Lista och guide över IOTA-partnerskap

IOTA är en distribuerad huvudbok som skapades för att underlätta kommunikation och transaktioner mellan maskiner som är anslutna till Internet of Things (IoT) ekosystem. Nedan finns en lista över IOTA-partnerskap som hjälper till att driva kryptovalutan och dessa företag genom den innovativa användningen av Tangle-teknik.

1. Microsoft

IOTA tillkännagav i november 2017 att man lanserade världens första offentliga datamarknad på en Internet of Things (IoT) distribuerad huvudbok i samband med Microsoft.

Tanken var att tjäna pengar på data, som är den viktigaste resursen för IoT-ekonomin. Det skulle göra det möjligt för intressenter att säkert dela och tjäna pengar på sina uppgifter. “Alla typer av data kan genereras,” sade IOTA-grundare David Sonstebo. “Om du till exempel har en väderstation som samlar in vind-, temperatur-, luftfuktighets- och barometerdata kan du sälja den till en enhet som gör klimatundersökningar.”

Men senare i december 2017 uppgav IOTA att det för närvarande inte har något formellt partnerskap med Microsoft. Debatten tänddes när Microsofts blockchain-specialist Omkar Naik uppgav via e-postkorrespondens med IOTA:

”Vi är glada över att samarbeta med IOTA Foundation och är stolta över att vara associerade med dess nya data-marknadsplatsinitiativ. Nästa generations teknik kommer att påskynda den anslutna, intelligenta världen och gå utöver blockchain som kommer att främja innovationslösningar, applikationer och piloter för våra kunder ”.

Nyheten ledde till en betydande höjning av priset på MIOTA-kryptovalutan och fick 500% från cirka $ 1 till över $ 5 till sitt högsta värde i december 2017.

Även om det inte finns något officiellt partnerskap fortsätter de två företagen att arbeta tillsammans på en serie teknikinnovationsapplikationer med IOTAs Tangle-nätverk.

Microsoft

Källa: www.microsoft.com

2. Volkswagen

Motorvärlden ser allt fler tekniska framsteg, och IOTA ger en hjälpande hand till processen. Driverless-teknik är en tillämpning av IOTAs datamarknad, eftersom bilarna möter olika körförhållanden över hela världen. Sensoriska data kan införas i databasen för att förbättra kvaliteten på tillverkarens framtida produkter.

Med tanke på att Chief Digital Officer (CDO) för Volkswagen, Johann Jungwirth, har gått med i IOTA-stiftelsens styrelse, kan man dra slutsatsen att de två företagen har ett nära samarbete.

VolkswagenPartnerskap med IOTA offentliggjordes i januari 2018. Jungwirth ansvarar för att leda Volkswagen genom processen för implementering av digital teknik.

Ett bevis på koncept som innebär live-testning av IOTA-nätverket har redan lanserats av Volkswagen.


”Volkswagen, tillsammans med @iotatoken, visar på # cebit18 ett bevis på konceptet hur den pålitliga överföringen av programvara över luft till fordon kan dokumenteras säkert med #tangle. Bra exempel på hur distribuerad storboksteknik kan användas i framtiden. ”

Volkswagen-gruppen består av 12 bilmärken, inklusive Lamborghini, Porsche, Bentley, Audi & Bugatti.

IOTA samarbetar redan med Porsche om Program 4-projektet, som stöddes av plattformen Startup Autobahn. IOTA och Porsche kommer att arbeta tillsammans med andra startups på ett program som integrerar smart mobilitet.

“Startup Autobahn är den ultimata innovationsplattformen som förenar teknikföretag med Silicon Valley tekniska expertis & det bästa av tysk teknik ”, sade IOTA i en tweet.

3. DnB

I början av juni meddelade IOTA att man tecknade ett avtal med Norges största finansiella koncern – DnB. DnB uttryckte sitt intresse för blockchain-baserad teknik och kryptotillgångar i många fall innan de ingick i detta partnerskap.

Partnerskapet kommer att fokusera på att formulera nya affärsmodeller, dataintegritetshanteringssystem och kollektiva cross-silo hackathons.

