Bitcoin förblir obeslutsam medan DeFi-token dubbel marknadsvärde: Market Watch Weekly

Den senaste veckan minskade volatiliteten och Bitcoin’s (BTC) priset förblir relativt stabilt. Den ledande digitala valutan testade supportnivån på 9 000 USD under de tidiga timmarna Måndag, innan en snabb återgång till $ 9 600. Sedan dess har BTC konsoliderats i ett tätt intervall och förlorat bara 0,2% på veckobasis och handlar för närvarande runt 9 350 $ enligt OKEx Spotpriset.

Sista Tisdag var första gången Bitcoins gruvproblem ökade efter den senaste halveringen. En uppgång på 14,95% tog svårigheten till 15,78 T – den största ökningen sedan januari 2018.

När det gäller prestanda, Cardano (ADA) ledde storkapitalgruppen för andra veckan i rad och fick 3,43% varje vecka. Andra stora mynt underpresterade främst Bitcoin, med Ethereum (ETH) den näst största digitala valutan och avslutade veckan med en förlust på 1,27% samtidigt BitcoinSV (BSV) sjönk 4,26% under samma period.

Veckovis avkastning av större kryptovalutor 6/15 – 6/21. Källa: Tradingview

Små cap-tokens såg större vinster under veckan. Molnlagringsprojekt, till exempel Siacoin (SC) och Storj (STORJ) pumpas på onsdag och drar nytta av nyheterna om lanseringen av Filecoins huvudnätverk i slutet av juli.

De största vinnarna var dock DeFi-tokens. Det totala marknadsvärdet av DeFi-tokens har ökat till 6,6 miljarder dollar idag, vilket fördubblades från torsdagens 3,2 miljarder, enligt defimarketcap. Ökningen av det totala marknadsvärdet för DeFi-tokens kommer huvudsakligen från Förening, som har hoppat från onsdagens $ 67,96 till $ 330 i morse.

Bitcoin Volatility närmar sig rebound-zonen

När vi ser tillbaka på 7-dagars volatiliteten i Bitcoin sedan 2018 kan vi se att förhållandet löper runt 5,2 och når sitt historiska återhämtningsområde (även om vi har sett lägre volatilitet i slutet av oktober 2018 och mars 2019). Eftersom både månads- och kvartalsavtal löper ut denna fredag ​​är längtanens volatilitet definitivt en strategi att överväga just nu.

7-dagars volatilitet av Bitcoin. Källa: Tradingview

De flesta BTC-alternativ löper sannolikt värdelöst

Mer än 60% av de cirka 1,6 miljarder dollar av Open Interest på Bitcoin-optionsmarknaden kommer att löpa ut på fredag. Förhållandet mellan samtal ökade från ett historiskt lågt värde på 0,4 den 9 juni till nuvarande 0,45 per skev data. Det betyder att ungefär dubbelt så mycket pengar är för köpoptioner som för säljoptioner.

BTC-alternativ öppnar intresse efter utgång (tusentals i BTC). Källa: Skev

Detta stora antal utgångna alternativ kan driva priset mot "Max smärta" punkt, vilket är lösenpriset med det högsta antalet öppna köp- och köpoptioner, och kommer följaktligen att medföra den maximala ekonomiska förlusten för optionshållarna vid utgången. Just nu ligger Max Pain-priset runt $ 9000 per myntspår data. Vi kan se hur de flesta av strejkpriskoncentration ligger mellan $ 11 000 och $ 14 000, men den fasta prisrörelsen kan ha lett till att dessa positioner förlorat mycket värde.

Max smärtpris för optionskontrakt som löper ut den 26 juni. Källa: myntspår

Bitcoin teknisk analys


Bitcoin fortsätter att handla i sidled eftersom det svävar runt 9 350 dollar. Tekniskt visar mönstret en viss svaghet, eftersom vi har sett flera lägre toppar efter förra tisdagens rebound till 9 600 $ per OKEx kvartals futures (BTCUSD0925).

Lång / kort-förhållandet på OKEx har körts i området 0,9 under ett par dagar, vilket indikerar att marknadsaktörerna inte är optimistiska med avseende på de korta utsikterna för prisuppskattning.

Vi har inte sett aggressivt köp eller försäljning de senaste dagarna, medan Bitcoin hittade stöd vid det 60-dagars glidande genomsnittet igen på lördag, vilket kan ses som en kortsiktig tröskel. Att förlora detta glidande genomsnitt kan leda till ytterligare nedåtriktat tryck.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1D-diagram. Källa: OKEx

Ser framåt den här veckan

Marknadsaktörer behöver fortfarande hålla ett öga på den andra vågen av COVID-19, främst i södra och västra USA samt i Kinas huvudstad. IMF släpper sina tillväxtprognoser för 2020 på onsdag och de senaste amerikanska arbetslösa anspråken kommer ut på torsdag.

Cardano kommer att avsluta sin Shelley-uppdatering den 30 juni. Medan ADA har presterat bra den senaste månaden kan den här uppgraderingen vara slutet på dess kortsiktiga hausseartade fas. Zilliqa (ZIL) slutförde en milstolpe förra veckan, startade sitt insättningsläge och har tappat 10% sedan.

CME juni 2020 (BTC M20) Bitcoin futures stänger kl. Londontid 26 juni Samma dag stängs OKEx Bitcoin juni-terminer kl. Peking-tid.

Ansvarsfriskrivning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map