Hur man bryter Litecoin: hårdvara och programvara

Virtuell “gruvdrift” är en av de mest intressanta sakerna med kryptorummet. Idén att man kan använda sin dator för att tjäna en passiv inkomst i kryptovaluta har dragit en flod av entreprenörer under de senaste åren, liknar guldhastigheten på 1800-talet. Den här artikeln kommer att fokusera på hur man bryter Litecoin, en av de äldsta och mest kända kryptovalutorna.

Vad är gruvdrift exakt? I stora drag är det hur blockchain-nätverk och kryptovalutor kan decentraliseras. Betydelse som inte är under kontroll eller drift av ett enda företag. Varje transaktion som sker i ett nätverk måste verifieras och bekräftas. När detta är gjort läggs ett “block” till nätverket för den transaktionen, vilket bildar (därav namnet) en kedja av block.

Verifiering kommer från “gruvarbetare”. Datorer som kör en specialfunktion för att lösa ett system av algoritmer för att slutföra blocket. Många gruvarbetare tävlar om att lösa algoritmen först. Den som gör belönas med mynt från det nätverket (till exempel Bitcoin).

Bitcoinbrytning har länge varit det mest populära, eftersom själva myntet har det högsta värdet. Men det betyder att konkurrens också är den högsta och därmed den svåraste att få anständig avkastning. Av den anledningen kan mindre konkurrenskraftiga mynt, som Litecoin, faktiskt ge en bättre avkastning på investeringen på grund av mer konsekventa belöningar.

Den här guiden kommer att berätta vad som krävs för att börja bryta Litecoin.

Vad är Litecoin?

Låt oss börja med en kort förklaring av vad Litecoin egentligen är.

Det finns en vanlig fras som används för att beskriva Litecoin. Om Bitcoin är lika med guld är Litecoin silver. Litecoin skapades som en gaffel från Bitcoin-koden av före detta Google-ingenjör Charlie Lee. Litecoin fungerar på ett mycket liknande sätt som Bitcoin och är utformat för att hantera transaktioner snabbare, vilket gör det till ett bättre alternativ som en daglig betalningsmetod..

Litecoin släpptes först 2011. Sedan dess har det varit en av de högst värderade altcoins och var Bitcoins största konkurrent före Ethereums släpp. Även om Litecoins värdering har sjunkit något jämfört med andra stora cap-mynt är det fortfarande en av de bästa transaktionsvalutorna. Litecoin accepteras för närvarande av över 200 online- och murverk.

Vad du bör tänka på innan du börjar bryta Litecoin

Crypto mining är inte lika lätt som att ta en pickaxe och börja gräva. Det finns flera förutsättningar du måste tänka på innan du börjar, och ärligt talat kommer inte alla att kunna bryta krypto.

Du kommer att behöva en betydande investering för att bryta Litecoin. I de tidiga dagarna kunde man bryta på vilken som helst anständig dator. Men på grund av gruvdriftens natur och hur användare tävlar med varandra för att tjäna blockbelöningen har enheter som används för gruvdrift blivit otroligt kraftfulla. Den som försöker bryta på en vanlig dator blir misshandlad varje gång.

Så för att ha någon realistisk chans att få blockbelöningar behöver du en skräddarsydd gruvdator och förmågan att betala energikostnaderna för att köra maskinen. På grund av elkostnaderna i förhållande till kryptopriserna är gruvdrift inte alltid genomförbart i vissa delar av världen, eftersom du sannolikt inte kommer att tjäna tillräckligt med avkastning för att täcka din elräkning ensam.

Du måste ta hänsyn till hur mycket daglig avkastning du sannolikt kommer att göra efter dina energikostnader. Tänk också på den tid det tar att återvinna de pengar som spenderas på gruvdrift. Du kan tjäna $ 2 per dag vinst, men om du spenderade $ 1000 på en gruvdator kommer det fortfarande att ta mer än två och ett halvt år att bara jämna ut. Det vill säga, förutsatt att priset på Litecoin inte förändras. Det kan stiga och din gruvdrift kan bli lönsammare lättare, men det kan också falla och göra dig förlorad.

