Vad är social handel?

Social handel har ökat kraftigt i popularitet de senaste åren. Detta är tack vare tillgången på många toppmäklare och plattformar för social handel som Etoro och andra, kombinerat med en ökande önskan om social interaktion online. Här kommer vi att undersöka exakt vad social handel är, hur man kommer igång med social handel och några av de sätt på vilka det kan gynna din framtid för valutahandel.

Grunderna för social handel

Social handel är en typ av handel som effektivt gör det möjligt för handlare att kopiera andra handlares marknadsrörelser. På detta sätt kan social handel vara exakt samma som kopiahandel.

Det som gör social handel unik och skiljer sig från kopiahandel är det extra elementet i social interaktion. Att tänka på social handel som kopiahandel i kombination med sociala medier kommer att få dig nära en exakt bild av vad social handel är.

Genom mäklare och plattform för social handel har du vanligtvis makten att inte bara kopiera andras affärer utan också att interagera med dessa handlare och andra genom plattformen. Detta lägger till ett extra dynamiskt lager i handelsprocessen, vilket är din förmåga att kommunicera med andra handlare medan du handlar.

Hur social handel fungerar

De grundläggande principerna för social handel är att en mäklare kommer att förse dig med en handelsplattform som helt innehåller en rad funktioner. Dessa funktioner inkluderar möjligheten att delta i kopiahandel med andra på plattformen och även integrera sociala nätverksstilfunktioner. Det betyder att du kan följa andra handlare, skicka kommentarer, meddelanden och dela dina åsikter via nätverket.

På handelssidan fungerar detta fortfarande mycket som en kopieringsplattform. Du väljer vanligtvis den näringsidkare du vill kopiera, och du kan göra det när det passar dig. Det tillagda elementet här är förmågan att interagera med andra. Detta gör att du kan få en bredare insikt från andra om en viss näringsidkare eller strategi du vill följa.

Det bästa exemplet på en helt integrerad social handelsplattform är eToro. De kallas ofta både världens främsta kopia och sociala handelsplattform. Detta belyser den stora likheten mellan de två stilarna.

Om du inte vill engagera dig med en fullt utrustad social handelsplattform finns det dock andra sätt att starta social handel via MT4 eller en annan handelsplattform. Detta kräver mer arbete för dina räkning eftersom du måste samla in och följa uppgifterna separat, men det är möjligt. Metatrader 4 har till exempel en funktion som kallas “sentiment trader” som gör att du kan analysera marknadssentiment och hur andra har handlat.

Bortsett från detta kan du också välja att följa valutahandelssignaler, information du samlar in från andra handelsgrupper eller data från en av många marknadssentimentindikatorer som är lätt tillgängliga. Som ny handlare är det dock mycket lättare att registrera sig med en användarvänlig, helt integrerad, social handelsmäklare.

Komma igång med social handel

Att komma igång med social handel är inte en svår process, men först måste du välja vilken typ av social handel du föredrar att vara involverad i.

Om detta är en helt integrerad social handelsmäklareupplevelse kan du snabbt hitta en toppmäklare för social handel och slutföra registreringsprocessen med dem för att börja handla. Du kan också välja att börja handla med en handelsplattform från tredje part. Många av dessa tredjepartsplattformar kan länkas till ditt ursprungliga mäklarkonto för att möjliggöra social handel, men du bör först kontrollera med din mäklare.


Slutligen, om du är en mer erfaren handlare, kanske du vill “bygga din egen” sociala handelsupplevelse. Med stöd av en toppmäklare är det också möjligt. Här kan du gå med i handelsgrupper som MQL4 om du är en Metatrader-användare. Du kan också samla in data från diagramindikatorer som COT-rapporten eller Volatility Index (VIX) för att hjälpa dig att bestämma din strategi. Du kan också välja att registrera dig för en separat signaltjänst som du kan följa på egen hand.

För- och nackdelar med social handel

Precis som alla former av handel finns det bra och dåliga poäng med social handel beroende på dina behov. Här är några av de viktigaste punkterna att notera:

Fördelar

  • Social handel kan vara bra för dem som är nya inom handel. Det kan vara ett sätt för nybörjare att få bra vägledning och information från mer erfarna handlare.
  • Du kan få alla fördelar med kopiahandel, med den extra interaktionen med andra användare. Detta är något som många känner tillför värde och en känsla av gemenskap till handel.
  • Social handel kan vara en bra tidsbesparing. Hitta en näringsidkare som du vill följa och kopiera, och du tar bort mycket tid det tar att undersöka och placera dina affärer.

Nackdelar

  • Bara för att du följer andras affärer betyder inte att du inte ska göra din egen forskning och due diligence. Det här är fortfarande viktigt oavsett din handelsstil.
  • Att följa andras affärer, även om de sannolikt är erfarna handlare, utsätter dig för risker som kan vara något utom din kontroll. För detta ändamål är det viktigt att undersöka alla handlare du vill följa och kopiera noggrant.
  • Social handel gör att alla kan dela sina åsikter oavsett om de är välinformerade eller inte. Det är upp till dig att bestämma vilket råd du ska följa.

Mäklare för social handel

Det finns många platser som erbjuder möjlighet till social handel. Vi rekommenderar för närvarande följande:

Etoro – En multireglerad mäklare som miljontals användare litar på. De är den mest populära mäklaren som erbjuder social handel. Om du vill lära dig mer, läs vår Etoro-recension.

Varning: Tänk på att all handel innebär risk. 67% av investerarkonton för privatpersoner förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Detta innehåll är endast avsett för utbildningsändamål och är inte investeringsrådgivning.

AvaTrade – De tillhandahåller social handel med kryptovaluta, aktier, index, råvaror, obligationer och ETF. Läs vår AvaTrade-recension.

XM – De erbjuder social handel och erbjuder över 1200 tillgångar att handla. Läs vår XM-recension.

Slutgiltiga tankar

Social handel, oavsett om det är via en väletablerad social handelsmäklare och plattform, eller genom en rad tjänster som tillhandahålls av tredje part som du kombinerar själv, är ett utmärkt sätt att förbättra din handelsmiljö. Det kan ge dig åsikter, idéer och data som du aldrig tidigare har övervägt samt effektivisera hela handelsprocessen för många.

Så länge du bedriver rätt forskning och kommer ihåg att använda försiktig riskhantering, finns det ingen anledning till varför social handel inte kan fungera till din fördel vid handel med forex, CFD eller andra tillgångar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map