Hur man beräknar BitMEX-vinsten

Om du för närvarande tar dina allra första steg som kryptoinvesterare eller näringsidkare, är det en stor chans att du redan kan titta på BitMEX, en av de mest populära Bitcoin-handelsplattformarna. Dess dagliga handelsvolym är på över 35 000 BTC och har över 540 000 tillgångar varje månad. Utan tvekan är BitMEX en imponerande plattform som har en mängd användbara handelsverktyg.

Eviga kontrakt, uppåtgående vinst- och nedåtriktade vinstkontrakt, finansieringsavgifter, handelsavgifter, orealiserade och realiserade PNL (vinst och förlust), alla dessa villkor kan vara besvärliga för dig först. Innan du handlar effektivt på BitMEX är det absolut nödvändigt att du förstår vad de menar, bara genom att förstå dem kan du lära dig att beräkna dina vinster på den nämnda plattformen.

Bitmex har en inbyggd vinst / förlustkalkylator som kan användas relativt enkelt om du har lite tålamod för att lära dig vad det handlar om. Vi har skapat en snabb genomgång av BitMEX-kalkylatorn för att hjälpa dig att lära känna dig lite bättre.

Bitmex vinstkalkylator

Bitmex vinst / förlustkalkylator

BitMEX-vinstkalkylatorn kan nås från den övre vänstra delen av BitMEX-gränssnittet, inom avsnittet Beställning. För att komma åt den klickar du på den räknarformade knappen från menyens övre högra sida, bredvid knappen Inställningar.

Räknaren har två huvudsakliga “sidor”, långa och korta och tre flikar: vinst / förlust, målpris och likvidationspris. Nedan hittar du de angivna fälten för att ange kvantitet, ingångspris, utgångspris och hävstång. Resultaten visas automatiskt till höger om miniräknarens kompakta användargränssnitt i avsnitt som marginal, ingångsvärde, utgångsvärde, vinst / förlust, vinst / förlust% och ROE%.

Förklaring om köp och försäljning

För att ytterligare förklara hur BitMEX Vinst / förlustkalkylator fungerar, vi kommer att använda faktiska exempel på eviga kontrakt, uppåtriktade vinstkontrakt och nedåtriktade vinstkontrakt.

Eviga kontrakt

Låt oss föreställa oss att du längtar efter 1000 XBTUSD-kontrakt med ett genomsnittligt inträdespris på $ 1000. Om XBTUSD-priset för närvarande är 1 250 USD, baseras den orealiserade PNL (vinst och förlust) på skillnaden mellan det genomsnittliga ingångspriset och märkpriset.

Den orealiserade vinsten beräknas enligt följande: ($ 1 / $ 1 000 – $ 1 / $ 1 250) * 1 000 = 0,20 XBT

Den realiserade PNL baseras på skillnaden mellan det genomsnittliga ingångspriset och det pris till vilket du säljer XTBUSD. Realiserad PNL beräknas med hänsyn till var du kan köpa eller sälja din position. För det mesta är detta inte märkespriset.

Den beräknas med följande formel: ($ 1/1 000 – $ 1 / $ 1 500) * 500 = 0,17 XBT, där 1500 är det sista priset på XBTUSD och 500 är antalet kontrakt du sålde.

Uppåtgående vinstavtal

Du vill köpa 100 XBT7D_U110-kontrakt med ett genomsnittligt ingångspris på 0,03 XBT. Det senaste för närvarande kända priset på XTB7D_U110 är 0,05 XBT.

I det här fallet representeras den orealiserade PNL av skillnaden mellan det senaste priset och det genomsnittliga ingångspriset. Den beräknas enligt följande: (0,05 XBT – 0,03 XBT) * 100 = 2 XBT.

Den realiserade PNL representeras av skillnaden mellan det pris till vilket du bestämmer dig för att sälja XBT7D_U110 och den genomsnittliga prisinmatningen. Om du till exempel väljer att sälja 50 XBT7D_U110-kontrakt till 0,05 XBR kommer formeln att vara (0,05 XBT – 0,03 XBT) * 50 = 1 XBT

Downside Profit Contract

För det här exemplets skull, föreställ dig att du vill köpa 50 XBT7D_D90-kontrakt till ett genomsnittspris på 0,02 XBT, samtidigt som du tänker på att det sista priset på XBT7D_D90 för närvarande är 0,04 XBT.

Den orealiserade PNL representeras av skillnaden mellan det senaste priset och det genomsnittliga ingångspriset och beräknas enligt följande: (0,04 XBT – 0,02 XBT) * 50 = 1 XBT

Den realiserade PNL representeras av skillnaden mellan det genomsnittliga ingångspriset och det pris till vilket du säljer XBT7D_D90. Om du ska sälja 25 XBT7D_D90 till 0,04 XBT, blir den realiserade vinsten (0,04 XBT – 0,02 XBT) * 25 = 0,5 XBT

Finansieringsavgifter

BitMEX kommer med stöd för så kallade Perpetual Contracts. Om du ska köpa eller sälja ett evigt kontrakt kommer du antingen att betala eller få finansieringsavgifter ibland under handelsperioden.

Ett evigt kontrakt liknar ganska ett futureskontrakt. Det skiljer sig emellertid från det ovan nämnda avtalet genom att ha följande särdrag: det är ingen utgång eller förlikning involverad, det kan handla mycket nära indexpriset eftersom det kan efterlikna en marginalbaserad spotmarknad. Mer information om Eviga kontrakt och Framtida kontrakt finns på BitMEX officiella webbplats

Låt oss säga att du handlar med XBTUSD och att var 8: e timme finns en finansieringsavgift som för närvarande är värd 1%. Finansieringsavgiften betalas från köpare till säljare. Låt oss till exempel föreställa oss att du för närvarande längtar efter 100 XBT i värde XBTUSD. Om positionen inte har någon realiserad PNL och det är finansieringstid måste du betala 1 XBT. Efter att finansieringsavgiften har betalats är din realiserade PNL nu -1 XBT.

Handelsavgifter

Den realiserade PNL används för att beräkna alla nödvändiga handelsavgifter. Om du till exempel skulle köpa XBTUSD och marknaden skulle vara densamma, är din orealiserade PNL 0 och den realiserade PNL är negativ eftersom du betalade en avgiftsavgift när du köpte XBTUSD.

Realiserad PNL-redovisning

Om du minskar storleken på en befintlig position eller om du stänger den helt, kommer den realiserade PNL automatiskt att visas på BitMEX-handelspanelen.

Till exempel, för en öppen position med en realiserad vinst på 10 XBT, visar fliken Öppna positioner detta belopp. Det är exakt motsatt om du stänger samma position och realiserar en vinst på 10 XBT. Då visas 10 XBT på fliken Stängda positioner.

Om du skapar en ny position på kontraktet i fråga blir den realiserade PNL 0 XBT och den visas på fliken Öppna positioner. Omvänt, om du stänger positionen kommer varje realiserad PNL att läggas till på fliken Stängd position.

Vi hoppas att den här guiden belyser vad som kan tyckas vara en ganska besvärlig kalkylator och att beräkna din BitMEX vinster kommer från och med nu att vara en bris.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map