Hur man köper IOTA (MIOTA) på Binance

När detta skrivs finns det 14 mynt med ett börsvärde på över 1 miljard dollar. Medan många av dessa 14 mynt konkurrerar direkt mot varandra, erbjuder IOTA (crypto token MIOTA) en mycket mer unik arkitektur och ett värdeförslag. Som sådan bör alla som vill ha en varierad portfölj eller bara vill vara med i en spännande teknisk utveckling överväga att köpa in IOTA.

Den här guiden kommer att visa dig hur du köper dina första MIOTA-mynt på ett av världens största börser, Binance.

Vad är IOTA?

IOTA är en distribuerad ledgerplattform som tänker driva Internet of Things (IoT) -ekonomin. Tja … vad är IoT??

Sakernas internet är nätverket där alla typer av enheter kommunicerar med varandra, delar data och utför automatiska åtgärder. Smarta TV-apparater, smarta hem och Amazons Alexa är bara början. Många tror att IoT har nästan obegränsad potential att expandera och omfattar allt i vår vardag.

Ett hinder för IoT: s framsteg är förmågan för enheter att göra transparenta mikrotransaktioner mellan varandra utan betydande avgifter för varje transaktion. Det här är problemet som IOTA vill lösa, med MIOTA-myntet.

För att möjliggöra omedelbara mikrotransaktioner utan avgifter måste frågan om skalbarhet med traditionella blockchain-plattformar åtgärdas. IOTA gör detta med en annan arkitektur än blockchain som används av sådana som Bitcoin och Ethereum. Deras strukturerade riktade acykliska graf (DAG) (kallad “Tangle”) gör att transaktioner kan köras parallellt med varandra och teoretiskt skalas för att fungera snabbare med mer aktivitet i nätverket.

Detta kryptovalutanätverk använder inte det traditionella blockchain-systemet som andra virtuella valutor använder. Det använder faktiskt den ovannämnda termen Tangle. På detta sätt löses skalbarhetsproblemen som påverkade andra kryptovalutanätverk. 

IOTA är för närvarande den 19: e största kryptovalutan på marknaden med en värdering på 671 miljoner dollar. Det är möjligt att köpa denna kryptovaluta för 0,241 dollar. 

Om du vill lära dig mer om IOTA (MIOTA) har vi skrivit en nybörjarguide till IOTA.

Låt oss nu se hur du kan köpa IOTA-tokens.

Steg 1: Registrera dig för ett konto på Binance

Det finns flera börser på kryptomarknaden, men Binance är verkligen en av de mest erkända och största i världen. Börsen erbjuder för närvarande inte kryptohandelstjänster utan också många andra produkter för alla typer av investerare runt om i världen. Dessutom är Binance också ett av börserna med den största likviditeten för mindre digitala tillgångar och andra altcoins. 

I skrivande stund hade Binance en handelsvolym på $ 649 miljoner de senaste 24 timmarna och IOTA kan handlas mot Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Tether (USDT). IOTA representerar 0,12% av plattformens totala handelsvolym.

Inte många större Fiat-börser erbjuder möjligheten att köpa IOTA-tokens med Fiat-valuta (USD, EUR, JPY) än. Så den här guiden kommer att fokusera på handel med Bitcoin eller Ethereum för IOTA.


Om du inte redan har registrerat dig för ett konto på Binance. Utbytet är öppet för människor i nästan alla delar av världen och bör inte ta lång tid.

binansregister

Steg 2: Verifiera ditt konto

Binance kräver att du skickar in flera verifieringsdokument innan du kan börja handla. Godkännandeprocessen är vanligtvis snabb, men i vissa fall kan det ta upp till en dag.

Konfigurera dessutom 2-faktor autentisering för att skydda ditt konto.

Steg 3: Skicka BTC, ETH, BNB eller USDT till ditt Binance-konto

När du har registrerat dig måste du skicka Bitcoin, Ethereum, Binance Coin eller Tether till din Binance-plånbok. Om du inte har något av dessa mynt kan du köpa med kredit- eller bankkort från webbplatser som Coinmama eller Changelly, eller från ett Fiat-utbyte som Coinbase.

