Bearish Sentiment råder när handlare trampar försiktigt och BTC söker support: Futures Friday

Futures Friday är en veckovis recension av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx.

Bitcoin (BTC) började en retracement sent denna vecka och släppte nästan 10 procent från måndagens öppning (UTC) på 9 773 dollar, enligt OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) pris.

BTC började förlora hausseartad fart eftersom det kämpade för att bryta motståndet över $ 10.000 på måndagen, och tillbakadragandet var upprörd av en UTXO från februari 2009 (mer än 11 ​​år sedan) som spenderas på kedjan runt 15:00 UTC på onsdag.

Tittar på OKEx-handelsdata, vi kan se att BTC Long / Short Ratio svävade runt 1,0 efter onsdagens tillbakadragning och BTC Basis gick in i negativt territorium under några perioder.

Eftersom Open Interest (OI) inte har sett förbättringar heller på ett tag nu lutar det övergripande marknadssentimentet mot den baisseartade sidan.

OKEx BTC-diagramOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D-diagram. Källa: OKEx

OKEx-handelsdata

Besök OKEx-handelsdatasida för att utforska fler indikatorer.

BTC lång / kort kvot

BTC Long / Short Ratio har fluktuerat vilt under de senaste sju dagarna. Det var först 1,24 på måndag när BTC gjorde en veckopris på 10 110 $ och började sedan dra tillbaka. Förhållandet hade minskat till cirka 1,2 på onsdagen före den plötsliga nedgången i BTC-priset. Den svävar för närvarande omkring 1,0, vilket tyder på att marknadsstämningen är balanserad.

BTC lång / kort kvotDatainsamlingstid: 5/15 0:00 till 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Lång / kort kvot visar förhållandet mellan det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med att öppna korta positioner. Förhållandet är sammanställt från alla futures och eviga swappar. Den långa / kortsidan av en användare bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden, när en lång position har öppnats, måste den också ha en kort position för att balansera den. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

De OKEx BTC kvartals framtid premien steg till cirka $ 30 på måndagen och förblev positiv fram till onsdagens stup. Men sedan dess har premien gått in i negativt territorium några gånger och svävar fortfarande runt $ 0.


BTC-basen har snabbt sjunkit från högsta $ 80 förra veckan till nuvarande $ 0,19, vilket återspeglar hur marknadssentimentet har vänt.

OKEX BTC BasisDatainsamlingstid: 5/15 0:00 till 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på bitcoinpriset. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Öppet intresse (OI) hade ackumulerats till 6,12 miljoner kontrakt (1 kontrakt = $ 100) vid måndagen, vilket steg från lördagens lägsta nivå på 5,08 miljoner, innan longs likviderades. Sedan dess har OI inte förbättrats och löper fortfarande runt 5,5 miljoner kontrakt. Detta visar att både tjurar och björnar är försiktiga vid nuvarande prisnivåer, vilket förhindrar en betydande uppbyggnad av OI.

Efter kraschen i mitten av mars observeras inte stora OI-uppbyggnader ofta och marknadsaktörerna verkar ha blivit försiktiga med användning av hävstång. Sammantaget är hävstångseffekten för Longs fortfarande högre än Shorts, vilket framgår av likvidationsstorleken.

OKEX BTC Öppet intresseDatainsamlingstid: 5/15 0:00 till 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Marginalutlåningsgraden rörde sig i takt med BTC den här veckan och sjönk efter att ha nått sin veckotid på måndag. Förhållandet ligger för närvarande på 2,13, vilket är högre än förra fredagens 1,4 men inte åtföljs av aggressiv köpåtgärd på den hävstångsbehandlade spotmarknaden.

OKEX marginalutlåningsgradDatainsamlingstid: 5/15 0:00 till 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra att låna BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Medan indikatorer för terminshandelsdata har visat baisseartade signaler med enstaka negativ premie och en låg lång / kort kvot, hittar BTC fortfarande stöd längst ner i den stigande kanalen som visas ovan. Om den inte lyckas återhämta sig och faller under kanalen kan vi se ett nytt dyk mot $ 7 400 på mitten av tiden.

På kort sikt har $ 9,300-supporten nu blivit ett starkt motstånd, och BTC kommer att behöva bryta mot det för att få ett nytt skott för återhämtning.

Ansvarsfriskrivning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map