Bitcoin faller in i en intensiv handelszon runt 2019 Botten: Crypto Market Daily

Kryptomarknaderna drabbas hårt idag, den 12 mars, eftersom de bästa kryptovalutorna ser tvåsiffriga förluster under det senaste dygnet.

Bitcoin (BTC) har drabbats minst av de tio bästa mynten, minskat med nästan 6 procent på dagen och handlade runt 7 300 dollar i morse. 

Ethereum (ETH) har sett allvarligare förluster, förlorat sitt grepp om $ 180 supportmärket och störtat över 15 procent under det senaste dygnet. Den näst största kryptovalutan efter börsvärde handlas för närvarande runt $ 170.

BTC / USD Perpetual Swap

4H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: okex.com

När vi tittar på Bitocins 4-H-diagram ser vi att supportnivån på 7 700 $ inte var effektiv och priset sjönk under det på bara en timme tidigt på morgonen den 12 mars.

I själva verket hade priset redan gett en fallande signal efter att ha misslyckats med att bryta 8 000 $ igen i morse, och den rörliga riktningen innebär att vår förutsägelse från igår var omöjlig att uppfylla. Tillsammans med att den dubbla botten misslyckas kommer marknadsstämningen att bli sämre.

Handelsvolymdiagrammet berättar orsaken till att priset sjönk: även om den aktiva försäljningsvolymen minskar, är bristen på köpande medel den viktigaste faktorn som gör det så att bara en låg nivå av försäljningsmedel kan leda till en stor nedgång. Investerare börjar vara försiktiga och pessimistiska.

De goda nyheterna för tjurarna är att intervallet $ 7 000 – $ 7 700 är en intensiv handelszon och bildade ett bottenområde i slutet av 2019. Detta supportområde kommer att vara det starkaste, vilket gör det till en tid att köpa några platser.

Handlare ser till 7 000 dollar som nästa supportnivå

1D-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: okex.com

Låt oss ändra sikten till 1-dagarsdiagrammet. Som vi har angett på ovanstående diagram med pilar kan du se att BTC rör sig för att uttrycka ett helt huvud- och axeltoppmönster. Om 7 000 dollar kan bli ytterligare en botten i framtiden, kan en daglig nivå av återhämtning förväntas.

Den dagliga försäljningsvolymen antar också en försvagningstrend, men den är fortfarande på mitten nivå för idag. Det är möjligt att nå en prisklass nära $ 7 000-nivån på kort sikt, och en återhämtning kan hända om priserna kan stabiliseras där i ungefär en vecka.

Observera att om priset bryter under $ 7000 kommer vi att ha två möjliga scenarier: om det är en falsk paus kan en rebound hända omedelbart. eller om det är en riktig paus, åtföljd av stora försäljningsvolymer, kommer en riktig björnmarknad att komma.

Handlare bör vara uppmärksamma områdets effektivitet mellan 7 000 – 7 700 dollar denna vecka.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd : $ 8000
 • Medellång sikt Motstånd 7 $ 7 700
 • Korttidsstöd: 7 250 USD
 • Medellångsiktig support 7 $ 7.000

ETH / USD Perpetual Swap

4H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: okex.com

Jämfört med BTC har ETH fallit ännu mer de senaste dagarna. Den nuvarande förlustperioden har nästan raderat alla ETH: s vinster sedan början av 2020. Myntet bröt under sitt starka stöd på 180 USD, vilket innebär att paniken blir högre.

Handelsvolymdiagrammet visar att det fortfarande finns stora försäljningsvolymer på ETH-marknaden och dumpningsvolymen idag är ännu högre än den senaste. Därför är det svårt att vara exakt när botten befinner sig tills volymen har krympt.

Den nuvarande trenden kan indikera att nästa effektiva supportnivå ligger runt $ 155 – $ 160-området. Om myntet kan stabiliseras här kan det finnas en chans för en rebound, eller priset kan gå nedåt för att testa $ 140.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 177
 • Medellång sikt motstånd: $ 185
 • Korttidsstöd: $ 160
 • Medellångsiktig support: $ 155

Handlarens val: TRX / USD Perpetual Swap

4H TRX / USD Perpetual Swap data. Källa: okex.com

Den rörliga trenden för TRX har anpassats till en integrerad cykel från hausse till baisse. Köpvolymerna har ökat gradvis under den hausseartade trenden och försäljningsvolymerna minskat gradvis under den baisseartade trenden.

Jämfört med BTC och ETH är volymnivåerna för TRX extremt reducerade och priset närmar sig nästan den lägsta registrerade nivån. Således blir reboundchansen högre för detta mynt.

Förutsättningen för en rebound är dock att marknaden måste stabiliseras, annars är det möjligt att skapa en ny låg i framtiden.

Investerare bör notera stödstyrkan runt $ 0,01300, trenden kan gå motsatt om den är effektiv.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,01450
 • Medellång sikt Motstånd: $ 0,01540
 • Korttidsstöd: $ 0,01300
 • Medellångsiktig support: $ 0,01200

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map