TomorrowsBitcoin – en nybörjarguide till Goldcoin (GLC)

GoldCoin (GLC) är en peer-to-peer-kryptovaluta som lanserades den 15 maj 2013 av en anonym utvecklare. Det är helt byggt och underhållet av ett team av volontärer som alla delar en gemensam tro på att främja ekonomisk frihet.

Under de sex åren som projektet har funnits har det lyckats växa ett stort samhälle och ombord ett antal utvecklare som har hjälpt till att lägga till flera innovativa framsteg på plattformen inklusive; Advanced Checkingpoint with Difficulty Detection (ACPD) med större snabbare block, Golden River-svårighetsalgoritm och ett 51% attackförsvarssystem och förändrar därigenom hur kryptovalutor och ekonomier fungerar.

Projektet följer i den ursprungliga visionen av Satoshi Nakamoto, skaparen av Bitcoin, och under hela perioden har projektet ägnats åt skalning på kedjan genom att följa principerna som beskrivs i den ursprungliga Bitcoin Whitepaper.

Problemet med Bitcoin Forks

De GoldCoin-team har noggrant sett på spännande framsteg inom Bitcoin som erbjöd ett sätt att skala som inte var en del av den huvudsakliga blockchain och verkar på ett artificiellt sätt döda Bitcoin core blockchain.

För att tillgodose massorna måste Bitcoin skalas bekvämt, och det finns en stark efterfrågan på detta att döma av Bitcoin Cash och Bitcoin SV-gafflar. Problemet med de två gafflarna är att de använder en försvagad form av Bitcoin-märket och de misslyckas med att införliva de senaste L2-funktionerna som Lightning som erbjuder avancerad skalningslösning utanför kedjan..

För att lösa detta problem har GoldCoin arbetat på en plattform som använder både on-chain och off-chain skalningsmetoder för att skapa ett nätverk som kan skalas helt, en som inte kräver att användare ”väljer en sida” och förenar alla bitcoin gafflar.

GoldCoin Reverse Fork (RBH)

”Reverse Bitcoin Hard-Fork” (RBH) innebär en sammanslagning av GoldCoin blockchain med den ursprungliga Bitcoin blockchain. GoldCoin tar de bästa funktionerna i Bitcoin och dess offshoots och slår ihop dem till den ursprungliga blockchain genom en Reverse Bitcoin Hard-fork och erbjuder därmed världen ett kryptomynt de kan entusiastiskt komma bakom.

Arbetet med den allra första “Reverse Bitcoin Hard-fork” började i början av 2019 under ledning av den legendariska blockchain-utvecklaren Peter Bushnell. Han leder GoldCoin-teamet när de arbetar med att låsa upp Bitcoin-blockkedjan genom att distribuera en lösning som lovar att ha en kombinerad nätverkskapacitet på Bitcoin-kärnan och dess två huvudgafflar, Bitcoin Cash och Bitcoin SV.

Till slut kommer de tre plattformarna att kombineras till ett GoldCoin-varumärke som kommer att kallas “Satoshi Chain.” De nya förändringarna förväntas träda i kraft någon gång under tredje kvartalet 2019.

Vad kommer att vara annorlunda?

  • Ökning av blockkapacitet

Den nya GoldCoin-blockkedjan kommer att ha en maximal blockstorlek på 32 MB (128 MB viktad), och detta gör det möjligt för “ekonomiska krafter att bestämma” vilken skalningsmetod de föredrar. Dessutom kommer kedjan att ha två minuters block.

  • Gruvalgoritm

Bitcoin använder beviset på arbetsbrytningsalgoritm för att upprätthålla konsensus över “ett stort, globalt distribuerat tillståndslöst nätverk av noder”, men för att GoldChain-blockkedjan ska förbli bakåtkompatibel med gruvarbetare efter gaffeln kommer plattformen att bevara sin Scrypt-gruvalgoritm.