Det finns flera alternativ för dem som vill få en bit av gruvkakan, men som inte har råd att driva en installation själva. Vi kommer till det lite senare, men först, här är hur man bryter Litecoin själv.


Hur man bryter Litecoin

Det första du behöver är en kryptoplånbok som kan hålla dina mynt. För utvinning av Litecoin är det bästa alternativet Litecoin kärnplånbok, designad och stöds av Litecoin-utvecklarna.

Därefter behöver du en maskin för att bryta Litecoin. Du kan sätta ihop en gruvinstallation, eller “rigg”, själv, eller så kan du köpa en specialgjord kryptominer. Kinesiskt baserat företag Bitmain är en av världens största leverantörer av gruvutrustning och säljer en rad gruvdatorer via deras webbplats. Bitmans Antminer-maskiner är gjorda för kryptogruv och erbjuder i allmänhet den mest effektiva kombinationen av datorkraft kontra energiförbrukning för att ge bästa avkastning när du bryter Litecoin.

Hur man bryter Litecoin med Antminer L3 Plus

Om du har lite kunskap kan du skapa en själv. De viktigaste komponenterna du behöver är:

  • En eller flera grafikbehandlingsenheter (GPU) på hög nivå
  • En kylenhet eller fläktinstallation (gruvarbetare riskerar att bli överhettade med den energi de använder)
  • Någon form av Scrypt mining programvara

I allmänhet kommer riggar att ställas in med ett antal anslutna GPU: er för att få mest kraft och högsta chans att vinna blockbelöningen. Det betyder att du sannolikt kommer att behöva en anständig mängd utrymme tillägnad maskinen.

Du måste se till att du har konsekvent tillgång till ström- och internetanslutningar för att bryta Litecoin i en smidig driftsmiljö dygnet runt. Om du inte planerar att hålla kvar på lång sikt kan du registrera dig för en kryptobörs så att du kan flytta de mynt du bryter. Ett utbyte som Binance låter dig byta din Litecoin mot Bitcoin, Ethereum eller ett brett utbud av mindre mynt samtidigt Coinbase låter dig ta ut dina mynt för Fiat-valutor (USD eller EUR).

Slutligen är det inte riktigt så passivt att driva en gruvdrift på lång sikt som du kanske tror. Det är viktigt att hålla dig uppdaterad om all utveckling inom gruvindustrin. Crypto och crypto mining är fortfarande mycket unga, så förändringar sker ständigt. Gruvarbetare måste utvecklas med förändringarna. Ny teknik kan komma på marknaden, vilket till exempel gör äldre maskiner föråldrade. Detta kan också innehålla uppdateringar av Litecoin-nätverket, vilket kan påverka dess gruvalgoritm.

Hårdvaruutrustning

För närvarande inkluderar några av de bästa Litecoin-gruvarbetarna Antminer L3 ++, Innosilicon A4 och Innosilicon A6. Att välja rätt och mest effektiva gruvarbetare kommer helt klart att göra skillnad när man tävlar om belöningarna från Litecoin-nätverket. 

Det finns flera faktorer som gör det mer lönsamt att bryta Litecoin och andra digitala tillgångar. En av dessa saker är relaterad till hårdvaran som används av gruvarbetaren. De som använder äldre ASIC-gruvarbetare kommer att ha lägre prestanda än användare som köpte nyare och kraftfullare hårdvara. 

Den mest populära gruvarbetaren för Litecoin är den som skapats av Bitmain som heter Antminer L3 ++. Detta är en uppdatering av den tidigare modellen Antminer L3 +. Maskinen har en hashfrekvens på 596 MH / s med en strömförbrukning på 1050W. Gruvarbetaren släpptes tillbaka i maj 2018 och den arbetar med en temperatur mellan 0 ºC och 40 ºC. 

