Topp 6 bästa IOTA-plånböcker 2019 | Fantastiska IOTA-plånböcker för iOS och Android

Att hitta den säkraste plånboken för IOTA-mynt kommer att bli viktigt. Rätt plånbok kan skydda din investering, skydda dig mot hack och ge dig möjlighet att använda dina tokens som du vill. Den här guiden presenterar de bästa IOTA-plånböckerna som du kan använda för att skydda dina MIOTA-medel.

bild2

Källa: trinity.iota.org

TRINITY

IOTA Wallet-webbplats: https://trinity.iota.org/

IOTA plånbokstyp: Desktop

Enkel användning: Lätt

Säker: Väldigt säker

Kosta: Fri

Trinity, skapat av IOTA-teamet, är den officiella skrivbordsplånboken för IOTA-nätverket. Det är viktigt att förstå att Trinity endast stöder MIOTA-mynt. Därför är det inte en plånbok med flera valutor. Trots det är Trinity ganska användarvänligt och ger användarna möjlighet att skicka, ta emot och lagra sina tillgångar. För att skicka MIOTA behöver användare bara ange en korrekt adress och beloppet. På huvudsidan kan de se transaktionshistoriken samt ett prisutvecklingsdiagram. Vem som helst kan kontrollera värdepar för olika kryptovalutor som BTC, ETH, USD och EUR.

Med Trinity-plånboken kan användare skapa mer än ett konto. Varje konto som skapas måste dock ha ett unikt “seed” med 18 tecken som fungerar som huvudnyckel till sina medel. Att skapa fröet är enkelt, eftersom användare personligen kan välja några av karaktärerna slumpmässigt. Det är också tillrådligt att skapa en säkerhetskopia för fröet genom att kopiera eller skriva ut det. Det är viktigt att Trinity-plånboken omfattar en tvåfaktorsautentisering (2FA) som ett extra säkerhetslager.

En annan sak att notera om Trinity-plånboken är dess förmåga att stödja flera språk. Det är också möjligt att anpassa den med olika teman och använda den i ett enkelt eller avancerat läge. Operativsystem som stöds är: Windows, Mac och Linux, men också Android och iOS via TestFlight.

bild1 2

Källa: medium.com

NELIUM Plånbok

IOTA Wallet-webbplats: https://www.nelium.io/

IOTA plånbokstyp: Mobil

Enkel användning: Lätt

Säker: Säker

Kosta: Fri

Nelium är utan tvekan IOTAs bästa mobilplånbok. Nelium skapades från den ursprungliga IOTA-plånboken och försöker initiera en friktionsfri strategi för handel. Medan den traditionella plånboken involverade många steg, till exempel skapandet av en ny adress och handelsnoder, är Nelium enkelt och kräver bara beloppet och en adress för att slutföra en transaktion.

Dessutom har Nelium en unik funktion att förvara adresser i användarens adressbok, där de kan nås dagligen. Eftersom appen kan komma åt användarens telefonbok, ger den ett automatiskt sätt att lagra flera adresser. Medan traditionella IOTA-plånböcker krävdes manuell hantering, möjliggör Nelium enkel spårning genom att ansluta till olika användare automatiskt.

För att säkerställa maximal säkerhet för användarnas medel förblir fröna i plånboken och går aldrig till någon annan server. Dessutom får användarna säkerhetskopiera sina frön på flera sätt, inklusive ett USB-minne eller pappersplånbok. Att behålla olika typer av IOTA-noder hjälper utvecklare att effektivisera handelsprocessen. När de släpper den officiella plånboken planerar de att inkludera 15 IOTA-noder, som alla har 20 GB RAM. Detta kommer att göra det möjligt för användare att kringgå nodinställningsprocessen.

En anmärkningsvärd begränsning av Nelium-plånboken är att den endast stöder transaktioner mellan Nelium-plånböcker. Till exempel kan användare bara skicka från en Nelium-plånbok till en annan. Utvecklarna antog den här funktionen för att hjälpa dem att hantera en sömlös och effektiv handelsprocess enligt deras nodhantering. Redan i sitt beta-skede är Nelium-plånboken tillgänglig för både iOS- och Android-enheter.

bild3

Källa: iotaprice.com

GUI IOTA plånböcker

IOTA Wallet-webbplats: https://iotasupport.com/gui-download.shtml

IOTA plånbokstyp: Mobil

Enkel användning: Lätt

Säker: medium

Kosta: Fri

GUI IOTA-plånboken går med i listan över IOTAs bästa plånböcker. Det fungerar bra med IOTAs användarvänliga gränssnitt för att göra det möjligt för användare att komma åt sina IOTA-innehav snabbt och säkert.

Plånboken är perfekt för nybörjare på grund av det intuitiva användargränssnittet, som är både snabbt och enkelt. Dessutom har användarna möjlighet att välja om de vill köra en ljusnod eller en fullständig nod när de laddar ner plånboken. Det är tillrådligt för nybörjare att välja ljusnod eftersom det ger dem möjlighet att använda IOTA utan att behöva använda en statisk IP.

