NEM-kryptovaluta: nybörjarguide

Kryptovalutor blir mer och mer populära varje dag. Detta är en fullfjädrad nybörjarguide för NEM-kryptokurrency, den nya ekonomirörelsen, ett blockchain-projekt fokuserat på att möjliggöra utvecklingen av en smart ekonomi. NEM-plattformen tillåter individer och företag att utveckla blockchain-lösningar som röstningslösningar eller lösningar för ekonomisk bearbetning.

NEM-kryptovaluta var det första blockchain-projektet som inte föddes från en blockchain-gaffel. Den inhemska kryptovalutan på plattformen heter XEM.

Problem som löses av NEM-kryptovaluta

NEM-plattformen använder ett Smart Asset System som fokuserar “på att bygga exakt vad du behöver, oavsett om det är fintech-system, spårning av logistik, en ICO, dokumentnotisering, decentraliserad autentisering eller mycket mer.”

NEM-kryptovaluta

Enkelt uttryckt, NEM: s blockchain är byggd från grunden så att den rymmer allt som kastas på den. Smart Asset System gör det möjligt för NEM-plattformen att anslutas till enskilda applikationer med API-samtal (Application Programming Interface).

Detta har fått utvecklare att använda plattformen eftersom allt som behövs är att ringa.

NEMs födelse

NEM-plattformen kanske inte finns idag om UtopianFuture, en användare på ett Bitcoin Talk-forum, hade inte inlett samtal om ett helt samhällsstyrt blockchain-projekt. Ursprungligen föreslog UtopianFuture en gaffel från NXT blockchain.

Detta följdes dock inte och NEM-kryptovaluta började utveckla sin kod från grunden med Java, ett datorprogrammeringsspråk. I juni 2014 släpptes en instabil version.

En stabil version i mars 2015 följde den. Plattformens utvecklare försöker omvandla NEMs kodbas från att vara Java-programmerad till C ++ -programmering. NEM: s blockchain använder Bevis av betydelse konsensusalgoritm.

Med denna algoritm, till skillnad från andra populära algoritmer, kan XEM-mynt bara ”skördas”, inte brytas eller satsas. Denna algoritm använder noder i sitt nätverk för att validera transaktioner.

Det anseende som används i nätverket utför rutinkontroller av noder för att fastställa deras hälsa. I stället för att mäta vikten av en nod efter mängden utfört arbete, rankar rykte systemet noder med kvaliteten på det utförda arbetet.

Konsensusalgoritmen som används av NEM-kryptovaluta är inte processorintensiv, och XEM-skörd kan göras på en persondator och eliminerar centraliseringen som kommer med andra algoritmer som Bevis på arbete anställd på Bitcoin blockchain.

NEM-blockchain använder flera signaturer för att validera transaktioner innan de kan läggas till blockchain. NEM Foundation ansvarar för driften av plattformen.


XEM-token

XEM är den ursprungliga virtuella valutan som används på NEM-plattformen för att tillgodose transaktionskostnader. NEM-blockkedjan har en fast mängd XEM-tokens som eliminerar ett inflationsscenario.

Du frågar troligtvis redan var du ska köpa XEM från, så här är det. XEM kan köpas på populära kryptovalutabörser som Binance, Poloniex, HitBTC, BITTREX, UPbit, Huobi, bland andra.

Nanowallet, en webbläsarbaserad plånbok stöder lagring av XEM-mynt. Plånboken fungerar också som ett enkelt gränssnitt mellan NEM-plattformen och användaren. XEM är också kompatibel med hårdvaruplånböcker som TREZOR.

Viktiga funktioner i NEM-plattformen

Catapult, NEM: s nya plattform kodad i C ++, är bland de bästa projekt som initierats av NEM Foundation. När uppdateringen sker kommer NEM-blockchain att kunna hantera ett högre antal transaktioner per sekund. Catapult-uppdateringen kommer också att driva de privata och offentliga aspekterna av NEM-blockchain.

Viktiga funktioner i NEM-blockchain inkluderar:

  1. Adressera smarta tillgångar

    Dessa adresser kan användas för att representera nästan vad som helst på plattformen. Oavsett om det är dokument för fastighetsägande eller en virtuell valuta som tillhör en viss användare. Adresserna är konfigurerade för att representera antingen en grupp eller en enda enhet i blockkedjan och möjliggör interaktion mellan olika enheter i blockkedjan.

  2. NEM-kryptovalutans namnrymden

    Dessa har samma funktion som traditionella domännamn som används på internet. Namnytorna ger användaren möjlighet att “skapa ett märkt utrymme för ett företags eller individs tillgångar i blockchain.” Skapandet av ett namnutrymme kostar en användare 100 XEM-mynt för huvuddomänen och 10 XEM-mynt för varje underdomän.

  3. Mosaiker

    Dessa är anläggningstillgångar på NEM blockchain som har identiska funktioner och som är programmerade för att nå ett specifikt mål. De kan variera från röster, andra valutor, lojalitetspoäng i en butik, etc..

Extra läsning efter denna guide till NEM

Investerare vill titta på artikeln NEM Price Prediction and Technical Analysis som är uppdaterad med nya händelser i projektet. UseTheBitcoin täcker också prisnyheter som 25% spik i NEM-priset efter att NEM-handeln på Coincheck återupptogs.

Intresserade kan följa guiden för hur man köper NEM på Binance eller gå direkt till populärt utbyte sig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map