Vad är Litecoin (LTC)

Kryptovalutor blir högre popularitet varje dag. En av de första kryptovalutorna som skapades var Litecoin, därför är den bland de mest populära mynten. Du har troligen hört talas om denna kryptovaluta tidigare och eftersom du är här undrar du förmodligen vad som är Litecoin. Här är vad du kommer att lära dig:

Vad är Litecoin?

Litecoin (LTC) är en av de mest erkända blockkedjorna och digitala tillgångarna på kryptovalutamarknaden. Den virtuella valutan skapades av Charlie Lee redan 2011 och den anses vara silver till Bitcoins guld.

En av organisationerna bakom Litecoin är Litecon Foundation. Enligt det är Litecoin en digital tillgång som bygger på förutsättningarna för snabba bekräftelsestider och låga transaktionsavgifter. Det är därför Litecoin används för att betala för varor och tjänster.

Litecoin är också en av de äldsta virtuella valutorna i rymden och var en av de största Bitcoin-konkurrenterna för flera år sedan. Numera är Litecoin den femte största kryptovalutan när det gäller marknadsvärde efter Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP och Bitcoin Cash (BCH).

Charlie Lee – LTC Creator

Charlie Lee är grundare av Litecoin. Han tog kandidatexamen och magisterexamen i datavetenskap och tog examen 2000. Efter att ha lämnat MIT arbetade han för olika fintech-företag, inklusive Google och Guidewire Software..

Lee började lära sig mer om Bitcoin från en artikel om Silk Road 2011, som han sa tillbaka i juli 2018 på Twitter. Vid den tiden arbetade han i Google på olika projekt, inklusive YouTube Mobile eller Chrome OS.

Lee började bryta Bitcoin, som många andra datavetare som var intresserade av Bitcoin och hela blockchain-utrymmet. Det är därför han bestämde sig för att skapa sin egen digitala tillgång efter Bitcoins modell.

Hur fungerar Litecoin?

Efter att ha försökt skapa sin egen digitala tillgång som heter Fairbix släppte Lee Litecoin. Fairbix lyckades inte, Litecoin väckte dock uppmärksamhet hos många individer runt om i världen. Även om den virtuella valutan var mycket lik Bitcoin hade den märkbara skillnader med den senare.

Litecoin publicerades som en öppen källkod på GitHub den 7 oktober 2011. Några dagar senare gick Litecoin live.

Jämfört med Bitcoin har Litecoin en total tillgång på 84 miljoner, en gruvalgoritm som heter Scrypt och 2,5 minuters block. Bitcoin har istället en total tillgång på 21 miljoner, en gruvalgoritm som heter SHA-256 och en blocktid på 10 minuter.

Litecoin-nätverket justerar sina svårigheter varje kvartal 2016 eller tre och en halv dag. Detta innebär att gruvarbetare tenderar att justera sina Litecoin-svårigheter snabbare jämfört med Bitcoin, där svårigheten justeras varannan vecka.

Även om Bitcoin och Litecoin fungerar på ett liknande sätt är Litecoin bakom när det gäller halvings. Bitcoin kommer att uppleva sin tredje halvering nästa år och Litecoin har nyligen upplevt sin andra blockbelöningsreduktion. Vart fjärde år upplever både Bitcoin och Litecoin en minskning av belöningarna som gruvarbetare får, vilket är en av de viktigaste attributen för vissa kryptovalutor, särskilt Proof-of-Work (PoW) -valutor. Den nya emissionen av mynt minskas med 50% efter 840 000 block för Litecoin och 210 000 block för Bitcoin.


Med en lägre emission och en ökad efterfrågan på den digitala valutan förväntas priset på den virtuella valutan öka snabbare om det finns en efterfrågechock på marknaden. Det kommer att finnas färre LTC tillgängliga från gruvarbetare som släpps ut på marknaden för ett större antal investerare.

Litecoin har också genomfört atombyten, vilket gör att individer kan göra en kedjebyte av mynt utan att behöva vara beroende av en tredje part. Genom att genomföra hashade tidlåskontrakt är det möjligt att skicka betalningar efter en förutbestämd tidsfrist.

