Vad är Ripple (XRP) Cryptocurrency

Det första du bör förstå om vad som är Ripple är att det är en plattform och en kryptovaluta. Plattformen är ett protokoll med öppen källkod som är byggt för att möjliggöra billiga och snabba transaktioner. 

Ripple har sin egen digitala tillgång (XRP), men alla i nätverket kan använda RippleNet för att skapa sina egna.

Den här artikeln förklarar vad som är Ripple, problemen det löser, skillnaden mellan Ripple och XRP, teknik, konkurrens, utveckling, partnerskap och XRP-prisförutsägelse.

I den här artikeln lär du dig hur du använder en Rippel pappersplånbok.

Förhållande och skillnad mellan Ripple och XRP

Brad Garlinghouse, nuvarande VD för Ripple och Chris Larsen, nuvarande ordförande, har tvingats bekräfta om Ripple och XRP är samma sak. Detta kom från olika individer på kryptomarknaden som debatterade om detta ämne, vilket tvingade dem att bekräfta att Ripple Inc. och XRP är olika enheter.

Ripple Inc.. är ett teknikföretag som erbjuder effektiva lösningar och plattformar till finansiella företag för att skicka pengar globalt. Företaget grundades i början av 2012 och släppte senare Ripple-plattformen, bruttoavvecklingssystem i realtid samt överföringsnät och valutaväxling..

Å andra sidan är XRP en digital valuta skapad på XRP-huvudboken, en decentraliserad blockchain med öppen källkod. Kryptovalutan kan handlas på olika kryptobörser som en oberoende tillgång.

Obs: XRP är inte ett värdepapper, som sådant, att vara i besittning av den digitala tillgången betyder inte att du delar på Ripple Inc. som är fallet med aktier.

Ändå delar båda enheterna en unik relation. För det första äger Ripple cirka 60% XRP-token i utbudet. Medan de flesta kryptoföretag släpper ut ett stort antal av sina mynt för en privat eller offentlig försäljning, uppgav myntets chef, Garlinghouse att de släppte tokens till Ripple Inc. som en gåva.

Teamet utvecklade xRapid-funktionen på plattformen, som integrerar XRP och XRP-storboken. Med den här funktionen kan användare på plattformen minska sina likviditetskostnader och underlätta betalningar över hela världen i realtid. Denna funktion illustreras i figuren nedan:

Vad är Ripple?

Ett stort faktum om den här funktionen är att den inte ägs av Ripple-plattformen eller någon enskild enhet, vilket upphäver påståenden om att den är centraliserad på grund av dess anslutning till Ripple Inc.

Ripple är ett registrerat företag baserat i USA och leds av en styrelse, grundare och andra aktieägare. Företagets ledning utförs av individer som äger och kontrollerar företagets funktioner och drift.

Å andra sidan hanteras inte XRP av en enda enhet. Det ägs snarare av en grupp av XRP-innehavare som spelar en viktig roll i myntets framgång. Dessutom utvecklar denna gemenskap lösningar på XRP-huvudboken efter behag.

Ripple Inc. ägs av både Brad Garlinghouse och Chris Larsen, de två större aktieägarna i det San Francisco-baserade företaget. Larsen äger en andel på 17% och ytterligare 5,19 miljarder XRP-token. Garlinghouse äger en ägarandel på 6,3%.

Ripples möjlighet

För närvarande är tillståndet för globala betalningssystem ganska efter. Till exempel kan du strömma och ladda ner hela filmer på din telefon i de mest avlägsna områdena, men att skicka lite pengar till dina släktingar i ett annat land tar tid och kräver bearbetningsavgifter.

Tekniken för bekväma globala betalningar finns redan, men varför ligger den globala betalningssektorn så långt efter?

Det är ingen hemlighet att finansinstitut tjänar miljarder dollar på betalningsavgifter, och de har försökt att förnya system som alltid kommer att lägga pengar i fickan. Detta är en av de främsta anledningarna till att Ripple har utvecklat ett system som syftar till att arbeta med det nuvarande finansiella systemet.

Systemet är baserat på internetprotokoll som tillåter internationella och inhemska betalningar av valutor och eliminerar tredje part i processen.