För att göra en insättning, gå till menyn högst upp på sidan, välj “Fonder” och sedan “Insättningar”.

Sök i rullgardinsmenyn efter det mynt du vill sätta in. Binance ger dig en plånbokadress som du kan skicka dina mynt till. Se till att du bara skickar rätt typ av mynt (dvs. BTC till BTC-plånboken). Alla andra mynt som skickas hit kan gå förlorade.

insättningsbalans 1

Steg 4: Vänta på bekräftelse

Transaktioner slutförs ofta mycket snabbt, men kan i vissa fall ta upp till flera timmar beroende på nätverksbelastningen vid den tiden.

Se till att din transaktion har slutförts innan du fortsätter.

Steg 5: Hitta och välj önskat handelspar

När din insättning har gått igenom, flytta till bytesdelen i Binance. Klicka på “Exchange” från menyn högst upp och sedan på “Basic”.

Från utbytesskärmen, hitta rutan på höger sida. I sökfältet väljer du det mynt du satte in tidigare och sök efter IOTA. Klicka på det par som kommer upp (IOTA / BTC, IOTA / ETH, IOTA / BNB eller IOTA / USDT).

iota binance 1

Valfritt: Använd Binances avancerade verktyg för att köpa vid rätt tidpunkt

Binance erbjuder mycket data, till exempel diagram i realtid och orderhistorik, som hjälper dig att spåra ett mynts resultat och köpa vid bästa tidpunkt.

Börsen låter dig också ställa in köp- eller säljgränser. Det betyder att du kan sätta till pris (i BTC, ETH, BNB eller USDT) som du vill köpa. När priset når den punkten kommer bytet automatiskt att göra din handel.

Det finns många olika verktyg som gör det möjligt för handlare och investerare att få bättre handelsupplevelse på marknaden.

iota binance 3

Steg 6: Välj hur mycket IOTA som ska köpas

Lägg in det pris du vill köpa IOTA för, eller välj Marknad för att köpa till nuvarande pris (marknadspriset är bra för nybörjare).

Välj nu hur mycket IOTA du ska köpa. Du kan välja ett specifikt belopp i IOTA eller 25%, 50%, 75% eller 100% av BTC / ETH / BNB / USDT-mynt i din Binance-plånbok.

Steg 7: Köp IOTA!

Klicka på den stora gröna knappen för att slutföra din handel!

Steg 8: Flytta dina mynt till en säker IOTA-plånbok

Den bästa metoden i krypto är att förvara dina mynt i en säker plånbok som du kontrollerar, inte på en börs. Så när du är klar med handel, ta alltid ut dina mynt.

Det finns olika kryptoplånböcker i utrymmet som gör att du kan lagra dina pengar säkert. Detta är mycket viktigt eftersom utbyten vanligtvis påverkas av hack och attacker som kan leda till förlust av virtuella valutor från användarna. Hårdvaruplånböcker anses vara de säkraste för att lagra digitala valutor.

För att göra detta behöver du en plånbok som stöder IOTA. Eftersom IOTA är ett nyare projekt än många andra värdefulla kryptovalutor finns det inte så många plånboksalternativ tillgängliga än. De Atomic Wallet och GUI IOTA Light Wallet är båda solida alternativ för Desktop, medan Trinity plånbok eller tjänstemannen IOTA Android-plånbok är två mobila alternativ för Android-användare.

För att ta ut mynt i din egen plånbok, klicka på “Funds” och sedan “Uttag”.

iota binance 4

Välj IOTA i rullgardinsmenyn. Lägg till adressen från din IOTA-plånbok, kontrollera att den är korrekt och tryck på skicka. Kontrollera Binance för att bekräfta att ditt uttag har lyckats.

Binance tillåter också användare att köpa några digitala valutor med kreditkort. Detta är viktigt för användare som vill ha tillgång till kryptomarknaden på ett snabbt och enkelt sätt. Ändå finns det för närvarande några digitala valutor tillgängliga för inköp med den här metoden. 

…och det är allt! Nu vet du hur du får dina första IOTA-tokens på Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map