MediBloc: Blockchain in Healthcare

Genom åren har blockchain-tekniken inte bara visat sig vara potentiellt värdefull inom finans- och bankbranschen utan i en uppsjö av andra branscher: politik, fastigheter, säkerhet, försäkring, bil, välgörenhet, resor, transport, media, underhållning, utbildning , samt hälso- och sjukvård.

Blockchain i vården

Så avancerad och lika lönsam vårdbranschen kan vara i utvecklade länder är det fortfarande överväldigande att se hur dåligt optimerad medicinsk information kan vara. Det bästa exemplet på denna nackdel är det faktum att det fortfarande är nästan omöjligt att enkelt överföra medicinsk information över olika geografiska regioner.

Bara genom att titta på de bakomliggande principerna för blockchain, såsom databasdistribution, peer-to-peer-överföring, transparens med pseudonymitet, registerreverserbarhet och beräkningslogik, är potentialen för att revolutionera det världsliga sjukvårdssystemet uppenbart.

Ett kryptoföretag med en stark Blockchain i affärsmodell som syftar till att göra alla dessa nackdelar till det förflutna MediBloc.

Grundat i Seoul, Sydkorea, 2017 av ett team av läkare och utvecklare, är MediBloc ett litet kryptoprojekt som syftar till att förbättra blockchain inom tillgång till och upplevelse av hälso- och sjukvård genom att omfördela värdet av personlig vårdinformation samt påskynda världens övergång till privat informationsdecentralisering.

Vad är exakt MediBloc?

MediBloc är en blockchain inom sjukvårdsprojekt som ger patienter, vårdgivare och forskare inom medicin / data ett decentraliserat, transparent, säkert och praktiskt vårdekosystem.

Innan något annat är det värt att notera att MediBloc arbetar i full överensstämmelse med HIPAA, Health Insurance Portability and Accountability Act som möjliggör centralisering av hälsojournaler och förbjuder delning av nämnda data.

Den största fördelen med MediBloc är att det gör det möjligt för alla berörda parter att spåra och registrera alla aspekter av ens sjukvårdshistoria och situation, från läkarbesök och medicinska ingrepp till försäkringsrelaterade frågor. Kort sagt, MediBloc syftar till att göra vårddata mer tillgängliga.

MediBloc - Blockchain in Healthcare

Källa: https://medibloc.org/

Hur fungerar MediBloc?

MediBloc är faktiskt en decentraliserad applikation (dApp) som körs ovanpå Ethereum Virtual Machine (EVM). Plattformens struktur består av tre lager som kallas Core, Service och Application.

MediBloc Core ansvarar för att lägga till extra lagring för att motverka dataförlust. Det är “platsen” där vårdrapporter, automatiska försäkringsanspråk och information om datautbyte hålls. Detta lager är “förstärkt” med några av de bästa krypteringsteknikerna, och det använder privata nycklar, vilket innebär att endast ägaren eller specifikt auktoriserad personal kan dekryptera och använda informationen.


MediBloc Service använder smart kontraktsteknik och det är gränssnittet mellan MediBloc Core och MediBloc-applikationen. Kort sagt, MediBloc Service tillåter utbyte av data mellan de två lagren.

Slutligen är MediBloc-applikationen den komponent som tillåter användare att använda olika appar samt att effektivt få tillgång till och hantera informationen.

En annan anmärkningsvärd aspekt är det faktum att MediBloc stöder skapandet av tre typer av konton, nämligen för allmänna användare, vårdgivare och dataforskare. Enligt projektets vitt papper, vårdgivare och forskare är skyldiga att visa bevis för sina ackrediteringar och certifieringar.

affärsdiagram infographics

Källa: https://medibloc.org/

Vad är parlamentsledamöter och MEDs?

Medi Token, MED, är plattformens ERC-20-token som används för att uppmuntra användare (patienter eller vårdgivare) för deras bidrag till MediBloc. MED kan användas för att slutföra transaktioner för medicinska och läkemedelskostnader samt försäkringspremier vid någon av de institutioner som är associerade med MediBloc.

MEDX rankas för närvarande på 190: e plats CoinMarketCap, med ett totalt tak på 21 313 843 $ och ett cirkulerande utbud av 3 157 026 866.

Enligt projektets whitepaper är Medi Point (MP) ett poängbaserat system som används för att mäta användarnas bidrag / omfattning. För att vara mer exakt kan alla nätverksmedlemmar använda MEDX för att få en högre MP inom datanätverket.

Hur kan MediBloc revolutionera sjukvården?

MediBloc arbetar för att vara en patientdatabas i realtid som, om den används på rätt sätt, kan tillhandahålla hälsoinformation i ett decentraliserat ekosystem, var som helst på jorden, och från olika demografiska pooler.

Förutom den uppenbara interoperabilitet som MediBloc ger, säkerställer plattformen också att patientdata kan göras tillgängliga på rekordtid, vilket möjligen minskar medicinska komplikationer som kan leda till döden.

Plattformen är också till nytta i kritiska situationer eller vid olyckor. I dessa situationer är det viktigt att veta så mycket som möjligt om patienten (patientens blodtyp, olika tillstånd, sjukdomar eller genetiska störningar).

Ett annat stort användningsfall för MediBloc är relaterat till IoT-fältet. Genom att kombinera plattformens teknik med AI kan patienter från hela världen dra nytta av överlägsen behandlingsövervakning. Dessutom kan patienter också meddelas att de tar sina läkemedel eller skott.

Slutsats

MediBloc kan mycket väl revolutionera blockchain i sjukvårdssystem från hela världen om projektets team spelar sina kort rätt. Systemet kan spara patienter och vårdpersonal mycket tid, och det kan ytterligare främja medicin genom decentralisering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map