BCH och BSV möter halveringar den här veckan, men handlare borde inte vara för optimistiska om spridningseffekt: Crypto Market Daily

Onsdag 8 april: De flesta kryptovalutamarknader ser en mild korrigering idag, förutom Bitcoin Cash (BCH) och Bitcoin SV (BSV). Båda Bitcoin (BTC) hårda gafflar ser en solid 24-timmars tillväxt i väntan på deras halvings, som kommer att ske denna vecka.

Bitcoin (BTC) – vars egen halvering kommer att äga rum i maj – är nere drygt en procent och handlas runt 7 300 $.

BTC går in i pullback trend

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Med förbehåll för starkt motstånd över $ 7500, har BTC gått in i en tillbakadragningstrend. Den ledande kryptovalutan såg en liten konsolidering på 7450 dollar innan den stabiliserades över 7000 dollar igår. För närvarande handlar myntet strax under 7 300 dollar.

OKEx: s marknadsanalysgrupp tror att efter att trenden översteg 7000 dollar har BTC-tjurar gradvis krympt. Därför är stagnationen runt 7500 dollar i linje med förväntningarna.

Även om den här veckan både Bitcoin gafflar Bitcoin Cash och Bitcoin SV kommer att uppleva halvings, har detta faktum faktiskt inte gynnat Bitcoin synligt, åtminstone inte ännu. Rebounden på morgonen misslyckades med att nå en ny höjdpunkt, och det fanns inga tydliga tecken på signifikant volymökning.

Investerare måste vara uppmärksamma på det fortsatta stödet på över 7 000 dollar på kort sikt och den kinetiska energin när de skapar en ny höjdpunkt.

Stagnation runt $ 7 000 fortfarande möjlig

6H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Bitcoins 6H-diagram ovan visar att trenden fick stöd och återhämtade sig till 7 050 dollar. Detta innebär att de flesta av förlustpositionerna under $ 7 000 redan har tagits bort från marknaden till en viss grad.

Doppet i mitten av mars har nästan smälts, men möjligheten till fortsatt svängning om och om igen runt 7 000 dollar kan inte uteslutas.

Investerare bör notera att gruvsvårigheter har ökat. Detta kan leda till att vissa gruvarbetare säljer sin BTC för att spara vinster. Därför är det viktigt att vara medveten om risken för en dumpning de närmaste dagarna.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 7400
 • Motstånd på medellång sikt: $ 7500
 • Korttidsstöd: 7 250 USD
 • Medellångsiktig support: 7 050 dollar

BCH stiger när halveringen närmar sig idag

1H BCH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

BCH – vars blockbelöning är uppsättning att halvera på mindre än en timme – växte med mer än 6 procent under det senaste dygnet. Med tanke på den förestående halveringshändelsen är det inte förvånande att majoritetsfonderna har pressat priset upp på kort sikt.

Men när man tittar på trenden i diagrammet ovan har BCH blockerats av den övre kanten av det tidigare motståndsområdet på $ 280. Om den positionen inte kan brytas på kort sikt kan effekten av halveringen sluta där.

Annars, om det kan bryta igenom $ 280 och stabilisera, kommer det att bli mycket möjligt att återvända till $ 300. Investerare bör fokusera på den första lilla stödnivån runt $ 270. Om tillbakadragandet eller konsolideringen fortfarande kan stabiliseras på det, är det möjligt att priset kommer att pumpa till en ny höjd över $ 280 med relativt god volym.


Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 280
 • Motstånd på medellång sikt: $ 300
 • Korttidsstöd: $ 272
 • Medellångsiktig support: $ 262

BSV ser en märkbar tillväxt men närmar sig starkt motstånd

1H BSV / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

BSV kommer också att uppleva sin halvering den här veckan – beräknad att inträffa på mindre än två dagar. Även om BSV har sett den mest 24-timmars tillväxten av alla de 50 bästa mynten – upp nästan 14 procent idag – närmar sig den kortsiktiga tunga hausseartade volymen eftersom den redan har toppat. Det övre utrymmet mellan $ 220 – $ 226 är ett starkt motståndsområde.

Om priset kan fortsätta att stödjas av $ 204, finns det fortfarande möjligheten att skapa en ny höjdpunkt på den framtida marknaden. Omvänt kan det fortsätta att sjunka under $ 200 och hitta ett andra stöd runt $ 186.

Under de senaste timmarna, runt 17:00 HKT, priset stängdes med ett inverterat hammarmönster. Detta innebär att försäljningstrycket trycker kraftigt uppåt för närvarande. Därför är det bättre att inte gå in på en lång position på kort sikt, vänta tills priset har stabiliserats och fatta beslutet.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: 225 dollar
 • Motstånd på medellång sikt: 235 $
 • Korttidsstöd: $ 204
 • Medellångsiktig support: $ 188

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map