  “Eftersom kommunikation och betalning för mikrotjänster (IoT) och maskin till maskin (M2M) verkar öka i framtiden, tror vi att engagemang i en Distribuerad Ledger-baserad teknik som IOTA ger oss värdefull erfarenhet och kunskap om framtida intäktsströmmar och affärsmodeller. Vi ser fram emot att dyka in i IOTA-rymden ”, säger Lasse Meholm, chef för DLT på DNB.

DnB

Källa: slush.org

4. BOSCH

Bosch är ett tyskbaserat multinationellt teknik- och elektronikföretag, som för närvarande är den största leverantören av bilkomponenter i hela världen. Bosch ser på IOTA-tekniken som ett enkelt sätt genom vilket de kan samla in mikrobetalningar och information.

Bosch har för närvarande ett stort engagemang i IoT-utrymmet och ett beräknat antal av 15,6 miljarder enheter kommer att vara anslutna till sakernas internet fram till 2020.

Det tyska företaget tillkännagav sitt partnerskap med IOTA-projektet den 17 oktober 2017.

”Det finns stor potential genom Distribuerad Ledger-teknik att göra varje IoT-projekt säkrare, effektivare och ge ökad transparens för konsumenterna av IoT-lösningar. Vårt mål är att öka antagandet av Distribuerad Ledger-teknik i hela Midwest-regionen i takt med att IoT-lösningar och affärsmodeller fortsätter att växa, säger Dennis Boecker, chef för Bosch IT globala innovation vid Chicago Connectory..

“IOTA och Bosch har varit i dialog om konvergensen mellan Internet-of-Things och IOTA: s Distribuerade Ledger-teknik sedan slutet av 2015 och byggt upp ett starkt förhållande”, säger David Sønstebø, IOTA-grundare. “Vårt officiella samarbete på detta laboratorium för att utforska denna överlappning cementerar båda enheternas mål att möjliggöra ett öppet och säkert IoT-ekosystem.”

5. Fujitsu

I september ingick IOTA Foundation ett partnerskap med Fujitsu, en ledande leverantör av IT-produkter och tjänster. Fujitsu avslöjade fördelarna med IOTA Technology på den största industriella mässan i Hannover Messe, Tyskland; live demonstrationen hölls den 23 april.

Fujitsu-systemet som visas i Hannover är ett Tangle-baserat system som kommer att rullas ut på Fujitsus smarta fabrik i Augsburg. IOTA beskrivs som ”en ny protokollstandard när det gäller IT-produkter och tjänster.”

Rolf Werner, Fujitsus chef för Centraleuropeiska affärer, sa att dess Tangle kan övervinna de traditionella begränsningarna för distribuerad storboksteknik.

“Den nya tekniken är energieffektiv, erbjuder känslomässiga transaktioner och skalor extremt bra, vilket gör den väl lämpad för att bli branschstandarden för automatiserade system och en bredare maskin-till-maskin-ekonomi.” – förklarade Werner.

Fujitsu

Källa: wikipedia.org

Audi

För att bygga ett tillståndsfritt mobilitetsekosystem började IOTA Foundation arbeta med Audi Denkwerkstatt, Audi Think Tank. Målet är att utforska Tangle-teknikens olika användningsfall, bygga en prototyp på låg nivå och samla feedback från kunderna. Informationen var släppte i ett blogginlägg av chefen för mobilitet och bil vid IOTA-stiftelsen Alisa Maas i juli 2018. 

Detta visar att det finns många biltillverkare som är intresserade av att tillämpa innovativa idéer i sina projekt och erbjuder nya mobilitetslösningar. IOTAs open source-protokoll fungerar som en accelerator för affärsidéer som kräver förtroende för data, skalbarhet och kommunikation och transaktion mellan maskin och maskin.. 

Genom IOTA skulle Audi kunna standardisera och utveckla nya DLT-lösningar genom IOTA Tangle. 

SinoPac

Både SinoPac och IOTA Foundation har signerad ett samförståndsavtal tillbaka i juni 2018 där de två företagen kommer att utforska det nya digitala innovationslandskapet som möjliggörs av IOTAs Tangle-lösning. 