Dessutom har GUI Light Wallet ett enkelt, enkelt gränssnitt som är lätt att navigera även för nybörjare. Plånboken körs på operativsystem Linux, Windows och Mac, vilket gör den till en av de bästa IOTA-plånböckerna för Windows. Säkerhetsnivån är högklassig, eftersom användaren alltid behåller den privata nyckeln. För att säkerställa att de får maximal säkerhet för sina medel bör användare av GUI-plånboken implementera följande:

  • Dela aldrig återhämtningsfrö med någon: fröet tillhör dig och ingen behöver det av någon anledning.
  • Skapa aldrig en återhämtningsfrö på en tredjepartswebbplats: tredjepartswebbplatser är sårbara, och skumma människor på internet kan enkelt äventyra ditt konto.
  • Skriv ditt utsäde på ett papper och håll det säkert: pappersbaserat återvinningsutsäde är utom räckhåll för datorhackare.

Sammantaget är GUI-plånboken säker. Men mänskliga fel kan äventyra dess säkerhet. Användare rekommenderas att följa säker internetpraxis för att säkerställa att deras medel förblir säkra.

bild4

Källa: Coindoo.com

GUARDA IOTA Plånböcker

IOTA Wallet-webbplats: https://guarda.co/

IOTA plånbokstyp: Mobil, flera valutor

Enkel användning: Lätt

Säker: Medium

Kosta: Fri

Guarda är en av enheterna som banade väg för uppfinningen av plånböcker med flera valutor. Den stöder de flesta vanliga kryptovalutor och token, till exempel Bitcoin, Ether och dess ERC20-tokens, liksom andra flera altcoins. Plånboken är inte säker och pålitlig men är lika mycket kompatibel, vilket gör den till en av IOTAs bästa plånböcker speciellt för Android-användare.

Användare av plånboken har högsta säkerhet och får möjlighet att behålla sin personliga information, plånboksdata och privata nycklar. Medan de privata nycklarna förblir i enhetens säkra minne raderas det omedelbart om en användare loggar ut ur plånboken. Sammantaget låter Guarda-plånboken användare flytta sina IOTA-tillgångar från en plats till en annan. Detta händer utan komplexa verifieringsprocedurer, onödiga begränsningar eller registrering.

Om du vill köpa MIOTA med ditt Visa, MasterCard eller banköverföring är Guarda det perfekta alternativet. Det är viktigt att sätta upp plånboken enkelt. Plånboken kommer med många viktiga möjligheter, till exempel möjligheten att kontrollera transaktionshistorik, ta emot och skicka valutor, köpa med fiat och importera och exportera privata nycklar. Andra attribut inkluderar ett inbyggt utbyte, säkerhetskopiering av plånbok och säker krypteringsalgoritm.

NOSTALGI

IOTA Wallet-webbplats: https://iotasupport.com/nostalgia.shtml

IOTA plånbokstyp: Desktop

Enkel användning: Inte riktigt; kräver kodningskunskap

Säker: Ja

Kosta: Fri

Nostalgi är ett webbläsargränssnitt som tillåter användare att komma åt sin nod, skapa adresser och genomföra transaktioner. Installationen är relativt enkel och experter rekommenderar Nostalgi-versionen i Google Chrome som den bästa att använda. Det fungerar framgångsrikt med en fungerande nod, som användare behöver installera. Mer information om installationen av Nostalgia light-plånboken finns på den här länken.

Nostalgia Light-plånboken är perfekt för användare som inte vill köra en hel nod på sin dator och inte vill använda GUI-plånboken också. I den situationen kan användare ansluta sin plånbok till IOTA-kompatibel server med PoW (Proof-of-Work) aktiverat. Det är viktigt att notera att inte alla offentliga Light Wallet-servrar kan fungera som den här, helt enkelt för att PoW är inaktiverat.

Nostalgia Light IOTA-plånboken körs också på Windows-, Mac- och Linux-kompatibla enheter. Den har bra säkerhetsfunktioner, men användare måste behärska grundläggande kodning för att kunna använda den effektivt. Detta gör det till ett relativt dåligt val för nybörjare och de utan ordentlig kunskap om kodning. Det är viktigt att plånboken ger snabbast åtkomst till IOTA-nätverket, så det är perfekt för användare som vill göra snabba betalningar.

IOTA-adressobservatör

IOTA Wallet-webbplats: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iota.ao&hl = en

IOTA Plånbokstyp: Mobil

Enkel att använda: Lätt

Säker: Säkra

Kosta: Fri

IOTA Address Observer hjälper användare att hålla reda på deras IOTA-adress och frökoder. Användare behöver inte skriva ner frökoden. Plattformen lagrar frökoderna säkert på enheten. Plånboken gör det möjligt för användare att se sina saldon, transaktioner och valutakurser i realtid.

Det är också möjligt att skapa och dela QR-koder genom plånboken; dock är denna plånbok för närvarande endast tillgänglig via Trinity-plånboken.

Slutgiltiga tankar

Se till att du förstår de bästa IOTA-plånböckerna och skyddar din investering så att du inte tappar mynt.

Vill du lära dig mer om IOTA och om det är rätt investering för dig?

Lär dig mer om IOTA-projektet i den här nybörjarhandboken, med detaljerad beskrivning av projekthistorik, tokenanvändning och mer!

Intresserad av att investera i IOTA? Gör din due diligence först och främst. Läs vår IOTA-prisförutsägningsartikel, liksom hur partnerskap kan öka MIOTA-priset.

Du kan köpa MIOTA på Binance med information i den här guiden och lagra MIOTA på Ledger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map