisuppgången.

Tid för datainsamling: 9/18 06:00 UTC till 9/25 06:00 UTC

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikter

Michaël van de Poppe, Crypto Trader

Perspektiv för den kommande perioden är fortsatta områdesbundna rörelser. Om marknaderna kan studsa tillbaka över $ 11.000 kommer marknaderna att kunna erbjuda en ny högre höjdpunkt och fortsätta att rally. Om det inte händer skulle ytterligare rörelser i sidled och räckvidd vara i horisonten och titta på potentiellt 9 600 $ – 10 000 $ som korrigerande låg. Om $ 9.600 går förlorade, kan ytterligare nedåtgående rörelser till $ 7500– $ 8000 i huvudsak hända (i alla tunga kortsiktiga ekonomiska osäkerhetsfaktorer), men förväntas inte förväntas efter den senaste studsningen på torsdag.

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Det kvartalsvisa terminspriset är tillbaka över $ 10 750, vilket är den kortsiktiga tröskeln. Uppgången på torsdag åtföljdes av anständig volymförstärkning. Även om priset står inför en trycknivå på det 30-dagars glidande genomsnittet håller den nuvarande hausseartade momentum sig bra.

För första gången den senaste månaden har det långa / korta förhållandet följt uppgången. Detta innebär att vi kan se den långa / korta förhållandet under de närmaste dagarna för att bestämma marknadens sentiment och riktning.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map