Enligt Holger Köther, chef för partnerskap vid IOTA-stiftelsen, är IOTA Tangle den första öppen källkod och distribuerade huvudbok som byggs för att driva framtiden för sakernas internet. SinoPac är ett av de största finansiella holdingbolagen i Taiwan med verksamhet i Asien och Stillahavsområdet. 

Genom detta Memorandum of Understanding (MoU) kommer de två företagen att utforska blockchain och distribuerad ledger-teknik genom IOTA Tangle. SinoPac har också arbetat med en notariallösning som kallas iCertificate som använder IOTAs Tangle och dess dataförändringsfunktioner. Denna certifieringstjänst gäller för olika digitala dokument för både privata och offentliga företag. 

Wilfried Pimenta de Miranda, chef för affärsutveckling vid IOTA Foundation Norge, kommenterade det:

”IOTA är stolta över att se SinoPac ta sin notifieringsplattform till nästa nivå. Det avmystifierar inte bara IOTA: s potential att använda Tangle i ett brett utbud av företagsprodukter och tjänster, utan visar också den ökande praktiska och verkliga användningen av distribuerad ledsteknik i finanssektorn. “

ENGIE Lab CRIGEN

ENGIE Lab CRIGEN, företagsforskningscentret för ENGIE Group, undertecknade ett Memorandum of Understanding (MoU) med IOTA för att samarbeta i experiment med IOTA Tangle i Energy och relaterade IoT-domäner. Informationen var släppte i ett blogginlägg av Wilfried Pimenta, affärsutvecklingschef vid IOTA Foundation, den 6 september 2019. 

ENGIE Lab CRIGEN har utforskat IOTA-användningsfall och utlöst öppna innovationsinitiativ tillsammans med andra företag och parter relaterade till IOTA-ekosystemet. Företaget har drivit bevis på konceptet Data Marketplace och experimenterat internt med IOTA Tangle. 

IOTA kommer också att utforska och testa den möjliga användningen av Tangle-tekniken och hur man kan förbättra ENGIEs affärsprocesser. Philippe Calvez, chef för forskningslaboratorium, datalogi och artificiell intelligenslaboratorium vid ENGIE Lab CRIGEN, sa att de kommer att fortsätta sitt fruktbara samarbete med IOTA genom att stärka sina kontakter med IOTA Foundation.

Som herr Calvez förklarade har många verk och Proofs of Concept redan förverkligats i labbet och de skulle vilja delta i större projekt i andra länder, inklusive Frankrike. 

ENGIE Lab CRIGEN är koncernens centrum för forskning och utveckling och kompetens på hög nivå som är tillägnad nya energikällor, inklusive väte, biogas och även LNG. 

Jaguar Land Rover 

Jaguar Land Rover har också samarbetat med IOTA Foundation för att låta förare tjäna kryptovaluta när de är på språng genom implementeringen av den innovativa “Smart Wallet.” Användare kommer att kunna tjäna poäng för att dela information om trafikstockningar, gropar och mer. Dessa medel kan automatiskt användas för att betala vägtullar, parkering och även elektrisk laddning. Detta har varit rapporterad av Cara Harbour, chef för IOTA Foundation den 29 april 2019. 

Huvudmålet är att uppnå Jaguar Land Rovers Destination Zero vision, inklusive noll olyckor, noll överbelastning och noll utsläpp. Användare kommer att kunna tjäna krediter genom att automatiskt rapportera vägförhållandedata, inklusive trafikstockningar till navigationsleverantörer och lokala myndigheter. Dessa krediter kan användas för att betala för kaffe, vägtullar eller parkeringsavgifter för smarta laddning av elfordon. 

För att göra det kommer “Smart Wallet” att använda den senaste kryptotekniken som tillhandahålls av IOTA Foundation. 

Nick Rogers, verkställande direktör för produktteknik, Jaguar Land Rover, sa att deras centrum för programvaruutveckling i Shannon arbetar med kryptovalutor för att förbättra människors liv. Förare kommer att kunna dela data och göra betalningar via ansluten teknik. 

I frågan kommenterade han:

“Jaguar Land Rover omfattar autonom, ansluten, elektrifierad och delad mobilitetsteknik när vi strävar efter att göra bilar säkrare, renare och smartare för alla.”

