Tidslinje för SEC-kryptovalutemeddelanden och beslut

De säkerhet och utbytesprovision grundades 1929 som den första federala tillsynsmyndigheten på värdepappersmarknaden, vars uppgift var att “skydda investerare, upprätthålla rättvisa, ordnade och effektiva marknader och underlätta kapitalbildningen.”

De fokuserar främst på att hantera erbjudanden och försäljning av värdepapper, reglera börser som de handlas med, se till att företag inte avslöjar vilseledande information om deras resultat eller framtidsutsikter och att investerare skyddas från bedrägerier..

SEC

Källa: wikipedia.org

Eftersom digitala tokens de senaste åren har blivit alltmer utbredda och populära, verkar SEC: s åtgärder ha påverkat priserna på digitala valutor. SEC har blivit ett vanligt ämne i den dagliga krypto-nyhetscykeln.

Oavsett om det är att bestämma status för digitala valutor, reglera beträffande nya produkter eller utbyten, har SEC: s beslut kommit att utöva ett stort inflytande på hur kryptorummet fungerar.

I dagens artikel kommer vi att täcka några av de viktigaste senaste SEC-kryptovalutabesluten och åtgärderna avseende kryptovalutamarknaden.

Ether och Bitcoin är inte värdepapper

I en utfrågning som hölls i april inför husets anslagskommitté klargjorde SEC-ordförande Jay Clayton kommissionens ståndpunkt angående status för Bitcoin.

”Det är ett komplicerat område. För, som du sa, det finns olika typer av kryptoassets. Låt mig försöka dela upp dem i två områden. Ett rent bytesmedel, det som oftast citeras, är Bitcoin. Som en ersättning för valuta har det fastställts av de flesta att de inte ska vara en säkerhet.

Sedan finns det tokens som används för att finansiera projekt. Jag har varit med på att säga att det är väldigt få, det finns inget jag har sett, polletter som inte är värdepapper. I den utsträckning något är en säkerhet bör vi reglera den som en säkerhet, och våra värdepappersbestämmelser är informationsbaserade och människor ska följa dessa och tillhandahålla den information som vi behöver. ”

Av hans uttalande är det tydligt att Bitcoin ännu inte betraktas som en säkerhet.

I juni förklarades världens näst mest populära kryptovaluta officiellt att den inte var ett investeringsmedel av Securities and Exchange Commission. Byråns chef för divisionen för företagsfinansiering, William Hinman, uppgav att Eter—Tecknet genom vilket Ethereum-plattformen drivs — kommer inte att regleras på samma sätt som aktier och obligationer.

DAO-symboler som olagliga värdepapper

I juli 2017 meddelade SEC att DAO-tokens, som erbjöds i en ICO som samlade in mer än 150 miljoner dollar 2016, kommer från och med nu att betraktas som värdepapper. Detta uttalande följdes sedan av en utfrågning som hölls i februari i senaten där SEC-ordförande, Jay Clayton, sade: “Jag tror att varje ICO jag har sett är en säkerhet.”


Det ursprungliga myntutbudet stred mot lagen eftersom dessa tokens inte hade registrerats hos SEC före tokenförsäljningen. Detta beslut påverkade inte bara DAO; konsekvenserna av detta beslut visade att många ICO: er också skulle kunna ha juridiska problem i framtiden.

SEC begärde inga anklagelser vid tidpunkten för beslutet, men det ändrade effektivt hur ICO-scenen utvecklas, som fram till dess hade fått fungera utan någon reglering i många månader.

Även om kryptokurrency-communityn visade en negativ reaktion på tillkännagivandet var den allmänna påverkan på marknaden försumbar. Enligt källor upplevde de fem bästa mynten ett prisfall på dagen för tillkännagivandet men de studsade tillbaka ganska snabbt efter det.

Winklevoss ETF avvisad

I juli 2018 SEC förnekade Winklevoss-brödernas andra försök att lansera en bitcoin-ETF. Den 26 juli beslutade SEC att brödernas påstående att bitcoinmarknader är “i sig motståndskraftiga mot manipulation” inte var korrekta, vilket fick dem att avvisa sina förslag om en ETF av det och av andra skäl.

Detta fick kryptovalutamarknaderna att snabbt svara och på ett negativt sätt. BTC förlorade mer än $ 400 i värde på bara tre timmar. Och som vanligt, om Bitcoin faller följer också andra mynt trenden. Men den första kryptovalutan efter marknadsvärde återhämtade sitt värde inom 24 timmar.

Den 7 augusti meddelade U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) att det skjuter upp sitt beslut om godkännande eller ogillande av en föreslagen regeländring som skulle låta Cboe BZX Exchange notera en Bitcoin börshandlad fond (ETF).

Under samma tidsperiod avvisade byrån alla de nio Bitcoin ETF-förslagen som lämnades in av ProShares, Direxion och GraniteShares, i tre separata order..

Nu flyttades nästa deadline för ETF-godkännande igen mot slutet av december, men i slutändan förväntar sig alla att beslutet kommer att ske under 2019.

Winklevoss

Källa: forbes.com

VanEck SolidX ETF nekad

Tillbaka i juni 2018, VanEck och SolidX ansökte om en fysiskt stödd Bitcoin ETF för att noteras på CBOE: s BZX Equities Exchange och väntade på att ett beslut skulle fattas i augusti. Som med de andra ETF: erna, skjutit SEC också upp sitt tillkännagivande om VanEck och SolidX ETF-förslag.

Som vi nämnde tidigare påverkar SEC: s beslut djupt marknaden och Ripple förlorar mer än 20% av sitt värde.

Intressant nog var den här nyheten varken positiv eller negativ. Till skillnad från fallet med Winklevoss ETF var detta inte ett avslag för deras produkt. Istället meddelade den endast att beslutet skulle försenas. Ändå genererade detta en stark reaktion från marknaderna.

SEC och CFTC erkänner gemensamt kryptovalutor

Även om det verkar som om de flesta av SEC: s åtgärder leder till att kryptopriserna sjunker, finns det ett exempel som inte följer trenden. I februari 2018 hölls en gemensam utfrågning av SEC och Commodities and Future Trading Commission (CFTC), som tittade på frågan om kryptovalutor, ICO och blockchain.

Representanter erkände att denna nya industri var av stor betydelse och betonade att det behövdes rättvisa regelverk för att säkerställa dess långsiktiga framgång. Tillsynsmyndigheter påpekade också att “om det inte fanns något bitcoin, skulle det inte finnas någon blockchain.”

Marknadens reaktion på detta uttalande realiserades till en stark hausseartad trend. Tillkännagivandet hade utmärkt timing, eftersom Kina och Indien mobiliserade för att slå ner på kryptovalutan och marknaderna hade gått i en fallande bana. Både BTC och ETH upplevde vinster på nästan 20% under de dagar som följde hörseln.

Slutsats

Det är uppenbart att SEC spelar en viktig administrativ roll i kryptoindustrin, och de regler och tillkännagivanden de ger har en omedelbar inverkan som sträcker sig bortom USA: s gränser och över de globala kryptomarknaderna..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map