  • Förekomsten av historiska upptäcktsresande

Eftersom GoldChain kommer att pensionera sin blockchain och ta Bitcoin-blockchain kommer plattformen att ha en unik blockutforskare som kommer att hämta pre-forked GoldCoin-transaktioner.

Utforskarna kommer att arbeta med en ögonblicksbild av GoldCoin blockchain, och de kommer att underhållas av GoldCoin-teamet och communityn. Efter att gaffeln är implementerad kommer vanliga GoldCoin-utforskare att tillhandahålla all transaktionshistorik efter gaffel och alla Bitcoin-transaktioner hittills.

  • Lokala nodkrav

För att minska belastningen av blockchain på användarenheter kommer GoldCoin-klienter att stödja blockchain-beskärning och SPV-tekniker som Electrum. Ovanpå en Electrum-plånbok kommer Core-klienten att finnas tillgänglig i både standardversionen och i en speciell bar-version som har beskärning och kräver endast 5 GB lokalt diskutrymme plus 256 MB RAM för att köra.

  • Svårighetsjusteringsalgoritm

Goldcoin kommer att anta en ny innovativ algoritm för svårighetsjustering som designades av Amir Eslampanah, plattformens chefsforskare. Kallad Golden River, algoritmen kommer att beräkna svårigheten vid varje block genom att undersöka de nya blocken och bestämma genomsnittliga och mediana blocktider.

Detta kommer att göra det mer användbart för att skydda mot stora svängningar i den totala mängden hashkraft.

  • Unikt adressformat

Till skillnad från tidigare Bitcoin-gafflar som har använt samma adressformat efter gaffel, kommer GoldCoin att implementera ett unikt adressformat. “Prefixet PUBKEY_ADDRESS och SCRIPT_ADDRESS från den tidigare Goldcoin-kedjan kommer att användas vilket enkelt kan skiljas från Bitcoin Core- eller Bitcoin Cash-adresser.”

Detta hjälper till att skydda användare från att misstag förlora sina mynt genom att skicka dem till fel adress.

  • Gratis transaktioner

Den nya gaffeln har utformats med tanke på världens finansiella system. För att säkerställa att det är det perfekta kontantbetalningssystemet reserveras 5% av varje 32 MB block för gratis transaktioner, och detta möjliggör upp till 10 miljoner gratis transaktioner per dag.

Detta kommer att ha en gynnsam inverkan särskilt i utvecklingsländerna där användare kommer att ha möjlighet att välja bort att betala transaktionsavgifter medan andra kommer att kunna inkludera en avgift att prioritera på transaktionshastighet..

Börser som stöder GoldCoin

För de som är intresserade av att skaffa Goldcoins (GLC), kan de hämta från följande åtta börser som för närvarande stöder kryptovalutan inklusive; Bittrex, Myntbrytare, Nova-utbyte, Altilly, Lokalt myntbyte, Tradesatoshi, Myntet och TryGoldCoin.com.

Det finns emellertid ingen anledning att oroa sig, eftersom när Reverse Bitcoin Fork är implementerat kommer alla innehavare av den ursprungliga Bitcoin att få lika mycket Goldcoins i förhållandet 1: 1. Projektet varnar dock kryptoinnehavare som har sina mynt lagrade på börser att det är plattformarna som kommer att krediteras GLC.

Även om börser ska kreditera ditt konto med GLC-mynt, är de inte juridiskt skyldiga att göra det. Så, för att hjälpa användare som innehar Bitcoin att identifiera om de står för att få gratis GLC: er, kommer plattformen att visa namn och logotyper på de börser som har lovat att kreditera Bitcoin-användare med Goldcoin.

Om utbytet du använder inte visas i listan rekommenderar teamet användare att överväga att överföra sina bitcoins till en stödbörs eller ännu bättre än, de bör ta ut mynten till en personlig plånbok där de har kontroll över sina privata nycklar. Läs mer om GoldCoin-färdplanen här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map