Systemet har redan antagits av flera banker i USA, och plattformen vill bli antagen i global skala. Här är en lista över de 6 största bankerna som använder Ripple. Systemet fungerar tillsammans med det nuvarande globala finansiella systemet. Plattformen länkar dessa finansiella system sömlöst, så att de kan fungera mer effektivt i ett enda globalt nätverk.

Enligt Welly Sculley, chef för affärsutveckling, “Ripple är inte utformat för att ersätta centralbanker eller korrespondentbanker.” Det är en naturlig teknik som de kan använda för att öka effektiviteten i att överföra värde inom landet och över gränserna.

Vad är Ripple Net

RippleNet består av institutionella betalningsleverantörer som använder lösningar som utvecklats av Ripple för att säkerställa friktionsfria globala finansiella transaktioner.

För att förstå hur detta fungerar, låt oss först prata om RTGS och RTXP.

När du skickar pengar via BTC ställs värdet på transaktionsbeloppet i realtid. Detta är vad som menas med Realtidsavräkning i realtid.

Ripple använder gateways, detta innebär en global storbok som innehåller privata blockkedjor. Ripple-portarna ger ett sätt genom vilket företag, finansinstitut och regeringar kan vara en del av nätverket. Detta kallas Ripple Transaction Protocol (RTXP), även känt som RippleNet.

Efter att ha gått med i RippleNet kan ett företag eller någon annan regering göra affärer med andra företag i portarna snabbare och samtidigt spendera mindre. Dessutom kan RippleNet ta emot betalningar i valfri digital valuta eller fiatvaluta.

Notera: RippleNet fungerar som valutaväxling. Ändå måste det först garantera likviditet. Det är här XRP kommer in, det ger den likviditet som behövs för betalningsleverantörer, banker och marknadsförare.

xCurrent, xRapid och xVia

Krusning

xCurrent är Ripples programvarulösning för företag som gör det möjligt för banker att omedelbart avveckla gränsöverskridande betalningar med end-to-end-handel. Med hjälp av denna lösning kan banker kommunicera med varandra för att bekräfta transaktionsinformation, före och efter att en transaktion har inletts. Huvudsyftet med denna programvara är att säkerställa att dessa transaktioner är konsekventa och att det finns juridisk tydlighet i varje transaktion.

Vi har redan förklarat xRapid ovan.

xVia är en del av RippleNet och gör det möjligt för banker och andra företag att utnyttja fördelarna med RippleNet för att skicka och ta emot betalningar från tillväxtmarknader. I grund och botten är denna utveckling en chans för tillväxtmarknader att lyckas globalt genom transaktioner med globala finansiella företag.

Alla finansinstitut runt om i världen kan växa sin verksamhet snabbare och anpassa sina tjänster när de ser ut att möta sina kunders individuella behov. Detta ger dem möjlighet att snabbt skala sin verksamhet, differentiera deras tjänster och tillgodose kundernas unika behov.

På samma sätt erbjuder xVia snabba och enkla lösningar för finansinstitut och företagsmarknader som vill utöka sin verksamhet. Lösningen fungerar som en bro som förbinder stora och små marknader i de globala betalningstransaktionerna. XVia-skapandet kommer att se en enorm tillväxt på marknaderna på ett kostnadseffektivt sätt eftersom transaktioner har gjorts enklare och billigare.

Ripple Protocol Consensus Algorithm

Krusning

Till skillnad från Ethereum eller Bitcoin har Ripple ingen blockchain. Det här låter väldigt konstigt, eller hur? Hur kan en digital valuta utan blockchain verifiera transaktioner och se till att allt är okej?

Det är här RPCA kommer in.

Ordet ”konsensus” i förkortningen betyder att det inte finns några problem om varje nod håller med resten. Ta till exempel ett exempel på en arena med cirka 50 kloka gamla män, och en stad behöver ett enhälligt beslut från dem för att besluta om något. Om alla är överens om att inleda ett krig, marschera till ett annat territorium eller straffa en viss förövare, så kommer det att göras. Men om man inte håller med detta beslut kommer det inte att göras.

Ripple-partnerskap

I en intervju med Fortune uppgav Garlinghouse, ”För inte många månader sedan sa media att ingen kommer att använda XRP, vilket gav bra skeptiska rubriker. Idag kan du inte säga att eftersom människor börjar använda xRapid eftersom det är bättre, snabbare och billigare. “

Några av de stora företagen som har samarbetat med Ripple inkluderar MoneyGram, SBI Remit, Axis Bank, MUFG Bank, Standard Chartered, BMO, Cuallix, Mercury FX, IDT, Euro Exim Bank, SendFriend, Western Union, och listan fortsätter.

