Alla friska indikatorer fram till Bitcoins tredje halvering: Futures fredag

Futures Friday är en veckovis recension av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx.

Kryptovalutamarknaden blev volatil igen den här veckan när Bitcoin (BTC) närmar sig sitt tredje halveringshändelse med blockbelöning.

Efter att ha testat tidigare motståndsnivåer på $ 7 800 till $ 8 000 flera gånger på lägre tidsramar, slog Bitcoin-priset slutligen igenom på morgonen den 29 april (UTC), med OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) upp 13,82 procent på dagen. Det föll sedan snabbt tillbaka efter att ha träffat 9 500 $ och konsoliderades nära 8 700 $ -nivån, när det gäller presstid.

Bitcoin har nu helt återhämtat sina förluster från kraschen i mitten av mars. Priset på BTC har följt sin historiska trend och steg med 36 procent i april, per OKEx Quarterly Future-pris – ytterligare en söt april.

Om man tittar på OKEx-handelsdata har det skett en återhämtning i många indikatorer. Marginalutlåningsgraden steg till sin högsta nivå sedan mitten av mars och är för närvarande uppe för sin andra raka vecka. BTC Basis är tillbaka till positivt territorium, återigen, efter prisrally. Open Interest tog dock inte upp mycket, med tanke på rallystorleken.

Handelssentimentet är fortfarande mycket försiktigt på derivatmarknaden.

Bitcoin-prisOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D-diagram. Källa: OKEx

OKEx-handelsdata

Besök OKEx sida för handelsdata för att utforska fler indikatorer.

BTC lång / kort kvot

BTC Long / Short-förhållandet minskade gradvis före onsdagen och sjönk från 1,3 till 0,9. Det studsade sedan snabbt tillsammans med priset på Bitcoin, som slog igenom 8 600 $ på eftermiddagen den 29 april (UTC) – vilket tyder på att marknaden inte hade en stark enighet om den anmärkningsvärda prisökningen.

För närvarande går förhållandet över 1,2, vilket indikerar att fler har långa positioner än korta.

Förhållandet är fortfarande lågt jämfört med februari-toppen över 2,5 och mitten av mars intervall på cirka 1,7.

OKEX BTC lång / kort kvotDatainsamlingstid: 4/24 12:00 till 5/1 12:00 (UTC)

Lång / kort kvot visar förhållandet mellan det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med att öppna korta positioner. Förhållandet är sammanställt från alla futures och eviga swappar. Den långa / kortsidan av en användare bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden måste det också finnas en kort position för att hålla balansen när det finns en lång position öppnad. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

BTC Basis hade varit i negativt territorium under större delen av veckan före torsdagens rally.

OKEx BTC Quarterly Futures premie har inte skjutits extremt högt. Det är bara cirka 40 USD i premie över spotpriset per 30 april närtid (UTC). Förra gången Bitcoin handlade nära 9 000 dollar i mars var premien mer än 400 dollar.

Futuresmarknaderna för Bitcoin är fortfarande försiktiga när det gäller rallyt innan de halveras.

Bitcoin futuresDatainsamlingstid: 4/24 12:00 till 5/1 12:00 (UTC)

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på BTC-terminer återspeglar handlarnas förväntningar på det framtida priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Öppet intresse (OI) kan illustrera känslor, liknande BTC Basis-indikatorn.

Öppet intresse tog inte upp mycket, med tanke på rallyt. Den nuvarande OI på $ 8,37 miljoner kontrakt (ett kontrakt = $ 100) är fortfarande långt ifrån toppen den 14 februari på $ 12,3 miljoner – vilket tyder på att rallyn huvudsakligen var driven av verkliga spotköp..

Om Bitcoin-priset kan fortsätta att vara starkt kan man förvänta sig att Open Interest bygger upp till högre nivåer tillsammans med marknadens förtroende.

Bitcoin öppet intresseDatainsamlingstid: 4/24 12:00 till 5/1 12:00 (UTC)

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. På samma sätt, om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Marginalutlåningsgraden har ökat i två veckor i rad.

Den här veckan steg marginalutlåningsgraden kraftigt, från cirka 0,6 till 1,7 – den högsta nivån sedan mitten av mars – vilket tyder på att antalet användare som lånar Tether (USDT) steg snabbt.

USDT-låntagare strävar i allmänhet efter att öppna långa positioner.

Datainsamlingstid: 4/24 12:00 till 5/1 12:00 (UTC)

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar Tether (USDT) kontra att låna Bitcoin (BTC) i USDT-värde under en given tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa Bitcoin. Låntagare strävar ofta efter att korta det underliggande myntet.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När marginalutlåningsgraden är låg indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema antal av detta förhållande har historiskt visat att trenden vänds.

Trader Insight

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Bitcoin-priset studsade hårt av support till 8 400 $ på kvällen den 30 april (UTC). Under de närmaste dagarna, så länge som priskonsolideringen inte bryter detta stöd, kan vi förvänta oss mer utrymme uppåt. En omprövning av $ 9000-nivån är lovande i de lägre tidsramarna.

Efter sju på varandra följande gröna veckor, vi kan förvänta oss en viss utmattning av köpare. Kortslutning av BTC är emellertid fortfarande inte idealisk innan den halverar blockbelöningen. En kortsiktig konsolidering under de närmaste dagarna, följt av ytterligare en rally den senaste veckan före halveringen, är min förutsägelse.

Alla indikatorer som nämns i den här artikeln är friska just nu. Om marknadsstämningen kan förstärkas av halveringen har dessa indikatorer mer utrymme att gå upp, tillsammans med priset.

Philip Swift, handlare och skapare av LookIntoBitcoin.com

Efter explosiva 48 timmar minskar nu Bitcoin-volatiliteten. Det är troligt att vi kommer in i en konsolideringsperiod under de närmaste dagarna när handlare och investerare gör status och räknar med vad som kan komma nästa.

OKEx Long / Short Ratio anger antalet handlare som öppnar långa kontra korta positioner. Sedan kapitulationen på Black Thursday har handlare till stor del varit nettokort de senaste sex veckorna. Sentimentet börjar förändras och bli nettopositivt nu, med Bitcoins halvering bara 11 dagar borta.

Med fortsatt intresse för Bitcoin också från investerare inom ramen för stora penningtryckningsinitiativ, tror jag att utsikterna fortsätter att vara mycket starka för BTC.

Philip Swift finns på Twitter under användarnamnet @PositiveCrypto.

Följ OKEx på:

Twitter: https://twitter.com/OKExInsights

Telegram: https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map