Hur man skapar en Bitcoin-plånbok

Vad är Bitcoin?

Termen bitcoin används för två olika komponenter Bitcoin-protokoll och bitcoin-kryptovaluta. Men det som tänker mest på när ordet bitcoin nämns är bitcoin kryptovalutan.

Bitcoin-kryptokurrency gör finansiella transaktioner mycket enklare mellan flera användare utan att behöva behandlas av en central myndighet, till exempel finansinstitut (banker) eller tredjeparts betalningsportaler. Även om det kallas en valuta, är det inte tryckt på sedlar som fiatpengarna. Den skapas elektroniskt genom en gruvprocess och förvaras i speciell programvara som kallas plånböcker.

Bitcoin används för att betala för varor och tjänster om båda parter är villiga att acceptera det. Det är mer som de traditionella fiatvalutorna, men bitcoin-transaktioner görs digitalt.

Vad är pappersplånböcker?

Bitcoin-pappersplånböcker, även om de genereras online, kallas ofta offline / kylförvaring. Som namnet antyder trycks pappersplånböcker på papper eller inbundna material som ökar dess hållbarhet.

Efter att en pappersplånbokadress och dess privata nyckel har genererats. Nyckelgenereringsprocessen sker via klienternas webbläsare och överförs inte via internet. För att vara på den säkra sidan är det lämpligt att rensa webbläsarkakorna efter utskrift.

Pappersplånböcker är säkrade eftersom de genereras på klientsidan och plånbokadresserna är helt offline. En bra sak med det är att det inte är inom räckhåll för hackare. Så mycket som du inte genererar dina adresser på en nätfiskewebbplats eller en bluffwebbplats, kan du vara säker på att de genererade nycklarna är okända för den tredjepartswebbplats du genererade dem från och därmed gör dina tillgångar säkrade. Även om utskrift av en pappersplånbok inte kan behandlas av cyberangripare, har du fortfarande mycket att göra för att säkra plånboken från människor runt dig.

Hur du skapar din pappersplånbok.

Webbplatser som WalletGenerator.Net och BitAddress.Org gör det enkelt och enkelt att generera säkra bitcoin-adresser.

Följande instruktioner tar dig igenom hur du genererar din bitcoin-plånbokadress med WalletGenerator.Net-plattformen.

Första steget:

Du måste välja önskad kryptovaluta för att generera en slumpmässig bitcoin-plånbokadress för utskrift. Standardplånboken som ska genereras är bitcoin.

Andra steg:


Klicka på fliken pappersplånbok och klicka på utskriftsknappen på sidan. Det är tillrådligt att inte spara din genererade adress som PDF, eftersom den lätt kan hackas än när du skriver ut detaljerna på ett papper.

Tredje steget:

Följ raderna på den utskrivna sidan för att lägga din plånbok korrekt.

Fjärde steget:

Du är nu redo att börja samla kryptovalutor från vänner och kunder. Din allmänna adress är vad du delar; du kan dela det så mycket du vill, det är vad andra kommer att använda för att skicka dig kryptovalutor.

Femte steget:

Dina privata nycklar är åtkomst till dina kryptovalutor; om det blir stulet riskerar du att förlora alla dina mynt.

Notera: Du bör testa din nybildade plånbok med små belopp först innan du skickar in stora mängder.

Så här spenderar du bitcoins på dina pappersplånböcker.

Du kan använda Blockchain.Info eller en annan liknande onlineplånbok för att återvinna dina pengar online. Offline plånbok att använda skulle vara Electrum plånbok. För den här guiden använder vi Electrum plånbok.

Med Electrum Client kan du importera dina privata nycklar i pappersplånboken för att få tillgång till dina pengar på tillhörande plånbokadress. Klicka här för att ladda ner Electrum-applikationen för ditt operativsystem.

Steg 1:

När du har installerat Electrum-plånboken framgångsrikt klickar du på plånboken > Välj Alternativ för privata nycklar > och välj alternativet Importera.

Steg 2:

Dialogrutan Importera privata nycklar visas, ange din privata nyckel så som den visas i din tryckta plånbok.

Steg 3:

Klicka på Importera-knappen för att slutföra importprocessen. En dialogruta visas för att bekräfta en lyckad import.

Dina bitcoins är nu tillgängliga att spenderas.

Bästa sätten att lagra pappersplånböcker.

  • Laminera dina pappersplånböcker för att skydda dem från att förstöras av flytande ämnen.
  • Du kan också hålla det säkert genom att förvara det i en papperspåse.
  • Håll dina pappersplånböcker borta från barn, lite i fel ände av papperet kan kosta dina tusentals livsbesparingar.
  • Använd ett värdeskåp för att skydda din plånbok mot stöld.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map