Bitcoin-detaljhandlare blev fångade av måndagens utfall när framtiden avslöjar avtagande förtroende

Futures Friday är en veckovis granskning av kvartalsvisa Bitcoin futures på OKEx

Den här veckan uppvisade Bitcoin (BTC) en snabb nedgång efter en lika kraftig ökning. OKEx Quarterly Futures (BTCUSD0925) rusade över $ 12 800 på måndag, vilket gjorde en falsk breakout innan den föll tillbaka under $ 12 000 på onsdagen. Sedan dess har Bitcoin svävat runt 12 000 dollar med minskande volatilitet.

I synnerhet har Bitcoin och decentraliserade finanspoletter sett en skillnad i deras prisutveckling. På måndag återfick Bitcoin 1,5% av sin dominans, men efter onsdagen, när DeFi-sektorn fick en kraftig fart, var Bitcoin fortfarande svag.

Trots att den ledande digitala valutan nu har testat stödet på 11 800 dollar tre gånger sedan onsdagen har rebounds inte varit så starka.

När vi tittar på OKEx-handelsdata, ser vi återigen detaljhandelsinvesterare jaga rallyt och så småningom fastna i topparna. Detta framgår av det omvända sambandet mellan lång / kort förhållande och pris.

BTC-basen mellan kvartalsvis framtid och plats föll också extremt snabbt efter onsdagen, vilket tyder på att den falska breakout i mitten av veckan fick marknadsaktörerna att förlora sitt förtroende på sikt.

Bitcoin kvartals futures diagramOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1 timmars diagram – 21/8. Källa: OKEx, TradingView

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer

BTC lång / kort förhållande

Det långa / korta förhållandet ökade bara snabbt efter måndagens uppgång, från 1.03 till torsdagens 1.37. Detta indikerar att privatinvesterare har jagat prisuppgången och köpt med förlust.

Eftersom det inte fanns något ytterligare genombrott i priset eftersom förhållandet stod högre på torsdagen – varefter det sjönk till sin nuvarande nivå på 1,08 – verkar det som om detaljhandlare gav upp sig på lägre nivåer.

Det aktuella långa / korta förhållandet är lågt för en tjurmarknad, men ett värde större än 1 indikerar också att marknaden fortfarande inte är mycket baisseartad. Under tiden förbättrades inte det öppna intresset efter den stora nedgången, vilket innebär att handlare använder en vänta-och-se-strategi.

Bitcoins långa / korta förhållande - 8 / 14-8 / 21Datainsamlingstid: 8/14 4:00 UTC till 8/21 4:00 UTC

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

Premien på OKEx Quarterly Futures nådde högst $ 350 på måndagen och minskade sedan förvånansvärt snabbt när priset sjönk. Det har sjunkit till 180 dollar idag – och även jämfört med förra fredagens 280 dollar är det en betydande nedgång. Detta indikerar en tydlig brist på marknadsförtroende efter den falska breakout i mitten av veckan.

Bitcoin-basdiagram - 8 / 14-8 / 21Datainsamlingstid: 8/14 4:00 UTC till 8/21 4:00 UTC

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Det öppna räntan nådde en topp på 1,33 miljarder dollar efter måndagens breakout och började sedan en gradvis nedgång. Kombinerat med detaljhandelsinvesterare som jagar till högre priser är det uppenbart att valarna gradvis stängde av vinsten efter prisrallyt.

Med OI nu tillbaka på 1,14 miljarder dollar – vilket är ännu lägre än förra fredagens 1,2 miljarder dollar – kan marknaden behöva mer tid för att samla positioner innan nästa stora drag.

Bitcoin öppen ränta och handelsvolym - 8 / 14-8 / 21Datainsamlingstid: 8/14 4:00 UTC till 8/21 4:00 UTC

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Det är intressant att notera att utlåningsgraden för BTC-marginalen, liknande den långa / korta kvoten, hade sjunkit under måndagens stigning och sjönk från 14 till så låga som 11 över 12 timmar. Det tog också snabbt upp efter att priset nådde en topp på 12 800 dollar, vilket möjligen tyder på att det fanns några marknadsaktörer som lånade BTC för att korta den underliggande tillgången under uppgången..

Detta förhållande har nu studsat tillbaka till nästan 14, nästan samma värde som förra fredagen, utan ytterligare förändringar.

Utlåningsgrad för Bitcoin-marginal 8 / 14-8 / 21Datainsamlingstid: 8/14 4:00 UTC till 8/21 4:00 UTC

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Vi observerade kraftigt vinsttagande efter måndagens kraftiga stigning, och den trenden förblir något aktiv, där Bitcoin inte kan göra starka comebacks från supportnivåerna. För närvarande verkar det som att tjurarna går iväg – utarmade av kraschen – och Bitcoin är mindre benägna att göra en stark återhämtning på kort sikt.

Framåt måste priset återta 12 300 dollar innan marknaden kan återfå förtroendet för att bryta sig över det tidigare kritiska motståndet på 12 800 dollar.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map