A4 Dominator skapad av Innosilicon var världens första 14 nm Litecoin gruvarbetare som gick in i massproduktion. ASIC-gruvarbetaren lanserades 2016 och levererades i mitten av oktober 2016. Denna gruvarbetare erbjuder 280 MH / s per enhet med en prestanda som kan vara + – 10%. Samtidigt har den en förbrukning på 1,5 W / MH, vilket innebär att den skulle förbruka 420 W.. 

A6 är också en av de mest kraftfulla Litecoin-gruvarbetarna på marknaden med en hastighet på 1230 MH / s och en energiförbrukning på 1500W. Gruvarbetaren kan också arbeta med en omgivningstemperatur mellan 0 ° C och 40 ° C.

Elförbrukning

Nu när Litecoin just har upplevt en halvering blir det mer än viktigt att göra gruvarbetare effektivare genom att sänka kostnaderna. El och kostnaderna i samband med det är en av de viktigaste sakerna för gruvarbetare att vara lönsamma eller inte. Högre elpriser kommer helt klart att ha en negativ effekt på intäkterna när du bryter Litecoin. 

För att minska elförbrukningen tenderar gruvarbetare att verka i kallare regioner och länder. Ryssland, Island, Kina och Kanada är bra platser för krypto gruvarbetare att lokalisera sin verksamhet. Med lägre temperaturer kräver gruvarbetare mindre kylning för att arbeta effektivt – det vill säga att ge högsta hashhastighet och konsumera så lite el som möjligt för att hålla dem svala.

Förnybara energier är också ett bra sätt att bryta Litecoin på ett mer lönsamt sätt. Att flytta till platser med stora energireserver (vind, sol eller hydraulik) kan vara ett bra sätt att minska utgifterna. 

Gruva Litecoin the Non-Solo Way

Om kryptobrytning låter lite skrämmande beror det på att det är det. Du kan inte längre inrätta en liten gruvdrift på ditt hemmakontor och konkurrera med kommersiella gruvgårdar. Lyckligtvis finns det några alternativ för dem som inte har möjlighet att starta en verksamhet på kommersiell nivå.

Ett alternativ är att gå med i en gruvpool. Det är här många människor sätter samman sin datorkraft för att lösa blocktransaktionen och tjäna blockbelöningar. Med belöningen fördelad mellan varje part är avkastningen lägre, men det ger tillgång till gruvdrift med en mycket lägre investering.

Ett annat alternativ är att köpa aktier i en gruvdrift. Detta gör det möjligt för företag som driver gruvriggar eller större gruvgårdar att bygga större och mer konkurrenskraftiga inställningar, vilket ger en högre avkastning. Medan de som inte har råd eller inte vill bryta av sig själva kan investera och tjäna en passiv inkomst.

Det finns många ansedda företag som driver gruvpooler eller investerar i gruvdrift, men det finns också många bedrägerier. Om du funderar på att investera i någon av dessa metoder för att bryta Litecoin, var noga med att göra noggrann undersökning och granskning så att du inte hamnar offer för en olaglig operation.

Gruvdrift Litecoin: Sammanfattningsvis

Bitcoin-gruvdrift är inte längre genomförbart på något mindre än en kommersiell nivå i full skala. Och medan Litecoin-gruvdrift börjar gå på samma sätt är det mycket mer realistiskt för någon som driver en solo-gruvdrift.

Beroende på vart Litecoin-priset går inom en snar framtid, skulle en gruvinvestering på en björnmarknad som 2018 kunna betala betydande utdelningar om nästa tjurkörning skulle anlända.

Om du vill börja bryta Litecoin nu och ha möjlighet att göra det samtidigt som du bibehåller en vinst, skulle det bästa rådet vara att investera i en av Bitmains Antminer-maskiner. Håll bara kontakt med marknaden så att nya framsteg inom gruvdrift inte har dig kvar.

Intresserad av att lära dig mer om priset och lönsamheten för att bryta Litecoin? Du kan läsa vår fullständiga (och konsekvent uppdaterade) Litecoin-prisförutsägelse här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map