AKITA Blockchain-lösningar

Blockchainföretaget AKITA har skapat tre olika Smart Machine Agents (SMA) som drivs av distribuerad storboksteknik (DLT). I det här fallet drivs dessa enheter av IOTA Tangle-nätverket som utformades för att passa behoven hos sakernas internet (IoT). 

Med Tangle-nätverket är det möjligt att automatisera mikrotransaktioner i realtid som är baserade på millisekunder och Bluetooth RSSI. De tre SMA-lösningarna som skapats av AKITA inkluderar en bil, ett närmande parkeringssystem och en virtuell skatteenhet. 

Så snart bilen når parkeringsläge startar en timer på SMA för att mäta den exakta parkeringslängden. När bilen lämnar stannar timern. Bilen överför sedan pengar automatiskt till parkeringsmaskinen. I exemplet de använde parkerades bilen 2 timmar, 47 minuter och 23 sekunder och skickade 10043 IOTA till parkeringsmaskinen där 1 sekund var lika med 1 IOTA.  

Den virtuella statliga skatteenheten tillåter omedelbar transaktion av pengar från en enhet till en annan. I det här fallet inkluderade den tidigare transaktionen en skatt på 5% som överfördes från parkeringsenheten till regeringen utan att använda något papper. 

Blogginlägget som släpptes av AKITA Blockchain Solutions har följande lydelse:

”Detta scenario visar bara början på en kommande direkt maskin-till-maskin-ekonomi. Den erforderliga tekniken finns redan idag och vårt Proof of Concept (PoC) med live, integrerade hårdvaruprototyper på live IOTA Main Net visar att det är möjligt. ”

Alliander

Alliander, en holländsk energinätoperatör, skapade ett bevis på koncept där smarta mätardata kan erhållas med en Raspberry Pi och publiceras med IOTA Masked Authenticated Messaging. Denna delningsprocess kan hjälpa energiövergången. På många ställen, när individer har möjlighet att få tillgång till energianvändningsdata i realtid, kan det hjälpa till att balansera nätet. 

Det är dock inte möjligt att dela energidata utan att följa den. Den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) trädde i kraft den 25 maj 2018 och skyddade europeiska medborgare och deras uppgifter. 

IOTAs Tangle har en funktion som heter Masked Authenticated Messaging (MAM) som gör det möjligt att publicera och även hämta krypterade meddelanden. MAM kan användas för åtkomst och kontroll av dataintegritet. 

Enligt ett blogginlägg som släpptes av programvarutekniker Erwin Rooijakkers kunde energidata användas av alla som användarna litar på. Detta kan hjälpa ägare att kontrollera sin information, och alla kan skapa tjänster kring den. 

Genom att använda IOTA är det möjligt att förbättra hastigheten på proof-of-work (PoW) för publicering av MAM-datameddelanden. Utöver det är det möjligt att standardisera nyckelutbyte och nyckelrotation. 

Avery Dennison

Avery Dennison och IOTA arbetar tillsammans för att driva fram transparens i leveranskedjan genom att utnyttja IOTAs trasselnätverk. Genom en etikett som helt enkelt kan skannas med en smartphone skulle konsumenterna kunna förstå hur en produkt rörde sig sedan den skapades tills den nådde köparen. 

Detta tillhandahåller konsumenter med möjlighet att ha information om hela leveranskedjan, inklusive produktens äkthet och dess hållbarhetsinformation. Dessutom kommer varumärken att ha full synlighet för sin produkts resa genom hela leveranskedjan. 

Det finns många lösningar som redan har implementerats på marknaden och IOTA är helt klart en av de ledande på marknaden.

Läs mer

Lär dig mer om IOTA-projektet i den här nybörjarhandboken, med detaljerad beskrivning av projekthistorik, tokenanvändning och mer!

Intresserad av att investera i IOTA? Gör din due diligence först och främst. Läs vår IOTA-prisförutsägningsartikel, liksom hur partnerskap kan öka MIOTA-priset.

Du kan köpa MIOTA på Binance med information i den här guiden och lagra MIOTA på Ledger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map