Det gjordes några Atomic Swaps mellan Litecoin och Decred (DCR) och Vertcoin (VTC).

Bevis för arbetsalgoritm på Litecoin

Med PoW-algoritmen som Litecoin har, är det möjligt att hålla nätverket decentraliserat och även köra bekräftande transaktioner. Gruvarbetare använder den beräkningskraft de har för att lösa kryptografiska pussel. När ett block har hittats av en gruvarbetare och alla transaktioner som behandlats får denna gruvarbetare en belöning i LTC, som för närvarande är 12,5 LTC per block.

Bitcoin gruvarbetare måste köpa specialmaskiner som kallas ASIC om de vill bryta den mest populära digitala tillgången. Samma sak, du behöver specialutrustning för att bryta Litecoin effektivt och förbli konkurrenskraftig inom gruvindustrin.

Som nämnts tidigare använder Litecoin en Scrypt-algoritm, jämfört med Bitcoin som använder SHA 256. Målet bakom Scrypt-algoritmen är att se till att alla kan bryta Litecoin snarare än bara några individer med ASIC-gruvarbetare. Även om det var möjligt att bryta Litecoin med processorer och GPU: er är det idag mycket ineffektivt och Scrypt ASIC dominerar marknaden.

När denna artikel skrevs, ökade Litecoins hashfrekvens avsevärt sedan början av 2019. I slutet av 2018 nådde hashfrekvensen 146 TH / s. För några dagar sedan hade nätverket en hashfrekvens på 523 TH / s, vilket motsvarar en ökning med 258% sedan december.

Transaktionshastigheter och avgifter

Litecoin har snabbare transaktionshastigheter än Bitcoin och det fungerar för billigare avgifter. Litecoin-blocktider tenderar att vara nära 2,5 minuter och varierar i ett tätt intervall mellan 2,2 och 2,75 minuter. Detta är mycket användbart för många handlare och de som accepterar Litecoin som kommer att få den digitala tillgången med två bekräftelser på bara 5 minuter.

Detta är en fördel jämfört med Bitcoin, vilket kräver tio minuter för att kunna få en enda bekräftelse. Dessutom är avgifterna som betalas av användare mycket billigare än i Bitcoin-nätverket. Den genomsnittliga avgiften per LTC-transaktion är för närvarande $ 0,059, medan Bitcoin har en genomsnittlig transaktionsavgift på $ 1,54.

Dessutom är Litecoin också en av de digitala valutorna med den största likviditeten på marknaden. Det är möjligt att köpa eller sälja den på olika börser runt om i världen på ett snabbt och säkert sätt.

För att kunna öka antalet transaktioner som nätverket kan bearbeta introducerade Litecoin Segregated Witness (SegWit), vilket gör att transaktioner kan vara mindre i storlek, vilket resulterar i mer utrymme per block.

Även om den digitala valutan erbjuder snabba och billiga transaktioner, måste Charlie Lee och Litecoin-utvecklare arbeta för att kunna undvika översvämningsattacker. Dessa attacker är relaterade till en skadlig enhet som behandlar flera transaktioner för att överbelasta nätverket. Detta ökar avgifterna och det gör också hela nätverket långsammare.

Konfidentiella transaktioner

Konfidentiella transaktioner är en av de mest efterlängtade funktionerna i Litecoin-nätverket. Numera registrerar digitala tillgångar som Bitcoin, Ethereum och Bitcoin Cash alla transaktioner som behandlas på respektive blockkedjor. Detta är något som inte tillåter användare att vara privata varje gång de gör en överföring.

Det är faktiskt möjligt att se vilken adress som skickades medel, vilket var beloppet som transaktioner, de betalda avgifterna och vem som fick transaktionen. Företag som ansvarar för analys av blockchain-data kan länka IP-adresser, e-postmeddelanden och mer till specifika adresser.