Konkurrens

Plattformens största konkurrent är Stellar. Faktum är att grundaren av Stellar Jed McCaleb var en av grundarna av Ripple, men lämnade företaget 2013 på grund av vissa oenigheter med lagmedlemmarna.

Båda plattformarna fungerar specifikt för bättre gränsöverskridande betalningar och har en liknande uppbyggnad. Ändå är Ripple för vinst, medan Stellar är ideell.

Det övergripande uppdraget för båda projekten skiljer sig till viss del. Medan Ripple huvudsakligen fokuserar på stora finansinstitut, fokuserar Stellar på den lilla killen för att möjliggöra bankverksamhet till obankrade.

Ripples decentraliseringsstrategi

Ripple tillkännagav sin decentraliseringsstrategi i mitten av 2017. I detta tillkännagivande nämnde företaget planer på att öka antalet XRP-bokföringsvalidatorer och utöka dem till 55 noder i mitten av 2017.

För närvarande har Ripple cirka 26 noder. Ripple har dock bara kontroll över 7 noder, vilket innebär att majoriteten kontrolleras av externa parter. Denna push mot ytterligare tredjepartsnoder är tillräckligt bevis för plattformens ansträngningar mot mer decentralisering.

Är XRP en bra investering?

Notera: Det finns inget som 100% fri riskinvestering. Hur som helst är det upp till dig att fatta ett beslut. Låt oss ändå titta på några fördelar och nackdelar med XRP.

Fördelar

  1. Uppenbarligen är Ripple en pålitlig organisation som arbetar med många finansinstitut.
  2. Det finns ingen inflation i XRP eftersom de initialt bryts och redan finns.
  3. Ju mer adoption Ripple fortsätter att uppleva, desto högre är XRP-värdet. Om alla banker en dag väljer att använda den som en enhetlig bankvaluta, kommer det att göra en trevlig förmögenhet för alla de tidiga investerarna.

Nackdelar

  1. Ripple-plattformen är mycket centraliserad. Hela idén med kryptovaluta undviker central kontroll. I det här fallet kan utvecklarna bestämma hur mycket de ska släppa och när de därmed kontrollerar priset.
  2. Ripple Labs äger 60%, vilket är ett monopol.
  3. Det är en öppen källkod, men fortfarande hackbar.

Vad experter tycker om Ripples framtid

Enligt VD för Pinnacle Brilliance Systems Inc. Roman Guelfi-Gibs, “Ripple har verkligen potential att röra sig ett steg 2018, men jag tror att det kommer att vara mer troligt under 2019. Eftersom marknaden observerar fler projekt som kodas i andra algoritmer som XRP, ETH kommer sannolikt att ta baksätet till nästa stora mynt. Det tar lite tid för marknaderna att smälta detta, så jag beräknar att 2019 kommer att vara den troliga tiden för det att äga rum. Naturligtvis, med krypto kan allt hända, så se noga. ”

Var kan du köpa och förvara XRP?

Du kan köpa eller sälja Ripple på börser som Kraken, Binance och Bittrex.

Köp XRP på Binance idag!

Om du tänker köpa Ripple i stora mängder och hålla den länge, rekommenderar vi att du köper en hårdvaruplånbok. Hårdvaruplånböcker är mycket säkrare eftersom de är offline.

Här är en lista över de bästa XRP-plånböckerna.

Slutliga tankar om krusning

Ripple är en unik digital betalningstillgång som fungerar både som valuta och plattform. Många kända personer stödde Ripple under tiden som de såg innovation och möjligheter.

Oavsett om du väljer att investera i XRP eller inte, bör du se upp för Ripple-plattformens utveckling. Plattformen har visat sig vara en kraft att räkna med i de globala betalningssystemen och kan sannolikt ersätta det gamla vakts finansiella system.

Plattformen har utvecklat många lösningar för bättre globala transaktioner, trots dess minimala tillämpningar på den genomsnittliga personen. Icke desto mindre, när man tittar på Ripple, se det med linsen i det globala betalningsekosystemet, är det den ordspråkiga etablerade Goliat vs högteknologiska David.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map