Hur man använder MyEtherWallet Nybörjarguide

Vad är MyEtherWallet?

Sedan lanseringen 2015, MyEtherWallet, eller kort MEW plånbok, har vunnit mycket popularitet i Ethereum sfär blir en av de mest kända Ethereum-plånböckerna och en av de bästa kryptovalutaplånböckerna i allmänhet. MyEtherWallet är en webbaserad tjänst som låter dig kontrollera dina pengar. Den används för säker lagring, sändning och mottagning av Ether- och ERC-20-tokens, samt för interaktion med smarta kontrakt.

Tjänsten ger sina användare en adress (allmän adress) där de kan ta emot mynt och token från vem som helst. Det ger också sina användare ett snabbt sätt att skicka mynt via en privat nyckel (hemligt lösenord).

Fördelar och nackdelar

Jämfört med andra plånböcker online erbjuder MyEtherWallet förbättrad säkerhet och mer kontroll över din egen plånbok och privata nycklar. När du använder MyEtherWallet använder du inte typisk inloggningsinformation som ett webbplatskonto eller ett lösenord och du lagrar inte information på webbplatsen. En annan fördel med MyEtherWallet är att det kommer med stöd för ERC-20-token. Slutligen är det enkelt att använda även för första gången användare tack vare dess icke-imponerande men ändå mycket praktiska GUI.

När det gäller nackdelar har MyEtherWallet inte stöd för ett brett utbud av enheter, eftersom det bara finns som en webbapp och som en Chrome-tillägg. Dessutom ger plånboken endast tillgång till Ethereum blockchain. Därför kan den inte användas med andra altcoins.

Hur man använder MyEtherWallet

Så här skapar du en MEW-plånbok – Steg för steg-guide

STEG 1

För att börja använda MyEtherWallet, gå till https://www.myetherwallet.com/, och generera en ny plånbok. Det är viktigt att vara medveten om möjliga nätfiskebedrägerier eftersom det har skett många incidenter där hackare har stulit privata nycklar genom att skapa webbplatser som ser lika ut. Se till att webbplatsen har “MYETHERWALLET LLC (US)” eller “Säkra” gröna skyltar som anges i adressfältet.

STEG 2

När webbplatsens huvudsida har laddats visas alternativet att skapa en ny plånbok i avsnittet Ny plånbok. Ange lösenordet eller en fras i det särskilda fältet och klicka bara på knappen “Skapa ny plånbok”. Observera att lösenordet kommer att användas för att kryptera din privata nyckel och att du behöver både lösenordet och den privata nyckeln för att ytterligare låsa upp din plånbok.

MyEtherWallet terminal

STEG 3

MyEtherWallet.com genererar sedan en lösenordsskyddad privat nyckel som beskrivs som en “Keystore-fil.” Filen kan laddas ner i antingen UTC- eller JSON-format. Den här filen kan användas för att komma åt din plånbok, och det är nästan självklart att det är ytterst viktigt att hålla den säker. För att gå vidare med processen, klicka på ”Jag förstår. Fortsätta.” knapp

MyEtherWallet keystone

STEG 4

I nästa skärm presenteras den privata nyckeln eller din nya MyEtherWallet. Denna privata nyckel måste hållas mycket säker, eftersom den kan användas för att låsa upp din plånbok om den hamnar i fel händer. Vi rekommenderar att du skriver ut din privata nyckel på ett papper. Klicka sedan på knappen “Spara din adress” för att kontrollera din plånboks offentliga adress.

MyEtherWallet privat nyckel

STEG 5

Du kan bara se din offentliga plånboksadress efter att du har klickat på knappen “Spara din adress”. Tjänsten ger dig flera sätt att komma åt din plånbok. Du kan komma åt den antingen genom att använda Keystore JSON-filen, eller genom att använda din privata nyckel, eller genom att använda andra plånböcker som MetaMask, Mist, Ledger Wallet, TREZOR och Digital Bitbox. När du är upplåst visas din plånbokinformation nere på sidan. Du kan se din offentliga adress, kontosaldo, transaktionshistorik, token-saldon och QR-koder.

Låsa upp

För mer detaljerad information, se till att besöka tjänstemannen Hur på tjänstens officiella GitHub-sida.

Adress

Andra funktioner

Mottagning och sändning

MyEtherWallet låter dig också skicka valutatillgångar. Välj “för att göra dettaSkicka Ether & Tokens”Alternativ. Därefter måste du låsa upp din plånbok. Ange adressplånbokens adress och beloppet du vill skicka. Klicka på den grå ETH-knappen för att välja andra tillgångar som inte är ERC-20 från listrutan. För att slutföra överföringen klickar du på “Generera transaktion”, “Skicka transaktion” och sedan på “Ja, jag är säker!” Bekräftelse.

skicka

Hur man byter tillgångar

Detta ger användare tillgång till en utbyte för att byta Ethereum (ETH) mot andra kryptomynt, t.ex. Bitcoin (BTC) och Augur (REP), samt för att byta Bitcoin (BTC) mot Ethereum (ETH) eller Augur (REP).

För att göra detta, välj helt enkeltByta”-Alternativ, välj tillgången du vill byta och ange det belopp som antingen ska skickas eller tas emot. Följ igenom genom att ange adressen och genom att välja “Start swap”. Det är värt att notera att du bara har tio minuter på dig att skicka pengar.

Byta

Smarta kontrakt

En av de bästa funktionerna i MyEtherWallet är att den tillåter sina användare att interagera med Ethereums smarta kontrakt. Detta innebär att MyEtherWallet är särskilt användbart för användare som är intresserade av ICO och dApp. Du kan hantera befintliga smarta kontrakt och till och med distribuera dina egna. För mer information om smarta kontrakt och andra problem kan användarna kolla in kunskapsbas sektion.

Kontrakt

Sändning offline

MyEtherWallet är utrustad med ännu en anmärkningsvärd funktion, en riktad mer till säkerhetsorienterade användare. Kort sagt, tjänsten har ett offline-sändningsalternativ som handlar om att skydda din privata nyckel.

För att använda den, välj helt enkeltSkicka offline”Alternativet, ange plånbokadressen från vilken pengarna kommer att skickas och klicka på knappen” Skapa information ”. Gå offline och fyll i transaktionsdata i steg 2 (offline-dator). Se till att din dator verkligen är offline innan du låser upp din plånbok. Klicka sedan på knappen “Generera transaktion”.

Off-line

Slutgiltiga tankar

Med hänsyn till allt är det ingen överraskning att MyEtherWallet har blivit en av de mest populära tjänsterna för Ethereums fans och användare. Det ger en uppsättning användbara och lättillgängliga funktioner för interaktion med Ethereum-nätverket, samtidigt som det finns tillräckligt med säkerhetsfunktioner för att övertyga även de mest skeptiska användarna..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map