Detta är anledningen till att Charlie Lee skrev på Twitter att fungibilitet är den enda egenskapen för sunda pengar som för närvarande saknas i Bitcoin och Litecoin. Det är därför han bestämde sig för att fokusera på att göra Litecoin mer fungibelt genom att lägga till konfidentiella transaktioner.

För att göra det kommer nätverket att uppleva en soft-fork. Dessutom utforskar de också att göra skottsäker MimbleWimble med förlängningsblock, vilket är ett liknande koncept som sidokedjor. Även om det inte finns något specifikt datum för lansering, är avsikten att göra det någon gång under 2019, som Lee förklarade.

Med denna implementering kommer Litecoin att kunna bevara integriteten för de transaktionsmedel och skydda deras data, inklusive de transaktioner som överförs. Även om detta är mycket positivt för hela nätverket är det värt att nämna att transaktionskostnaderna kommer att öka betydligt.

Hur man köper och var Litecoin ska förvaras?

Den digitala valutan kan förvärvas i många kryptovalutabörser runt om i världen. Eftersom Litecoin inte är en liten virtuell valuta och den har varit verksam på marknaden under mycket lång tid är det möjligt att köpa den på ett stort antal kryptoplattformar.

Några av de bästa ställena att köpa Litecoin är bland annat Binance, Coinbase, Bibox, Huobi Global och KuCoin. Det är vanligtvis för nybörjare att korrekt veta var man ska köpa LTC. Det är därför vi har skrivit en guide för människor och investerare som är intresserade av att köpa Litecoin.

Genom Binance är det möjligt att köpa LTC med Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC) och Tether (USDT). Litecoin står för 2,5% av den totala handelsvolymen i Binance.

Användare som vill ha LTC kan göra det med en kryptovalutaplånbok som stöder Litecoin. Även om börserna förser användare med plånböcker hanteras de privata nycklarna av börsen, vilket innebär att om de hackas eller börsen slutar fungera kommer medlen att vara borta.

Litecoin pris och värde

Litecoin är en av de bästa digitala valutorna på marknaden. Det är därför Litecoin-värdet vanligtvis har varit bland de tio bästa sedan det släpptes på marknaden. Under de senaste månaderna har Litecoin handlats mellan åttonde och fjärde positionen.

Det högsta priset som Litecoin nådde var tillbaka den 12 december 2017, då den digitala valutan översteg 420 dollar per mynt. Vid den tiden var hela kryptovalutamarknaden upphetsad över vilket som var det högsta priset den digitala valutan kunde ha.

Efter detta gick Litecoins värde in på en björnmarknad som varade fram till december 2018. Den 14 december 2018 handlades Litecoin nära $ 22, den lägsta punkten på mer än ett helt år. Sedan det ögonblicket steg Litecoin-värdet till $ 140 och det handlas för närvarande runt $ 50 per LTC.

Litecoin-pris

När det gäller BTC har Litecoin också stigit över 0,025 BTC och det sjönk under 0,00023 BTC per LTC. Nu handlas Litecoin för närvarande runt 0,007705 BTC. Under större delen av sin historia handlades Litecoin över den nivån. För närvarande har Litecoin ett börsvärde på 5,87 miljarder dollar, enligt CoinMarketCap.

Om du vill veta mer om vad som är priset på Litecoin, kan du läsa vår Litecoin-prisförutsägelse.

Slutsats

Litecoin är en av de mest erkända och äldsta digitala valutorna i rymden. Det visade att det är möjligt att vara motståndskraftig genom åren och hur det är möjligt att följa Bitcoin och föreslå flera förbättringar. Denna digitala valuta har implementerat många uppdateringar som senare användes av Bitcoin, inklusive Segregerat vittne, och i framtiden, Konfidentiella transaktioner eller Atomic Swaps.

Litecoin har nyligen halverats och många experter anser att det kommer att bli en bull run på kryptovalutamarknaden inom en snar framtid. Litecoin Foundation arbetar också med många enheter och organisationer för att fortsätta främja Litecoin och utvidga antagandet.

Det är uppenbart att Litecoin har varit bland de största digitala tillgångarna och det förväntas förbli på detta sätt de kommande åren. vad är litecoin vad är litecoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map